Hyppää pääsisältöön
Joulupukin Kuuma Linja

Sisältöä aiheesta Joulupukin kuuma linja

Pääsisältö

Joulupukki on ollut jo 31 vuotta lasten seurana aattoaamuna. Kuluneisiin vuosiin sisältyy monta iloista aattoaamun hetkeä suomalaisissa kodeissa. Lue lisää Joulupukin Kuuman linjan historiasta.

Joulupukin Kuuman linjan terveisiä voi lähettää jälleen joulukuun 2022 puolessa välissä!

Joulupukki vilkuttaa Kuumasta linjasta
Kuva: Yle / Pikku Kakkonen

Aattoaamun tv-ohjelman aikataulu

klo 8:00 Joulupukki jutustelee lasten kanssa

klo 8:20 Helsky, Tiuku ja joulun tähti

Artun ja hänen koiransa Helskyn naapuriin muuttavat Sofia perheineen ja pieni huskyn pentu Tiuku. Sofia tuntee olonsa yksinäiseksi, mutta Artun ja Helskyn ansiosta Sofia huomaa, kuinka tärkeitä ovat uudet ystävät.

klo 8:43 Joulupukki jutustelee lasten kanssa

klo 9:18 Hiiri ja Myyrä joulunvietossa

Hiiri ja Myyrä viettävät joulua iloisissa tunnelmissa. He päättävät pitää loppiaisena juhlat kaikille ystävilleen. Kun he ovat jakamassa kutsuja, taloon on tullut kutsumaton vieras.

klo 9:46 Joulupukki jutustelee lasten kanssa

klo 10:24 Jotain aivan suurenmoista

Tyttö saa työkalupakin ja aikoo rakentaa koirankopin. Tyttö puurtaa, mutta koira ei vain innostu. Lopulta tyttö hermostuu. Pian hän saa uuden oivalluksen ja rakentaa jotain aivan suurenmoista.

klo 10:46 Joulupukki jutustelee lasten kanssa

klo 11:28 Lumiukko

Koskettava tarina pikkupojan ja lumiukon lämpimästä ystävyydestä ja yhteisistä leikeistä. Animaatioelokuva Raymond Briggsin kertomuksen mukaan. Lumiukosta on saatavilla Areenassa myös kuvailutulkattu versio.

Joulupukin ja lasten jutustelut ovat katsottavissa myös ulkomailla sekä suorana Areenassa että 30 päivän ajan ensilähetyksestä.

Puhelu Joulupukille

Joulupukin Kuumaan linjaan voi soittaa numeroon 020 697 855. Puhelintontut vastaavat puheluihin jouluaattoaamuna klo 7:30-11:30 välisenä aikana ja juttelevat lasten kanssa.

Puhelun lopuksi tonttu pyytää soittajan puhelinnumeron. Jos tonttu soittaa yllätyspuhelun takaisin, pääsee lapsi puhumaan pukin kanssa suoraan lähetykseen. Puhelun aikana puhelin ei saa olla kaiutintilassa.

Koska soittajia on paljon, emme valitettavasti voi luvata, että kaikki pääsevät puhumaan itse joulupukin kanssa.

Puhelu maksaa kotimaan lankaverkosta soitettuna paikallisverkkomaksun ja matkapuhelimesta soitettuna oman operaattorin perimän matkapuhelumaksun verran.

Jouluterveiset tv-ruutuun

Joulutervehdyksiä voi lähettää allaolevalla lomakkeella ja niitä julkaistaan Joulupukin Kuuman linjan tv-lähetyksessä. Lomake avataan joulukuun puolessa välissä.

Myös nettitonttu esittelee lomakkeen kautta lähetettyjä valokuvia tv-lähetyksessä. Kuvan ja siihen liittyvän tarinan voi lähettää myös lomakkeen kautta. Pidätämme itsellämme oikeuden valita julkaistavat viestit.

Lomakkeen kautta voi lähettää sekä kuvia että terveisiä. Valitse ensin, kumman haluat lähettää (kuva vai kirjoitus). Yhteystietoja ei luovuteta Joulupukin Kuuman linjan ulkopuolelle.

Kuvia ja terveisiä julkaistaan myös tällä sivulla. Pidätämme itsellämme oikeuden valita julkaistavat kuvat ja viestit.

Huomioithan, että sinulla tulee olla liittämääsi kuvaan käyttöoikeudet sekä julkiseen esittämiseen hyväksyntä kuvassa esiintyviltä henkilöiltä. Kuvaa voidaan käyttää myös muualla Ylen sisältöjen yhteydessä. Yle käsittelee kerättäviä henkilötietoja ainoastaan journalistisiin tarkoituksiin ja sitoutuu turvaamaan Ylen palveluita käyttävien yksityisyyden suojan.

Ylen tietosuojalauseke