Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Galaxin juontaja Viivi makaa harrastusvälineiden keskellä.

Tahdotko esitellä oman harrastuksesi Galaxissa?

Hae mukaan ja kutsu Viivi testaamaan harrastustasi!

Iisalmen lyseon syksyn 2020 ylioppilaat

Miten sinä vietit poikkeuksellisia hetkiä korona-aikana tai mikä kohotti arjen yläpuolelle? Lähetä kuva, video tai tarina

Jaa tarinasi poikkeuksellisella tavalla järjestetyistä juhlista, erilaisesta lomasta, arkea helpottavasta ideasta tai muusta kohokohdasta.

Toimittaja Heli Suominen lenkillä. Katsoo puistossa urheilukelloaan.

Mittaatko untasi tai muuta hyvinvointia? Kerro meille kokemuksesi

A-studio kerää suomalaisten kokemuksia ja vinkkejä. Kaipaamme perusteluja myös niiltä, jotka eivät halua itseään mitata.

kolmea samppajalasia kilistetään

Alkoholi on monissa juhlissa itsestäänselvyyys, ja raitis voi kokea olonsa ulkopuoliseksi – Oletko sinä peitellyt raittiuttasi?

Käsittelemme tänään tiistaina A-studiossa alkoholinkäytön arkipäiväistymistä ja sen seurauksia.

Notre Damen katedraali liekeissä Pariisissa 15. huhtikuuta.

Millaisia muistoja sinulla on Notre Dame -kirkosta? Lähetä meille kuva tai kerro tarinasi

Notre Dame -kirkon palo Pariisissa on järkyttänyt monia. Käsittelemme aihetta tiistain A-studiossa.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

TV1:n Ykkösaamussa UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen - mitä haluat kysyä?

Suomen suurimpiin yrityksiin lukeutuva UPM teki viime vuonna ennätystuloksen ja tulevaisuus on kirkas. Samalla keskustelu metsäsektorin ja hiilinielujen ympärillä käy kuumana. Mitä metsäyhtiössä ajatellaan? TV1:n Ykkösaamun vieraana on UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Isäntä tuli kaapista – Nyt hän on jääkenttien ballerina

Koulupoikana hän kokeili salaa tyttöjen luistimia, nyt hän kiertää kisoissa ravistelemassa vanhoillisia luistelupiirejä – Näin siilinjärveläisestä isännästä tuli jääballerina

Minna-Maaria Lax on taitoluistelun outolintu. Mekkoon pukeutuva luistelutaidoton maatalon isäntä on ihastuttanut, vihastuttanut ja siinä samalla muuttanut asenteita. Katso minidokumentti luistelukenttien pioneerista.

Anne-Mari Virolainen

Mitä haluat kysyä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaiselta?

Turvapaikanhakijoita on autettava heidän lähtömaissaan. Tämä viesti toistuu ja vahvistuu Suomen politiikassa ylintä valtiojohtoa myöten. Viesti on kuitenkin ristiriidassa sen kanssa, että hallitus on leikannut kehitysapua.

Timo Soini

Mitä haluat kysyä Timo Soinilta?

Syyriassa, Salisburyssa ja Kataloniassa kuohuu. Mihin jäi Sininen tulevaisuus ja missä on hillotolppa? TV1:n Ykkösaamun vieraana on ulkoministeri Timo Soini (sin.).

Dingo levyn kannessa

Kasari on läsnä kaikkialla – muistatko vielä erikoisimmat villitykset? Lähetä meille kuvamuistosi

1980-luku on ollut jo hyvän aikaa muodissa niin vaatetuksessa, peleissä kuin tv-sarjoissakin. Millaiset ovat sinun muistosi 80-luvulta? Jaa ne meille.

Lauri Kivinen Ylen tiedotustilaisuudessa, Laurin info 25.01.2018

Mitä haluat kysyä Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kiviseltä?

Toimitusjohtaja Lauri Kivinen on ilmoittanut jättävänsä Yleisradion. Kivisen kahdeksan vuoden toimitusjohtajuuden aikana Ylen rahoituksesta ja roolista on käyty jatkuvaa keskustelua, eikä draamaltakaan ole vältytty. Miltä tulevaisuus näyttää ja mitä jää taakse? TV1:n Ykkösaamun vieraana on Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Esko Aho.

Mitä haluat kysyä Esko Aholta?

Venäjällä valitaan presidentti sunnuntaina, eikä voittajasta ole epäselvyyttä. Miltä Venäjä näyttää vuonna 2018 ja mitä voi odottaa seuraavalta kuudelta vuodelta? Maailma on kauppasodan partaalla Yhdysvaltojen uhkailemien terästullien vuoksi. Mitä siitä seuraa? TV1:n Ykkösaamun vieraana on East Office Finlandin hallituksen puheenjohtaja, entinen Suomen pääministeri, Esko Aho.

Maakunta- ja sote-uudistuksen mediatilaisuus valtioneuvosto.

Mitä haluat kysyä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläiseltä?

Suomea viedään kohti uutta maakuntamallia ja maakuntavaalit järjestetään hallituksen suunnitelmien mukaan lokakuussa. Samassa rytäkässä pitäisi valmistua sote-uudistuksenkin. Tuleeko nyt vihdoin valmista ja millä hinnalla? TV1:n Ykkösaamussa vieraana on kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.

Chisu yllättää Milan SuomiLOVEssa

Miten SuomiLOVE-tarinat valitaan? Miten lähetän omani?

SuomiLOVE: Usein kysytyt kysymykset

hiihtolatu peltomaisemassa

Nyt etsitään Suomen upeinta hiihtomaisemaa – katso muiden lukijoiden latukuvia ja lähetä omasi

Lähetä meille latukuva tästä jutusta löytyvän lomakkeen avulla. Voit myös käyttää Twitterissä tai Instagramissa tunnistetta #ylenlatukuva.

lapset pulkkamäessä

Pulkka kainaloon ja menoksi, mutta minne? – Kerro meille, missä sijaitsee Suomen paras pulkkamäki

Laskiaisen kunniaksi Yle kokoaa yhteen mäet ja rinteen, joissa pulkka kulkee parhaiten. Kerro, missä sinun mäenlaskupaikkasi sijaitsee?

Timo Ritakallio.

Mitä haluat kysyä Suomen Olympiakomitean puheenjohtajalta, Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakalliolta?

Doping tahraa viikon päästä Etelä-Koreassa alkavia Pyongchangin olympialaisia. Miten tämä vaikuttaa suomalaisurheilijoiden kisafiilikseen? Kotimaan talous kasvaa paremmin kuin ennustettiin - miten se vaikuttaa eläkerahastojen tuotto-odotuksiin? TV1:n Ykkösaamun vieraana on työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja, Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja, Timo Ritakallio.

Mikko Kosonen

Mitä haluat kysyä Sitran yliasiamies Mikko Kososelta?

Maailma muuttuu ja Suomi sen mukana. Sitra on ollut visioimassa tulevaisuuden megatrendejä ja rahoittamassa kotimaisia innovaatioita jo 50 vuotta - onko sille yhä paikkansa?

Käpy kelpaa maksuvälineeksi Kaverikioskissa.

Etsintäkuulutus: Jaa idea, josta koko Suomi voisi ottaa oppia

Etsimme Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi ideoita, joita kannattaa jakaa. Ilmianna hyvä ratkaisu kotikunnastasi, työpaikaltasi tai vaikka koulustasi.

Esko Aho

Mitä haluat kysyä Esko Aholta?

Mikä maailmanpolitiikassa muuttuu, kun Donald Trump nousee Yhdysvaltain presidentiksi ja kuinka se vaikuttaa Suomen asemaan Venäjän kyljessä? Entä millaisten haasteiden edessä demokraattiset instituutiot ovat Suomessa? Lauantain Ykkösaamun vieraana on East Officen hallituksen puheenjohtaja, entinen pääministeri Esko Aho. Mitä haluat häneltä kysyä?

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa XVI luovuttaa talouden Nobel -palkinnon Bengt Holmströmille.

Mitä haluat kysyä talousnobelisti Bengt Holmströmiltä?

Talouden Nobel-palkinto tuli ensimmäistä kertaa Suomeen juuri kun talous on piristymään päin. Yhdysvalloissa on käynnissä politiikan täydellinen myllerrys. Tehdäänkö Suomessa oikeita ratkaisuja ja miltä Yhdysvaltain meno näyttää nobelistin silmin? Lauantaina Ykkösaamun vieraana on Bengt Holmström.

Juha Sipilä.

Mitä haluat kysyä pääministeri Juha Sipilältä?

Pääministeri Juha Sipilä tapaa Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin perjantaina Oulussa. Millaisia terveisiä virkaveljellä oli? Mitä pääministeri ajattelee mediasuhteestaan? Entä kuinka entinen yritysjohtaja on sopeutunut julkiseen rooliin pääministerinä? Mitä sinä haluat kysyä Juha Sipilältä?

Kuvassa kolme tähden muotoista jouluvaloa

Joulu säästöliekillä – miten tehdä vuoden suurinta juhlaa, kun rahaa ei ole?

200 000 suomalaisessa lapsiperheessä joulu ei ole yltäkylläisyyden ja lahjojen aikaa. Kerro, millaista on tehdä joulua, kun talous on oikeasti tiukoilla.

Antti Rinne

Mitä haluat kysyä Sari Essayahilta?

Sotea ja maakuntahallintoa leivotaan ja leivotaan. Hallituksen EU-osaaminen ohenee jälleen vuodenvaihteessa. Mitä hallituksen linjasta tulisi olla mieltä? Entä miltä näyttää urheilun suhmurointi? Ykkösaamun vieraana on kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah. Mitä haluat häneltä kysyä?

Jarkko eli Lauri Tilkanen

Kilpailu Jarkko Venton muistolle on ratkennut

Jarkko Venton muistokirjoitus.

Björn Wahlroos

Mitä haluat kysyä Björn Wahlroosilta?

Wahlroos kannattaa perustuloa, mutta laskisi samalla minimipalkkoja. Vaihtoehtona on massatyöttömyys, Suomen nääntyminen ja yhteiskunnallinen kriisi, sanoo Wahlroos. Kenelle tulevaisuudessa riittää enää töitä? TV1:n Ykkösaamun vieraana on Nordean, Sampo-konsernin ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos.

Kalenteri, puhelin ja muistilappuja.

Taistelu lomapäivistä – kerro, miten halutuimmat loma-ajat jaetaan sinun työpaikallasi

Onko parhaiden lomapäivien jakaminen sinun työpaikallasi ainaista hammastenkiristelyä? Vai sujuuko lomista sopiminen kuin tanssi? Teemme juttua – kerro kokemuksesi.

Jussi Niinistö

Mitä haluat kysyä puolustusministeri Jussi Niinistöltä?

Venäjä vei Iskanderit Kaliningradiin. Nato vie joukkojaan Baltiaan ja Puolaan. Saksan ulkoministeri sanoo, että turvallisuustilanne on vaarallisempi kuin kylmän sodan aikaan. Mihin Suomi tässä asettuu? Ykkösaamun vieraana on puolustusministeri Jussi Niinistö. Mitä haluat häneltä kysyä?

Kaalikääryle

Mummonmössöä vai gourmetruokaa? Millaisia kokemuksia sinulla on vanhusten ruoasta?

Liian suolaista tai täysin mautonta mössöä – vanhusten ruokaa on parjattu kautta aikain. Onko tilanne todella niin huono? Mikä on sinun kokemuksesi ikäihmisten aterioista?

Kasvishampurilainen lautasella.

Kerro: Mitä saa, kun tämän päivän Suomessa tilaa kasvisvaihtoehdon?

Etsimme nyt lukijoiden tarinoita kasvisvaihtoehdoista nyt ja silloin, kun vaihtoehdon löytäminen ei vielä ollut helppoa.

Havainnekuva, jossa kaksi raitiovaunua Hämeenkadulla.

Kysy Tampereen seudun joukkoliikenteestä – asiantuntijat vastaavat

Kysy ratikasta ja linja-autoliikenteestä Ylen suorassa nettikeskustelussa. Asiantuntijat vastaavat kysymyksiin kello 10 - 11.30. Keskustelu on päättynyt.

Kaupunkiratikka kulkemassa pitkin Sammonkatua.

Ratikka vai nysset? Asiantuntijat vastaavat Tampereen joukkoliikenteestä

Mitä sinä haluaisit tietää raitiotiehankkeesta ja Tampereen joukkoliikenteestä? Asiantuntijat vastaavat suorassa nettikeskustelussa tiistaina. Voit lähettää kysymyksesi myös etukäteen.

Petteri Orpo

Mitä haluat kysyä Petteri Orpolta?

Kokoomus vaihtoi Stubbin Orpoon ja nyt on uuden valtiovarainministerin näytön paikka. Kuuluko kokoomuksen ääni hallituksessa vai onko sen kohtalona olla keskustan ja perussuomalaisten äänetön yhtiömies? TV1:n Ykkösaamun vieraana valtiovarainministeri Petteri Orpo.

Nainen yskii nenäliinaan.

Kesken päivän töistä kotiin sairastamaan – kolkuttaako omatunto?

Sairausloma aiheuttaa joillekin ahdistuksen, toiset taas lepäävät levollisin mielin. Työterveyspsykologi neuvoo syyllisyyttä kokevat järkeilemään.

Nyhtökauraa pannulla.

Miksi kasviksen pitää näyttää lihalta? – kerro mielipiteesi ruokatrendeistä

Erilaiset lihankorvikkeet tunkevat voimalla ruokamarkkinoille. Herättävätkö ne uteliaisuutta vai hämmennystä?

Casper von Koskull

Mitä haluat kysyä Nordean johdolta? Ykkösaamussa Casper von Koskull

Nordean ennusteen mukaan Suomen nousukausi tuli ja meni niin, ettei kukaan ehtinyt oikein edes huomata. Miksi Ruotsi porskuttaa, kun täällä painitaan kilpailukyvyn ja työttömyysturvan leikkausten kanssa? TV1:n Ykkösaamussa Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull.

Ville Niinistö

Mitä haluat kysyä Ville Niinistöltä?

Mitä hallitus sai aikaan budjettiriihessä ja mikä on vihreän opposition vastaus? TV1:n Ykkösaamu palaa ohjelmistoon lauantaina 3. syyskuuta. Syksyn ensimmänen vieras on vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

Lavastettu pyöräonnettomuus.

Oletko joutunut onnettomuuteen tai vaaraan liikenteessä kännykänkäytön vuoksi? Kerro kokemuksesi!

Keräämme tarinoitanne tilanteista, joissa oma tai jonkun muun puhelimen käyttö on aiheuttanut vaaratilanteen tai onnettomuuden liikenteessä.

Mies sängyssä.

Työt voivat hiipiä yöllä uniin – näetkö painajaisia tai heräiletkö yöllä töiden vuoksi?

Myyjän silmissä vilisevät viivakoodit, opettaja kadottaa puolet oppilaistaan ja taksikuski taiteilee tiellä ilman rattia. Minkälaisia unia sinä näet työstäsi tai heräätkö kesken unien murehtimaan työasioita?

Äiti katselee kentän laidalla kun Tampereen Tapparan muodostelmaluistelijat harjoittelevat Kaukajärven Sentterissä

Vanhempien kuljetusrumba onkin laatuaikaa oman lapsen kanssa

Lasten harrastuksista puhutaan julkisuudessa usein kuljetusrumbana tai ikuisesti nälkäisenä talkootyösyöppönä. Se ei kuitenkaan ole koko totuus.

Mies heristää sormea kuvan taustalla olevalle henkilölle.

Miksi kehityskeskustelusta tulee kuumotuskeskustelu? – Esimiessuhteet kärsivät jatkuvista organisaatiomuutoksista

Hyvinkin alkanut kehityskeskustelu kilpistyy usein esimiehen kiireeseen ja kellon vilkuiluun. Sitäkin suurempi ongelma kehityskeskustelujen kannalta on se, että tuulisilla työpaikoilla pääsee syntymään entistä harvemmin kestäviä ja luottamuksellisia yhteistyösuhteita esimiesten ja alaisten välille.

Tarkkis-sarjan kuvaa.

Lusmuilua, suunsoittoa, yhteishenkeä? Millainen maine tarkkailuluokalla oli sinun koulussasi?

Tietty maine tarkkiksen oppilailla kyllä oli, sanoo 1980-luvun puolivälissä koulua käynyt tarkkislainen. Legendojen mukaan tarkkislaiset saattoivat olla tukkanuottaisilla opettajien ja muiden oppilaiden kanssa. Onko sinulla muistoja tarkkislaisista tai tarkkiksesta?

Televisio huoneen nurkassa, kuvassa valintaruutuja, ruudussa myös  toimittaja Kristiina Kekäläinen

Menikö sormi suuhun uuden television kanssa?

Lyhenneviidakossa kamppaileva kuluttaja saattaa kotona hämmästyä, kun juuri ostetussa älytelevisiossa ei olekaan kaikkia sovelluksia. Olisitko kaivannut parempaa opastusta?

Kuvassa esimies antaa palautetta työntekijälle.

Määrääkö pomo tahdin kehityskeskustelussa? Kerro kokemuksesi

Kehityskeskustelujen tarpeellisuudesta ollaan monta mieltä. Onko sinun mielestäsi kehityskeskustelusta hyötyä vai onko se pelkkä pakkopulla, jossa esimiehen ja alaisen välille ei useinkaan synny aitoa vuorovaikutusta?

Mies ja nainen hölkkäävät kadulla.

Toimiiko aktiivisuusrannekkeesi hyvin vai miten sattuu? Kerro kokemuksesi

Käytätkö aktiivisuusranneketta? Onko jokin liikuntasuoritus kirjautunut laitteeseesi väärin tai oletko saanut huijattua sitä kättä heiluttelemalla?

Nainen selailee Mikko Mallikas -kirjaa.

Katettiinko teidänkin pöytäänne lautanen mielikuvituskaverille?

Astrid Lindgren loi Pikkuveljelle mielikuvituskaveriksi Katto-Kassisen, Mikko Mallikkaalla oli Mulperi. Lapsuuden kuviteltuja ystäviä on hauska muistella jälkeenpäin, mutta ovatko olemattomat hahmot joskus herättäneet myös huolta? Miksi se lapsi nyt noin? Ei kai hän kärsi yksinäisyydestä?

Salamointia.

Miten varaudut ukkoseen?

Nykykoti on täynnä herkkää elektroniikkaa. Yksi salamanisku riittävän lähelle, ja laitteet voivat olla entisiä. Miten sinä suojaat kotisi ukkoselta?

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle