Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 15 vuotta vanha

Tuuli romutti golf-hallin Espoossa - kymmenet tuhannet taloudet ilman sähköä

Voimakas tuuli on tuhonnut golf-hallin Espoon Vermossa. Tuuli tarttui rakennuksen kattoon.

Avaa Yle-sovelluksessa

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Hallissa oli onnettomuushetkellä parikymmentä ihmistä.

Myrsky työllisti maanantaina illalla ja tiistaina yöllä pelastuslaitosta Uudellamaalla, Hämeessä, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Hätäkeskukset ovat saaneet erityisesti ilmoituksia kaatuneista puista. Myrsky on myös irroittanut peltikattoja ja kaatanut rakennustelineitä.

Aamuyöllä myrsky kuitenkin on laantunut näillä alueilla mutta myös siirtynyt Itä-Suomeen päin.

Kova tuuli katkoi sähköjä Etelä- ja Lounais-Suomessa Lounaasta koilliseen liikkuva säärintama on katkaissut maanantaina sähköt usealta kymmeneltä tuhannelta Fortumin, Vattenfallin ja Vantaan energian asiakkaalta. Pahiten myskystä ovat kärsineet Etelä-Suomi, Häme sekä Pirkanmaa. Fortum on saanut korjattua suurimman osan myrskyn aiheuttamista vioista, ja aamuyöllä ilman sähköjä on enää reilu tuhat taloutta. Maanantaina illalla Fortumin asiakkaista oli vailla sähköjä noin kolmekymmentä tuhatta taloutta. Vattenfallin asiakkaista ilman sähköjä on noin kolmetuhatta asiakasta. Maanantaina illalla yhtiön asiakkaista oli noin 40 000 asiakasta ilman sähköä, pääasiassa Hämeessä ja Pirkanmaalla. Myös Vantaalla on ollut asiakkaita ilman sähköjä.

Tuulen nopeus etelä- ja lounaisrannikolla on noussut paikoitellen 20 - 25:een metriin sekunnissa. Tuuli heikkenee aamyöllä lounaasta alkaen.

Sähköyhtiö Fortum on varautunut häiriöihin sähkönjakelussa maanantai-iltana ja tiistaiyönä.

Suosittelemme