Hyppää sisältöön

Niskala osui sekä puolivälierässä että pronssipelissä

Raumalaislähtöisen Janne Niskalan MM-turnaus päättyi maireaan hymyyn. Leijonien yksi kahdeksasta arvokisadebytantista nautti silmin nähden, kun kaulassa kiilui tuore pronssimitali.

Tehokasta jälkeä NHL:n farmisarjassa tehnyt 26-vuotias teki Leijonille kaksi täysosumaa, jotka olivat tuiki tarpeellisia.

Puolivälierässä USA:ta vastaan Niskala laukoi ylivoimalla Suomen toisen osuman, jolla sinivalkoiset pääsivät loppujen lopuksi jatkoajalle.

Pronssiottelussa Ruotsia vastaan hän ampui niin ikään kaukolaukauksella joukkueelle toisen maalin. Toisessa erässä vahvan Tre Kronor jakson aikana oli helpompi puolustaa johtoa, kun alla oli 2-0-johto.

Maalivahti Stefan Liv saa ottaa Niskalan osuman harteilleen, mutta se ei ota yhtään kunniaa pois suomalaiselta, joka joutui tyytymään yllättävän vähälle peliajalle Kanadan MM-turnauksessa.

- Olihan se kiva osua ottelussa, mutta enemmän lämmittää tietysti itse voitto, Niskala totesi.

Kylmänä ylivoimaan

183-senttinen ja 90-kiloinen puolusta sai keskimäärin vain 11 minuuttia ottelua kohden peliaikaa. Pronssiottelussa hän esiintyi jäällä kymmenisen minuuttia. Kahdeksan puolustajan peluutus jatkui Suomelta loppuun asti.

- Välillä oli pakeilla hankalaa, kun joka jätkä pelaa seuratasolla isoja minuutteja. Itselleni oli aika vaikeaa, kun kylmänä menet sinne pelaamaan pelkkää ylivoimaa. Eihän se mikään optimitilanne ollut. Kyllä siihen kuitenkin totuttiin, pronssimitali on osoitus siitä.

Ylivoimalla vastuuta saanut mutta tasaviisikoin ani harvoin pelannut Niskala myönsi tilanteen haastavuuden. Huolimatta jämäminuuteista hän oli tehoilla 2+2 Suomen joukkueen tehokkain puolustaja.

- Itselläni jäi paljon parannettavaa. Tietyissä asioissa jäi "petraamista", mutta toisissa meni taas paremmin. Kokonaisuutena ihan hyvä suoritus, hän arvioi omaa ensi esiintymistään arvokisoissa.

"Pronssiin pitää olla tyytyväinen"

Niskalan mukaan Suomi ei todellakaan pelannut turnauksen parasta peliään, mutta se ei haitannut juhlatunnelmaa.

- Joka jätkä teki sen mitä tarvittiin, ja saatiin hyvä voitto. Pronssimitaliin pitää olla tyytyväinen.

- Perjantain välierän jälkeen oli vaikeaa, mutta lauantaina pronssipeli alkoi tuntua pikkuhiljaa paremmalta ja paremmalta. Ruotsi oli kuitenkin mukava vastustaja ja se toi siihen lisälatauksen.

Niskala ei lähtenyt arvostelemaan valmennusjohtoa tai Doug Sheddeniä.

- Vaikka häntä on kovasti kritisoitu, niin ei noita mitaleja ihan kauheasti ole tullut. Pronssi on siitä hyvä osoitus, Niskala kuittasi asian.

Kun Suomen riveistä puuttuvat muun muassa Petteri Nummelin, Vancouverin Sami Salo, Buffalon Teppo Numminen ja Toni Lydman, Edmontonin Joni Pitkänen ja Davosin Janne Niinimaa, voidaan Niskalan ja muunkin pakkiosaston suoritusta pitää kiitettävänä Kanadan MM-kaukalossa. Neljän keltanokkapakin voimin pronssi on voitettu mitali.

Suosittelemme sinulle