YLE

 

YLE A-Ö

YLEn yhteisöjen säännöt


YLEn yhteisöjen säännöt

Sitoudut noudattamaan näitä sääntöjä aina kirjautuessasi sisään yhteisöön. Jos et halua noudattaa näitä sääntöjä, ole hyvä äläkä kirjaudu palveluun.

Säännöt on tehty kaikkien viihtyvyyden ja turvallisuuden takaamiseksi, ja ne koskevat kaikkia, jotka ovat rekisteröityneet jäseniksi.

Sinun tulee toimia yhteisön jäsenenä yhteistä viihtyvyyttä edistävällä tavalla.

Kunnioita muita yhteisön jäseniä. Noudata netikettiä: älä HUUDA (isoilla kirjaimilla kirjoittaminen katsotaan yhteisössä huutamiseksi). Älä julkaise tai lähetä julkaistavaksi rasistisia sisältöjä, älä yllytä rikokseen, älä syyllisty mihinkään toimiin kansanryhmää vastaan. Käytä epäröimättä oikeuttasi ilmoittaa loukkaavasta sisällöstä ja käytöksestä ylläpitäjälle.

Kunnioita toisten oikeuksia

Julkaise yhteisössä vain sellaista aineistoa, johon sinulla itselläsi on tekijänoikeus. Voit siis julkaista itse kirjoittamaasi tekstiä, tai lähettää julkaistavaksi itse säveltämääsi ja esittämääsi musiikkia ja itse ottamiasi valokuvia sekä itse tekemiäsi kuvia jne. Voit lähettää yhteisöön jonkun toisen henkilön tekijänoikeuksien piirissä olevaa aineistoa vain, jos sinulla on siihen nimenomainen lupa tekijänoikeuden haltijoilta (esimerkkeinä lupa bändisi kaikilta esiintyjiltä, tai valokuva sinusta itsestäsi, jonka ystäväsi on ottanut ja antanut luvan käyttää sitä netissä.)

Viitatessasi muualla Internetissä julkaistuun aineistoon voit laittaa linkin ja esittää tarvittaessa lyhyen lainauksen (lähdeviittauksin) kuvataksesi sisältöä. Et voi julkaista jonkun toisen henkilön tekemää kirjoitusta, runoa, uutissähkettä, artikkelia, kuvaa, valokuvaa, esitystä tai mitään muutakaan tekijänoikeudellisesti suojattua aineistoa.

Muista kaiken aineiston osalta olla loukkaamatta kenenkään yksityisyyttä tai kunniaa.

Jos lähetät yhteisössä julkaistavaksi kuvia, joissa esiintyy ihmisiä, varmista, että kaikki kuvassa esiintyvät henkilöt ovat antaneet suostumuksensa julkaisemiseen. Älä tarjoa julkaistavaksi alastonkuvia.

YLEllä on oikeus esitellä yhteisön jäsenten julkaistavaksi lähettämää aineistoa myös muilla internetsivuillaan, TV- ja radio-lähetyksissään sekä muissa medioissa. Jos lähetät yhteisössä julkaistavaksi musiikkia (esim. YleX:n Kellari), sinulla on oltava suostumus julkaisemiseen kaikilta kappaleen säveltämiseen, sanoittamiseen, sovittamiseen ja esittämiseen osallistuneilta henkilöiltä.

Kellarissa julkaistaan vain amatöörien tekemää ja esittämää musiikkia - biiseissä ei siis saa esiintyä ammattimaisia muusikoita (esim. henkilöitä, joilla on sopimus levy-yhtiön kanssa). Biisit eivät saa sisältää ns. sämpläyksiä. Huomaa, että YLE ei maksa yhteisössä julkaistusta musiikista tai muusta aineistosta korvausta tekijöille tai esiintyjille. Niistä demobiiseistä, jotka soitetaan YLEn radio- tai tv-lähetyksissä, YLE tekee tavanomaisen ilmoituksen Teostolle.

Yhteisössä ei mainosteta

Mainosten levittäminen yhteisössä on kielletty.

Suojele henkilöllisyyttäsi

Pidä mielessä, että yhteisöön tuotettu sisältö on julkista ja näkyy kaikille sivuilla kävijöille.

Älä koskaan luovuta kenellekään salasanaasi ja harkitse tarkkaan, kenelle luovutat henkilötietojasi.

YLE säilyttää rekisteröityneiden jäsenten tiedot henkilötietolain mukaisesti (ks. rekisteriseloste). YLE ei luovuta yhteisön jäsenten henkilötietoja tai yhteystietoja ulkopuolisille. Yhteisössä käytetään evästeitä, joiden tarkoitus on mahdollistaa yhteisön toiminnallisuudet. Lue: Yksityisyyden suoja.

YLE voi tarvittaessa olla yhteydessä yhteisön jäseniin sähköpostitse tai muulla tavoin ilmoittaakseen yhteisöön liittyvistä asioista tai muista YLEn kanaviin ja palveluihin liittyvistä yhteisön jäsenille tiedotettavista asioista. Yhteisön sääntöjen rikkomisesta seuraa huomautus ja sääntöjä rikkovan aineiston poistaminen YLEn harkinnan mukaan. Tahallisesta sääntöjen rikkomisesta voi olla seurauksena välitön jäsenyyden menettäminen. Jokainen yhteisön jäsen on Suomen lain mukaisesti oikeudellisessa vastuussa kaikesta julkaisemastaan aineistosta.

Yhteisön jäsenillä on oikeus ilmoittaa sääntöjen vastaisista sisällöistä nimettömästi. Aiheettomien ilmiantojen tekeminen ei kuitenkaan ole yhteisön hengen mukaista.

Aineiston arkistoimisesta

Yhteisöä ei tule käyttää henkilökohtaisena arkistona: YLE ei sitoudu tallettamaan yhteisön jäsenten julkaisemaa aineistoa eikä myöskään yhteisön jäsenten välisiä henkilökohtaisia viestejä määräajaksi eikä pysyvästi, vaan poistaa aineistoja harkintansa mukaan. YLEllä on oikeus, mutta ei velvollisuutta säilyttää ja arkistoida yhteisön jäsenten julkaisemaa sisältöä harkintansa mukaan myös sen jälkeen, kun jäsen on eronnut yhteisöstä.

Yhteisöstä eroaminen

Jäsen voi erota yhteisöstä kahdella tavalla: Jäsen voi itse pyytää YLEä poistamaan henkilötietonsa jäsenrekisteristä, tai olemalla kirjautumatta yhteisöön.

Jos haluaa erota yhteisöstä, asiasta tulee rekisteröityneenä ollessa ilmoittaa yhteisön sisäisellä viestillä ylläpidolle. Muilla tavoilla esitettyjä eropyyntöjä ei oteta huomioon. Jäsenen siihen mennessä yhteisössä julkaisema sisältö voi tämän jälkeenkin jäädä yhteisöön YLEn harkinnan mukaan.

Jäsenen katsotaan eronneen yhteisöstä, jos hän ei ole kahteen vuoteen kirjautunut sisään käyttäjätunnuksellaan. Tällöin YLE poistaa henkilön ilmoittamat tiedot jäsenrekisteristä ja lukitsee käyttäjätunnuksen, minkä jälkeen sitä ei voi enää uudelleen ottaa käyttöön.

Sääntöjen muutokset

YLE voi harkintansa mukaan tehdä muutoksia yhteisöjen sääntöihin. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan yhteisön jäsenille sähköpostitse.