Hyppää sisältöön

Terroristit uhkaavat Paul McCartneyn henkeä

Entisen Beatles-jäsenen sir Paul McCartneyn päätös esiintyä Israelissa on herättänyt vastustusta ääri-islamilaisissa tahoissa, kertoo sanomalehti Sunday Express. Lehden mukaan McCartneya on uhattu itsemurhaiskulla ellei hän peru konserttiaan, joka ajoittuu Israelin 60-vuotisjuhlavuoden yhteyteen.

Radikaali muslimijohtaja Omar Bakri on hyökännyt entistä beatlea vastaan jyrkin sanoin. Hänen mukaansa McCartneyn konsertti tekee hänestä kaikkien muslimien vihollisen.

- Uhraukseen valmiit toimijamme eivät aio katsoa vierestä, kun Paul McCartney osallistuu heidän sortonsa juhlintaan, Libanonissa asuva Bakri saarnasi viikottaisessa internet-lähetyksessään.

McCartneyn konsertti on kirvoittanut vastalauseita myös muun muassa ääri-islamilaisilla verkkosivuilla, missä häntä on kutsuttu vääräuskoiseksi petturiksi. Häntä on syytetty muun muassa rahan perässä kulkijana, sillä konsertin hinnaksi on kerrottu julkisuudessa lähes kolme miljoonaa euroa.

Muusikolle läheisten lähteiden mukaan Sir Paul on järkyttynyt uhkauksista, mutta kieltäytyy peruuttamasta konserttiaan. McCartneyn tiedottajan mukaan hänen konsertissaan on kyse musiikista ja rauhan sanomasta.

Beatlesin oli tarkoitus esiintyä Israelissa jo vuonna 1965. Maan hallitus kuitenkin kielsi konsertin siitä pelosta, että yhtyeen musiikilla olisi kielteinen vaikutus maan nuorisoon.

Suosittelemme sinulle