Hyppää sisältöön

Perussuomalaiset huolissaan Suomen asemasta Venäjän naapurina

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan Suomen turvallisuuspoliittinen tilanne on muuttunut Georgian kriisin vuoksi.

Rovaniemellä eduskuntaryhmän kokouksessa YLE Uutisille antamassaan haastattelussa Soini varoittaa Suomea liittymästä Natoon. Hänen mukaansa meillä on 1 300 kilometriä liian pitkä ja haavoittuva raja Venäjän kanssa. - Meidän tulee varmistaa hyvät suhteet niin länteen kuin itäänkin. Kannattaako maatamme muuttuneessa tilanteessa ajaa Natoon, kun meillä on yhteistä rajaa 1 300 kilometriä Venäjän kanssa, Soini kysyy. Georgian tilanteen valossa perussuomalaiset pitää suurena virheenä sitä, että Suomi luopui maamiinoista. - Tätä samaa ei saisi toistaa rypäleammusten osalta, Soini sanoo. Hänen mukaansa nyt syntyneessä tilanteessa tulee taata toimivat ja tehokkaat puolustusvoimat. Unohtaa ei myös saa omaa ja itsenäistä puolustusvälineteollisuutta. - Puolustusvoimien asehankinnat on nyt voitava taata. Tämä edellyttää, että meillä on omaa puolustus- ja aseteollisuutta. Presidentti Halosen rooli Georgian kriisissä saa perussuomalaisilta moitteet. Soinin mukaan presidentin rooli on ollut aivan liian näkymätön Georgian suhteen. Hallituksen aluepolitiikka saa moitteita

Perussuomalaiset arvostelevat kesäkokouksessaan hallituksen aluepolitiikkaa. Puolueen mielestä hallitus keskittää viranomaispalveluja kasvukeskuksiin. Puolue vaatii, että koko Suomi, samoin kuin kaupunkien lähiöt, on säilytettävä elinkelpoisena.

Perussuomalaiset esittävät keinoina muun muassa toimivia liikenneyhteyksiä ja tukea julkiselle liikenteelle. Myös maatilojen kannattavuus tulee puolueen mielestä turvata pohjoisella 142-tukialueella.

Perussuomalaiset moittivat hallitusta myös rikkaita hyödyttävistä veronkevennyksistä ja kuntien taloudellisen tilanteen kurjistamisesta.

Valtion taloudellisuusohjelma on perussuomalaisten mielestä osoitus kovasta, pelkästään taloudellisten arvojen pohjalta tehtävästä politiikasta. Puolue arvelee ohjelman ainoana tavoitteena olevan henkilötyövuosien vähentäminen, jolloin "tuottavuushyöty" otetaan jäljelle jäävien työntekijöiden selkänahasta. Tämä on näkynyt muun muassa sairauslomien kasvuna, perussuomalaiset muistuttavat.

Suosittelemme sinulle