Hyppää sisältöön

Matti Vanhanen fiilisteli Suomen mitaleita YLEn studiossa

Pääministeri Matti Vanhanen iloitsi YLEn studiossa suomalaisten mahtavasta maanantaista Pekingin olympiakisojen ammunnassa. Vanhanen huomautti, ettei hänellä ole mitään roolia menestyksessä.

- Iloiset tunnelmat ja ainakin katsojilla hermon piti pitää. Hermolajeja näyttävät olevan. Tänään ei ollut mahdollisuutta seurata paikan päältä. Täytyy sanoa, että japanilaiselta TV-kanavalta hotellissa näkynyt kiekkoammunta oli jännittävä, pääministeri sanoo iloisena.

Pääministeri lähettää terveiset päivänsankareille ja povaa upeaa jatkoa suomalaisille Pekingissä.

- Kaikki suomalaiset hurrasivat tänään. Kyllä me sen verran tosissamme kuitenkin tämän urheilun otamme. Oikein lämpimät onnittelut. Se, että molemmat saivat mitalinsa näin kisojen alussa, luo helpottavan tunnelman valmennuspäällikölle ja koko joukkueelle.

Satu Mäkelä-Nummela on neljäs suomalaisnainen, joka saavutti kesäolympialaisissa kultaa ja kuudes naisolympiamitalisti. Viime vuosina naisten määrä Suomen joukkueessa on kasvanut.

- Aikanaan tullaan näkemään vaihe, jolloin on yhtä paljon miehiä kuin naisia, koska urheiluharrastus leviää ja molemmat pääsevät huipulle. Katsojien puolella on jo pitkään arvostettu miehiä ja naisia samalla tavalla, pääministeri päättää.

Suosittelemme sinulle