Hyppää pääsisältöön
Joulupukin Kuuma Linja

Sisältöä aiheesta Joulupukin kuuma linja

Pääsisältö

Joulupukki on ollut jo 32 vuotta lasten seurana aattoaamuna. Kuluneisiin vuosiin sisältyy monta iloista aattoaamun hetkeä suomalaisissa kodeissa. Lue lisää Joulupukin Kuuman linjan historiasta.

Joulupukki vilkuttaa Kuumasta linjasta
Kuva: Yle / Pikku Kakkonen

Aattoaamun tv-ohjelman aikataulu

klo 8:00 Joulupukki jutustelee lasten kanssa

klo 8:20 Taimi, joulupuun tarina

Odotuksen ilo on suuri, kun tyttö saa kasvattaa oman joulupuun, Taimin, ihan siemenestä asti isoisänsä maatilalla. Taimikin odottaa innoissaan joulupuuksi pääsemistään ja omia koristuksiaan. Kun tulee aika hakea Taimi kotiin koristeltavaksi, tyttö huomaakin, että puu onkin vahingossa viety jo muiden mukana pois. Siitä alkaakin suuri seikkailu, kun Taimin pitäisi päästä jouluksi kotiin.

klo 8:45 Joulupukki jutustelee lasten kanssa

klo 9:20 Tontun tarina

Tippe-tonttu saa joulupukilta erikoistehtävän, sillä 9-vuotias Tero on menettämässä uskonsa joulun taikaan. Rakastettu jouluklassikko kantaa ikiaikaista sanomaa: todellinen joulu syntyy sydämessä.

klo 9:45 Joulupukki jutustelee lasten kanssa

klo 10:25 Ninni ja vuoren lohikäärme

Ninni löytää puuvajasta eksyneen pikku lohikäärmeen ja ystävystyy sen kanssa musiikin avulla. Ujo tyttö päättää viedä pikkuisen lohikäärmeen kylästä takaisin lohikäärme-emon luo. Kaksikon jännittävä ja tunteikas matka vaikuttaa lopulta kaikkien kyläläisten elämään.

klo 10:50 Joulupukki jutustelee lasten kanssa

klo 11:28 Lumiukko

Koskettava tarina pikkupojan ja lumiukon lämpimästä ystävyydestä ja yhteisistä leikeistä. Animaatioelokuva Raymond Briggsin kertomuksen mukaan. Lumiukosta on saatavilla Areenassa myös kuvailutulkattu versio.

Puhelu Joulupukille

Joulupukin Kuumaan linjaan voi soittaa numeroon 020 697 855. Puhelintontut vastaavat puheluihin jouluaattoaamuna klo 7:30-11:30 välisenä aikana ja juttelevat lasten kanssa.

Puhelun lopuksi tonttu pyytää soittajan puhelinnumeron. Jos tonttu soittaa yllätyspuhelun takaisin, pääsee lapsi puhumaan pukin kanssa suoraan lähetykseen. Puhelun aikana puhelin ei saa olla kaiutintilassa.

Koska soittajia on paljon, emme valitettavasti voi luvata, että kaikki pääsevät puhumaan itse joulupukin kanssa.

Puhelu maksaa kotimaan lankaverkosta soitettuna paikallisverkkomaksun ja matkapuhelimesta soitettuna oman operaattorin perimän matkapuhelumaksun verran.

Jouluterveiset tv-ruutuun

Joulutervehdyksiä voi lähettää alla olevan lomakkeen kautta ja niitä julkaistaan Joulupukin Kuuman linjan tv-lähetyksessä.

Lomakkeen kautta voi lähettää sekä kuvia että terveisiä. Yhteystietoja ei luovuteta Joulupukin Kuuman linjan ulkopuolelle.

Myös nettitonttu esittelee lomakkeen kautta lähetettyjä valokuvia tv-lähetyksessä. Kuvan ja siihen liittyvän tarinan voi lähettää myös lomakkeen kautta. Pidätämme itsellämme oikeuden valita julkaistavat viestit.

Kuvia ja terveisiä julkaistaan myös tällä sivulla. Pidätämme itsellämme oikeuden valita julkaistavat kuvat ja viestit.

Huomioithan, että sinulla tulee olla liittämääsi kuvaan käyttöoikeudet sekä julkiseen esittämiseen hyväksyntä kuvassa esiintyviltä henkilöiltä. Kuvaa voidaan käyttää myös muualla Ylen sisältöjen yhteydessä. Yle käsittelee kerättäviä henkilötietoja ainoastaan journalistisiin tarkoituksiin ja sitoutuu turvaamaan Ylen palveluita käyttävien yksityisyyden suojan.

Ylen tietosuojalauseke