Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Asukkaat ottavat Myllypuron uuden kampuksen avosylin vastaan

Niin koulu, oppilaat kuin kaupunginosan asukkaatkin ovat innoissaan syksyllä 2018 aloittavasta Metropolian kampuksesta.

Metropolia Myllypuron kampus havainnekuvia helmikuu 2016.
Metropolian Myllypuron kampus valmistuu vaiheittain 2018–19. Kuva: Helsingin kaupunki / Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy ja Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy
Markus Heikkilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Myllypuroon rakennettava uusi kampusalue tulee olemaan yksi neljästä kampuksesta, kun Metropolia ammattikorkeakoulu tiivistää toimintaansa vuoteen 2019 mennessä.

Alueen rakentaminen alkoi tänään yleisötapahtuman siivittämänä. Uusi kampus nousee metroaseman viereen ja osin myös sen päälle. Asemalta tulee olemaan suora yhteys kampukselle.

Tällä hetkellä Metropolia on levittäytynyt 20 toimipisteeseen ympäri pääkaupunkiseutua. Myllypuron lisäksi kampukset tulevat löytymään Arabianrannasta, Leppävaarasta sekä Myyrmäestä.

Koululla annettavaa Myllypurolle

Koulun johtoporras muuttaa Myllypuroon keskustasta haikein mielin, mutta innoissaan, kertoo rehtori Riitta Konkola.

– Uudet tilat ja uudet mahdollisuudet nykyaikaiseen korkeakouluopetukseen ovat ihan erilaisia kuin silloin 1870-luvulla on ajateltu, Konkola viittaa tämänhetkiseen Metropolian päämajaan Bulevardin varrella.

Kartta Myllypuron kampuksesta.
Kuva: Petteri Juuti / Yle, Google

Metropolian muutto juuri Myllypuroon liittyy Konkolan mukaan Helsingin kaupungin pitkäaikaiseen suunnitelmaan alueen kehittämisestä.

– Alue, jolle ammattikorkeakoululla voi olla paljon annettavaa sopii myös meidän strategiaan. Meidän opiskelijat oppivat tehden yhdessä muiden kanssa konkreettisia asiioita.

Metropolian opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Emmi Paajanen uskoo, että Metropolian suunnittelema useiden koulurakennusten tiivistäminen neljäksi kampusalueeksi on hyvä ratkaisu.

– Myös opiskelijahenki toteutuu sellaisessa paremmin. Totta kai se kiehtoo opiskelijoita. Ja uudet tilat otetaan aina hyvin vastaan, Paajanen arvelee.

Asukkaat suhtautuvat positiivisesti

Myllypuron asukkaat ovat rehtori Konkolan mukaan erittäin tervetulleita myös kampuksen sisäpuolelle. Tarjolla tulee olemaan hyvinvointipalveluita, kirjasto sekä kahvilapalveluita.

Asukkaat odottavatkin jo innolla uuden kampusalueen valmistumista, sanoo kaupunginosayhdistys Myllypuro-seuran puheenjohtaja Anja Malm.

– Toistaiseksi ei ole kuulunut yhtään ainutta soraääntä. Se on varmaan harvinaista, että kaupungissa voi olla sellainen projekti, josta ei valiteta. Mutta tästä ei todellakaan olla valitettu.

Malmin mukaan risteysalueelle rakennettava kampus ei tule häiritsemään asukkaita.

– Paikka, joka tälle (kampukselle) löydettiin on tosi hyvä. Risteysalue, joka ei ole mikään virkistysalue tai muuten aktiivisessa käytössä. Se ei ole pois keneltäkään.

Suosittelemme sinulle