Hyppää sisältöön

Suomalaiset suosivat kaupunkilomia

Suomalaiset matkustavat lomallaan mieluiten kaupunkikohteisiin. Suosituimpia kohteita ovat Praha, Rooma, Barcelona, Pariisi ja Budapest. Suomalaisten matkustusmaku muistuttaa norjalaisia, mutta eroaa ruotsalaisista, jotka valitsevat mieluiten aurinkoloman.

Pohjoismaalaisten matkustusta tutkinut nettimatkatoimisto Travellink kertoo, että suomalaiset haluavat lomallaan tutustua suurkaupunkien nähtävyyksiin muita pohjoismaalaisia enemmän. Kaupunkikohteisiin halutaan usein yhdistää myös rantalomaa ja nähtävyyksiä kaupunkien ulkopuolella.

Suomalaisten kymmenen suosituimman kohteen joukossa ovat myös Malaga, Lontoo, Amsterdam, Tukholma ja New York. Norjalaisten maku on hyvin samankaltainen, kun taas tanskalaiset matkustavat mieluiten New Yorkiin, Bangkokiin ja Prahaan, jotka ovat myös ruotsalaisten suosikkeja.

Internetiä pidetään merkittävimpänä lähteenä matkakohteiden etsimisessä. Matkaa varattaessa tärkein valintakriteeri on juuri mahdollisuus varata matka netissä. Suomalaisista yli 73 prosenttia vertailee netissä hintatietoja.

Pohjoismainen nettimatkatoimisto Travellink tutki suomalaisten, ruotsalaisten, tanskalaisten ja norjalaisten matkailua. Kyselyyn vastasi noin 6 000 henkilöä, joista suomalaisia oli lähes 2 000.

Suosittelemme sinulle