Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

YLE saattaa joutua vähentämään kanavien määrää

YLE saattaa joutua miettimään uudelleen myös kanaviensa määrää osana tulevien vuosien säästötoimiaan. YLEn pitää säästää 31 miljoonaa euroa vuoteen 2012 mennessä. Säästötarve johtuu tv-maksun ennakoitua vähäisemmästä korotuksesta ja myöhemmin käyttöön tulevasta yleisradiomaksusta, joka on jäämässä yhtiön odotuksia pienemmäksi.

Avaa Yle-sovelluksessa

YLEn toimitusjohtaja Mikael Jungner ei halua vielä ottaa kantaa mahdollisiin kanavien lakkautus- tai yhdistämisratkaisuihin. Hänen mukaansa kaikki vaihtoehdot tutkitaan sitä ennen.

Säästöjä tehdään joka tapauksessa ainakin vähentämällä työntekijöiden määrää ja tinkimällä ohjelmatuotannosta, mutta nekin pyritään tekemään ilman irtisanomisia. Itsenäisiltä tuotantoyhtiöiltä ostetaan aiempaa vähemmän ohjelmia ja urheiluohjelmien esitysoikeuksista karsitaan.

YLE etsii säästöjä myös lähetysten jakelukustannuksista. Se tarkoittaa tiukkoja neuvotteluja lähetysten jakelusta vastaavan Digitan kanssa.

Kanavapäätöksistä ratkaisu vasta ensi vuonna

YLEn toimitusjohtajan Mikael Jungnerin mukaan muita säästöpäätöksiä ei ole tehty. Jos näistä toimista ei synny säästöjä tarpeeksi, voidaan kuitenkin joutua miettimään myös televisio- ja radiokanavien määrää. Asiasta päätetään aikaisintaan ensi keväänä.

Tavoitteena on, että vuonna 2012 YLEssä työskentelee 3 000vakituista ihmistä, kun heitä tällä hetkellä on noin 3 300. Tämän lisäksi tarvitaan määräaikaista työvoimaa.

Tarkoitus on selvitä henkilöstövähennyksistä ilman irtisanomisia. Eläkkeelle jäävien tilalle ei palkata uusia työntekijöitä ja vapaaehtoisesti irtisanoutuville tarjotaan eropaketteja.

Suosittelemme