Hyppää sisältöön

Kauppa ja PAM neuvottelevat aukiolon laajentamisesta

Suomen kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto PAM neuvottelevat kauppojen aukiolon laajentamisesta. Suomen kaupan liiton varatoimitusjohtaja Heikki Ropponen uskoo, että liittojen yhteisymmärrys tulisi helpottamaan poliittista päätöksentekoa.

Liitot ovat tavanneet syyskuun aikana muutaman kerran ja tänäänkin pidetään useampia tapaamisia eri kokoonpanoilla. Vastaavanlaisia tapaamisia on järjestetty aina kun aukiolon laajentaminen on ollut vakavassa keskustelussa, viimeksi pari vuotta sitten.

Heikki Ropponen pitää hyvin todennäköisenä, että liitot pääsevät sopuun tulevista muutostarpeista vielä lokakuun aikana.

- Erimielisyydet ovat erittäin pieniä, Ropponen sanoo.

PAM: Sunnuntaityön oltava vapaaehtoista PAM:n puheenjohtajan Ann Selinin mukaan liitto pitää kiinni siitä, että sunnuntaityö on vapaaehtoista ja rytmitetty niin, että se sopii esimerkiksi perheellisille. - Periaatetasolla ollaan yhtä mieltä, mutta töitä on vielä tehtävä, Selin sanoo. Hän odottaa tuloksia neuvotteluista parin viikon kuluessa. Esitys aukioloajoista marraskuussa

Työ- ja elinkeinoministeriössä valmistellaan kauppojen aukioloa koskevaa selvitystä, jonka on määrä valmistua lokakuun aikana.

Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) on luvannut tuoda esityksen hallituksen käsiteltäväksi marraskuussa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Suosittelemme sinulle