Hyppää sisältöön

Donner ei tyydy Bäckmanin anteeksipyyntöön

Elokuvaohjaaja Jörn Donner aikoo edelleen tehdä poliisille tutkintapyynnön dosentti Johan Bäckmanin toimista. Bäckmanin lauantaina esittämä julkinen anteeksipyyntö ei muuttanut ohjaajalegendan mieltä.

Kuva: Buena Vista International

- Ei se anteeksipyynnöllä parane. On aivan ennenkuulumatonta kuvata salaa kohtauksia elokuvasta, laittaa ne internettiin, haukkua ihmisiä blogissaan ja kuvitella sitten kuittaavansa kaiken anteeksipyynnöllä, Donner sanoi YLE Uutisille.

Donner myös hämmästelee, mikä sellainen anteeksipyyntö on, jossa hänen työtään arvostellaan. Ohjaaja on parhaillaan Göteborgin kirjamessuilla ja palaa Suomeen sunnuntai-iltana.

Venäläismielisistä kannanotoistaan tunnettu dosentti Johan Bäckman kuvasi salaa pätkiä Donnerin perjantaina ensi-iltaan tulleesta Kuulustelu-elokuvasta ennakkonäytöksessä ja laittoi videoklipit internetiin. Bäckman esitti lauantaina julkisen anteeksipyynnön ja poisti pätkät internetistä.

- Pahoittelen syvästi ajattelemattomuuttani ja typeryyttäni kuvatessani jokusen muutaman sekunnin pätkän Donnerin Kuulustelusta YouTubeen. Totta puhuen olin niin vaikuttunut Minna Haapkylän suorituksesta, etten voinut estää itseäni tallentamasta osia näyttävästä suorituksesta eräänlaisena ylimääräisenä mainoksena, Bäckman perustelee toimintaansa.

Samalla hän kuitenkin arvostelee Donneria.

- Mielestäni Donner kuitenkin kaunistelee Nuortevan julmaa kohtelua, mutta toisaalta Haapkylä esittää Nuortevaa totuudenmukaisemmin. Vaikea uskoa, että tästä saisi prosessia aikaiseksi. Donnerille ei esimerkiksi ole aiheutunut tempauksestani mitään vahinkoa vaan päin vastoin hyötyä, Bäckman väittää.

Bäckman ilmoitti myöhemmin lauantai-iltana harkitsevansa omana vastatoimenaan rikosilmoituksen tekemistä Donneria vastaan väärästä ilmiannosta. Bäckmanin mielestä Donnerin tulisi elokuva-alan ammattilaisena tietää että "sitaattien esittäminen arvostelun yhteydessä on luvallista".

Suosittelemme sinulle