Hyppää pääsisältöön

Katso tunnelmia Saunapäivästä!

Mahtavaa fiilistä ja ikimuistoisia saunahetkiä — Katso kuvakooste Saunapäivä-tapahtumasta!

Kylpytakkeja, saunahattuja ja saunomisen iloa Ratinassa.

Ratina täyttyi launtaina kylpytakeista, saunahatuista ja leveistä hymyistä! Kuumana hellepäivänä lämpöä nostatettiin Saunapäivä-tapahtuman monissa eri saunoissa mahtavalla fiiliksellä. Katso kuvakooste Saunapäivä-tapahtumasta Tampereelta 27. heinäkuuta ja palaa saunatunnelmiin — missä tahansa Saunapäivänä lämpenitkään!

Saunahullua kansaa helteestä huolimatta! - Saunapäivään osallistui 203 037 löylyttelijää, kartalla yli 1 000 saunaa!

Saunapäivää vietettiin 27.7.2019!

Kiitos suomalainen saunahullu kansa! Me teimme sen! Näytimme koko maailmalla – ja vähintään nyt itsellemme – että me suomalaiset olemme ihan hullua saunakansaa! Oli helle tai ei, saunominen on meillä verenperinnössä! Jos Unesco ja aineettoman kulttuuriperinnön luettelo ei ota suomalaista saunomista listoilleen, niin ei sitten mitään!

Tätä kaikkea tapahtui Saunapäivänä 27.7.2019!

Saunaseksi kuumentaa tunteet - laudelambada on yllättävän suosittua

82,5 % suomalaisista on harrastanut saunaseksiä.

Kun suomalaiset saunovat, mahla virtaa muuallakin kuin saunan seinissä ja polttopuissa. Siis mikäli kesäkuisen kyselymme tuloksiin on uskominen. Kysyimme, miten moni on harrastanut saunassa seksiä, ja yli 10 000 vastaajasta peräti 82,5 % kertoi antautuneensa rakkauden tekoihin saunoessaan. Vesi lentää kiukaalle. Höyry nousee, ja lämpötilan lisäksi myös tunteet kuumenevat.

Rakkaus lajiin ja löylyihin: tuloksena maailman suurin skeitattava saunalautta

Lautalajien harrastajat kohtaavat skeittilautan saunassa.

Ammattilumilautailija Roope Tonterilla oli idea, jonka Jaakko Tossavainen teki todeksi. "Odotan, että Saunapäivänä tulee uusia ihmisiä kokeilemaan minkälaiset löylyt meidän saunasta lähtee – sitä on tosi paljon kehuttu", Vuokatin Vesiurheilukeskuksen yrittäjä ja saunaskeittilautan suunnittelija Tossavainen kertoo.

Saunapäivä juhlistaa saunaa ja saunomista!

Saunapäivä-kampanja kestää koko kesän ja huipentuu 27.7!

Ylen kesän 2019 kärkihankkeen, Saunapäivä-kampanjan, tavoitteena on juhlistaa suomalaista saunomiskulttuuria positiivisella ylpeydellä sekä saada yhden päivän aikana kaikki mahdolliset saunat Suomessa auki ja suomalaiset yhdessä saunomaan, kohtaamaan toisensa ja pitämään hauskaa!

"Saunomisen he kyllä muistavat" – Muistisairaat pääsevät saunomaan lahtelaisessa palvelutalossa Saunapäivänä

Tarjolla on myös asiaan kuuluvat saunajuomat ja -ruoat.

Saunominen herättää monelle muistisairaalla voimakkaita lapsuudenmuistoja. Kärpäsen palvelutalo Lahdessa päätti osallistua tulevaan Saunapäivään luomalla asukkailleen kokonaisvaltaisen saunaelämyksen saunottamisineen, vihdantekoineen ja tilanteeseen kuuluvine saunaruokineen ja -juomineen.

Uusimmat sisällöt - Saunapäivä