Hyppää sisältöön

"Me olemme täällä, perheemme ovat sodassa"

Georgian olympiajoukkueessa ei ole tällä hetkellä hyvä olla. Maan kisajoukkueen tiedottaja kertoi sotivan maan joukkueen tuntoja YLEn haastattelussa lauantaina.

- Mitä tässä voi sanoa. Ymmärrämme, että tämä on erittäin paha tilanne meille. Perjantaina oli kisojen avajaiset ja kaikki urheilijamme, ovat hyvin hermostuneita. Maassamme on erittäin paha tilanne, Giorgi Tshanisvili, joukkueen tiedottaja kertoi YLElle.

- Me olemme täällä Pekingissä ja perheemme, ystävämme ja sukulaisemme ovat sodassa kotimaassamme. Mitä pitäisi sanoa? Mitä voimme tehdä? Minulla ei ole sanoja kuvailla tilannetta.

Sotivat maat, Venäjä ja Georgia majoittuvat olympiakisoissa vierekkäisissä taloissa.

- Asumme olympiakylässä lähekkäin. Viereisessä talossa majoittuu Venäjän joukkue, joten on vaikea sanoa jatkosta. Tilanne on surkea, erittäin harmillinen. Tämä saattaa vaikuttaa joukkueeseemme todella pahasti, Tshanisvili totesi.

KOK:n tiedottaja Giselle Davies kertoi sunnutaina, etteivät Venäjän ja Georgian joukkueet ole vaatimassa erityisjärjestelyjä otteluohjelmaan siinä tapauksessa jos maiden urheilijat osuvat pelikaavioissa vastakkain.

Georgia ja Venäjä kohtaavat ainakin keskiviikkona naisten beachvolleyssa.

Suosittelemme sinulle