Hyppää sisältöön

Päivärinta ja Karttiala paalupaikalle Saksassa

Pekka Päivärinta ja Timo Karttiala ajoivat paalupaikkaan oikeuttavan kierrosajan lauantaina ratamoottoripyörien sivuvaunuluokan ratkaisevassa MM-osakilpailun aika-ajossa Saksan Sachsenringilla. Kilpailu ajetaan sunnuntaina iltapäivällä.

Suomalaiskaksikko kellotti nopeimmalla ratakierroksellaan 1.27,18, kun toiseksi nopeimmat viime vuoden maailmanmestarit Britannian Tim Reeves ja Patrick Farrance joutuivat tyytymään aikaan 1.27,71.  Kolmansia olivat englantilaiset Birchallin veljekset ajalla 1.28,06.

- Perjantaisen ensimmäisen aika-ajon kolmas sija ei tyydyttänyt meitä. Meillä oli parissa kurvissa ongelmia, muutimme säätöjä ja ajotyyliä. Se auttoi ja nopein kierros ajettiin aika-ajon alkupuolella rennosti, Päivärinnan matkustaja Timo Karttiala kertoi.

Aika-ajot ajettiin pilvisessä, lämpimässä ja tyynessä säässä. Reeves ja farrance eivät parantaneet perjantaista kierrosaikaansa. He vaihtoivat jarrunesteet ennen toista aika-ajoa. Jotain oli vialla, kun jarrut hävisivät ja britit pystyivat ajamaan lauantaina vain kolme kierrosta.

Suosittelemme sinulle