Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Korhoselle potkut Lapin Kansan päätoimittajan pestistä

Johanna Korhosen sopimus Lapin Kansan päätoimittajana on purettu ennen kuin hän ehti aloittaa tehtävässään. Alma Median toimitusjohtajan mukaan syy oli se, että Korhosen puoliso on poliittisesti aktiivinen. Korhonen kertoo, että häntä painostettiin vetäytymään päätoimittajan pestistä, koska hän elää parisuhteessa naisen kanssa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen mukaan Korhonen valehteli työhaastattelussa.

- On tärkeää että päätoimittaja tai hänen puolisonsa ei ole poliittisesti aktiivinen. Työhaastattelussa Korhonen sanoi, että hänen puolisonsa ei ole mukana politiikassa. Haastattelun jälkeen kuitenkin selvisi, että Korhosen puoliso on kuntavaaleissa ehdolla Espoon kunnanvaltuustoon, Telanne kertoo YLE Uutisille.

Korhosen puoliso pyrkii Vantaan kunnanvaltuustoon.

Korhosen mukaan ongelmana oli hänen puolisonsa sukupuoli.

- Minut kutsuttiin kiireiseen palaveriin maanantaina ja tuon palaverin aihe oli se, että olen pettänyt Alma Median luottamuksen, josta syystä työsuhteeni puretaan luottamuspulan takia. Olen pettänyt tämän luottamuksen, kun en erikseen ole työhönottohaastattelussa maininnut, että puolisoni on nainen, Korhonen sanoo.

- Eli en ole erikseen korjannut sitä perusolettamusta, joka ilmeisesti on se, että puolisoni on mies. Olen puhunut puolisosta ja lapsista, koska minulla on puoliso ja kaksi lasta, kertoo Korhonen.

Telanteen mukaan Korhosen erottamisella ei ole mitään tekemistä hänen parisuhteensa kanssa.

Korhonen on toiminut Journalisti-lehden päätoimittajana huhtikuusta 2006. Sitä ennen hän toimi toimitusjohtajana ja päätoimittajan Verkkotie Oy:ssä vuodesta 1995. Aikaisemmin hän työskenteli toimittajana Helsingin Sanomissa. Lapin Kansan nykyinen päätoimittaja Heikki Tuomi-Nikula jää eläkkeelle tämän syksyn aikana.

Korhoselle tarjottiin korvausta Korhonen kertoo, että hänelle tarjottiin 90 000 - 100 000 euron läksiäistä, jos hän olisi irtisanoutunut kaikessa hiljaisuudessa. Hän harkitsee asian viemistä Helsingin käräjäoikeuteen. - Kolmen vartin ajan Alma Median johto yritti painostaa minua siihen, että minä itse vapaaehtoisesti vetäytyisin ja panisin julkisuuteen tiedotteen, että olen perunut aikeeni, enkä nyt voikaan olla käytettävissä. Ja sitten painetaan asia hiljaisuudella ja vaietaan asia, sanoo Korhonen. - Kysyin myös, että jos puolisoni sukupuoli on niin tärkeä asia, niin jos olisitte sen tienneet, ettekö olisi rekrytoineet minua ollenkaan Lapin Kansaan. Kai Telanne vastasi, että eivät olisi rekrytoineet minua, Korhonen sanoo. Korhonen nimitettiin päätoimittajaksi syyskuun alussa, ja hänen piti aloittaa työnsä joulukuun puolivälissä. Alma Median mukaan osapuolten välille on johtajasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen syntynyt luottamuspula, joka estää Korhosen päätoimittajuuden.

Suosittelemme sinulle