Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Pääkaupunkiseudun junaliikenne palautunut normaaliksi (katso video)

Pääkaupunkiseudun junaliikenne on palautunut normaaliksi. Kauniaisten juna-aseman tulipalon aiheuttama turvalaitevika on saatu korjattua.

Avaa Yle-sovelluksessa

E-junaliikenne Helsingin ja Kauklahden välillä on käynnistetty uudelleen. Ensimmäinen E-juna lähti Helsingistä kello 11.49.

Ratahallintokeskuksen mukaan junaliikenne toimii jälleen normaalisti, vaikka Kauniaisten asemalla raide 2 on vielä ratapiha-alueelta suljettu.

Kauniaisten juna-aseman tulipalon aiheuttama turvalaitevika sotki junaliikennettä pahasti lauantaiaamuna. Osa rantaradan liikenteestä ja lähiliikenteen junavuoroista jäi kokonaan ajamatta. Myöhästymiset olivat pahimmillaan noin puoli tuntia.

Aineelliset vahingot noin 200 000 euroa Asemarakennus vaurioitui pahoin lauantaiaamuna syttyneessä tulipalossa. Juna-aseman päädyssä olevan asunnon asukkaat selvisivät palosta vammoitta. Päivystävän palomestarin mukaan vauriot ovat merkittäviä, sillä suojeltu asemarakennus on historiallisesti arvokas. Aseman kokemat aineelliset vahingot kohoavat arviolta 200 000 euroon.

- Palokunnan tullessa kohteeseen alakerta oli täyden palamisen vaiheessa ja palo oli leviämässä ullakolle, sanoo päivystävä palomestari Riku Rantala.

- Rakennuksen toinen pääty eli suunnilleen puolet on saatu suojeltua. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että palo ei enää leviä, Rantala jatkaa.

Tulipalon jälkisammutus jatkuu iltaan saakka. Sammutustöille ylimääräistä vaaraa aiheuttaa läheisen junaradan sähköjännite.

Palon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Suosittelemme