Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Nuorukainen ampui kymmenen ihmistä Kauhajoella

Ainakin 11 ihmistä on kuollut Kauhajoella kouluammuskelussa. Haavoittuneita on kolme. Myös poliisia kohti ammuttiin kolmesta neljään laukausta.

Avaa Yle-sovelluksessa

Järkyttävä välikohtaus sai alkunsa, kun parikymppinen mies avasi tulen Seinäjoen ammattikorkeakoulun Kauhajoella sijaitsevassa toimipisteessä ennen kello 11:tä aamupäivällä. Kommandopipoinen mies aloitti ammuskelun käsiaseella koetilanteessa koulun kellarikerroksen luokassa. Kaikki 10 uhria ovat ilmeisesti oppilaita. Kolme ihmistä haavoittui.

Ampuja haavoitti myös itseään ja hänet kuljetettiin vakavasti loukkaantuneena Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. Alkuillasta ampujan kerrottiin menehtyneen vammoihinsa.

Ampuja toimi yksin. Poliisin mukaan hän on koulun oppilas. Mies sytytti koulussa myös tulipaloja, jotka vaikeuttivat evakuointia.

Oppilaitoksessa oli noin 150 oppilasta; heidät evakuoitiin välikohtauksen jälkeen. Myös haavoittuneet saatiin pois rakennuksesta, mutta kuolonuhrit ovat ilmeisesti yhä sisällä koulussa.

Koulu suljettu ainakin tiistain Kauhajoella ammattikorkeakoulun ja koulutuskeskus Sedun yksiköt ovat ainakin tiistain kiinni ampumistragedian takia. Molempien opinahjojen tilat sijaitsevat samassa rakennuksessa. Seinäjoen koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori Tapio Varmola arvioi, että poliisitutkimusten ja palo- sekä savuvahinkojen takia koulurakennus on suljettuna useita päiviä, ehkä jopa viikkojen ajan. Koulurakennuksen tulipalossa kärsimät vahingot selviävät vasta lähipäivinä, Varmola sanoo. <img src= http://www.yle.fi/tvuutiset/uutiset/upics/kauhajoki_kartta.jpg > </img> Ylimääräiset TV-uutislähetykset koottuna YLEn Elävässä arkistossa

Suosittelemme sinulle