Hyppää sisältöön

Olin: Kuntoliikunnan edunvalvonta turvattava

Työväen urheiluliiton TUL:n puheenjohtaja Kalevi Olin varoittaa suomalaista urheiluelämää siitä, että kaikki liikunnan toimijat koottaisiin olympiakomitean piiriin.

Hänen mukaansa huippu-urheilun vahvistamiseen pyrkivät toimet heikentäisivät tuntuvasti tavallisen suomalaisen kunto- ja terveysliikunnan edunvalvontaa.

- Ensinnäkin huippu-urheilu alistaisi lopullisesti kuntoliikunnan kehittämisen autonomisena liikuntakulttuurin kenttänä. Toiseksi kuntoliikunnasta muodostuisi lähinnä huippu-urheilun kyltymättömien rahatarpeiden tyydyttäjä, Olin varoitti lauantaina Nokian Pyryn satavuotisjuhlissa.

Puheenjohtaja Olinin mielestä urheilun keskusjohtoinen järjestörakenne ei kykene vastaamaan uuden ajan haasteisiin. Hänen mukaansa kunto- ja terveysliikunnan kansalaisjärjestöt on koottava yhteistoimintaverkostoksi tehokkaamman edunvalvonnan edistämiseksi.

Juhlapuhujan mukaan poissuljettu ei ole sellainenkaan vaihtoehto, että kansallisen olympiakomitean paisuttaminen synnyttää tarpeen perustaa Suomeen kunto- ja terveysliikunnan keskusjärjestö.

- Kehitys saattaa hyvinkin johtaa urheilun järjestörakenteen kaksinapaisuuteen, Olin ennakoi.

Hänen mielestään sillä olisi merkitystä jaettaessa valtion liikuntamäärärahoja.

- Silloin viimeistään kirkastuisi, että valtion tehtävänä on ensisijaisesti tukea kansanterveyttä ja liikuntakasvatusta edistävää kuntoliikuntaa, Olin sanoi.

Suosittelemme sinulle