Hyppää sisältöön

Yle seuraa urheilupäivän uutisia, puheenaiheita ja tapahtumia tässä jutussa.

Uusimmat päivitykset

  1. Antti Pennanen luotsaa Nuoria Leijonia kesän MM-kisoissa
  2. Antti Parviaisesta Jää­pal­lo­lii­ton uusi puheenjohtaja
  3. Onko Mercedes palaamassa kär­ki­tais­toon? Viime vuosien kes­to­me­nes­ty­jä ällistytti ke­hi­tys­loi­kal­laan

Jessica Campbell tekee jääkiekon MM-ki­sa­his­to­ri­aa Saksan val­men­nuk­ses­sa. 29-vuotias taito- ja luis­te­lu­val­men­nuk­seen erikoistunut kanadalainen haluaa näyttää esimerkillään kaiken olevan mahdollista.

Yle Urheilu kävi asiantuntija Jukka Mildhin kanssa läpi Barcelonan F1-kisan mer­kit­tä­vim­mät puheenaiheet ja ratkaisut.

Ylen NHL-ilta : paketissa on 2 artikkelia

Tampa Bay otti pu­do­tus­pe­li­sar­jan­sa kolmannen voiton Floridasta Stanley Cupin puo­li­vä­lie­ris­sä. Carolina Hurricanes sen sijaan taipui ensimmäistä kertaa New York Rangersille, joka vei pu­do­tus­pe­li­sar­jan 3. ottelun ko­ti­kau­ka­los­saan.

Toyotan tal­li­pääl­lik­kö­nä nykyään toimiva Jari-Matti Latvala ei omalla me­nes­tyk­sek­kääl­lä ralliurallaan koskaan voittanut kahta MM-osa­kil­pai­lua peräkkäin. Kalle Rovanperä on vasta kolmannella kaudellaan yltänyt jo kolmeen peräkkäiseen voittoon.

Manchester City nousi komeasti Valioliigan mestariksi. City iski kolme maalia viidessä minuutissa ja Liverpool joutui pettymään.

Yhdysvaltojen yli­opis­toe­lä­mä ei sovi kaikille ur­hei­li­joil­le, mutta mou­ka­rin­heit­tä­jä Sara Killinen on viihtynyt kovassa kil­pai­lu­ti­lan­tees­sa. Myös Suomen naisten moukarin kil­pai­lu­ti­lan­ne saa Killisen innostumaan.

Vuoden suurimman CS:GO-tur­nauk­sen, Antwerpenin majorien finaali pelataan NAVIn ja FaZen välillä. Kumpi joukkue juhlii mil­joo­na­tur­nauk­sen voittoa?

Barcelonan F1-kisa: paketissa on 2 artikkelia

Rovanperä voitti Portugalin MM-rallin: paketissa on 3 artikkelia

Kalle Rovanperä oli nopein pää­tö­se­ri­kois­ko­keel­la ja voitti koko Portugalin MM-rallin.

MM-torikokous nostaa jokaisena kisapäivänä esiin MM-turnauksen kuumimmat puheenaiheet paikan päältä. Huumoria unoh­ta­mat­ta. Kuun­te­le audiosarjan kymmenes jakso tästä jutusta.

Ranskan maa­jouk­kue­hyök­kää­jä Kylian Mbappe jatkaa uraansa Paris Saint-Ger­mai­nin riveissä kol­me­vuo­ti­sel­la jat­ko­so­pi­muk­sel­la. Mbappen so­pi­mus­saa­gas­sa on riittänyt käänteitä, vaikka siirtoa Real Madridiin ei tullutkaan.

Lyon voitti Mestarien liigan : paketissa on 2 artikkelia

Lyon nappasi vastoin odotuksia historian kahdeksannen jalkapallon naisten Mestarien liigan voittonsa lauantaina Torinossa, kun se kukisti finaalissa Euroopan kenttiä hallinneen Barcelonan 3–1.

Tiia Koivisto käytti viimeiseen kierrokseen 66 lyöntiä eli viisi alle ihan­ne­tu­lok­sen. Voitto ratkesi vasta uusinnassa Australian Whitney Hillieriä vastaan.

St. Louisin ykkösvahti Jordan Binnington loukkaantui jo avauserässä. Tunteet kävivät ottelun jälkeisessä leh­dis­tö­ti­lai­suu­des­sa kuumana.

Fanikatsomo on jokaisen jäähallin ja areenan sydän. Ilman sitä olo on välillä kuin sunnuntain kir­kon­me­nois­sa, kirjoittaa Jussi Paasi. 

Suomi kukisti Itävallan MM-kiekossa: paketissa on 3 artikkelia

Suomen suun­nis­tus­maa­jouk­ku­een pää­val­men­ta­ja­na kahdeksan kuukautta sitten aloittanut mo­nin­ker­tai­nen ar­vo­ki­sa­mi­ta­lis­ti Thierry Gueorgiou kerää kiitosta ur­hei­li­joil­ta.

Naisten Mestarien liigan lop­puot­te­lus­sa oikeutta jakaa suomalainen erotuomari. Huipputuomari Lina Lehtovaara kolkuttelee myös miesten Veik­kaus­lii­gan portteja.

Kermisen pelaaminen Venäjällä ja mes­ta­ruus­ku­van julkaiseminen Instagramissa aiheuttivat suuren pa­lau­te­vyö­ryn. Kerminen hyväksyy kritiikin, muttei sitä, että ikävät pa­lau­te­vies­tit kohdistuivat myös hänen lä­hi­pii­riin­sä.

Naiskiekon taklauskeskustelu: paketissa on 2 artikkelia

Ensi kaudella Ruotsissa naisten kahdella korkeimmalla jääkiekon sarjatasolla saa taklata. Naisleijonien luotsi Juuso Toivola on skeptinen, kehittääkö se peliä oikealla tavalla.

Valmentajalle esitettiin tökerö kysymys: paketissa on 2 artikkelia

Slovakian yleis­ra­dio­yh­tiö RTVS:n li­fes­ty­le-oh­jel­man tuottaja ja kysymyksen esittänyt toimittaja pyysivät anteeksi Saksan Jessica Campbellille esitettyä kysymystä.

Yle Urheilu tapasi Kalervo Kummolan ennen Leijonien ottelua Britanniaa vastaan. Hän kertoi, miksi on ollut sivussa kisoista tähän asti.

Suomi löi Britannian MM-kiekossa: paketissa on 2 artikkelia

Leijonien puo­lus­tuk­ses­ta löytyy tähtiä, mutta myös yksi näkymätön ja täysin korvaamaton sankari, kirjoittaa Jussi Paasi. 

Suomi kaatoi alkusarjan viidennessä ottelussaan Iso-Bri­tan­nian maalein 6–0. Suo­ma­lais­puo­lus­ta­jat rohmusivat tehopisteitä, kun NHL-vah­vis­tuk­set Miro Heiskanen ja Esa Lindell pelasivat ensimmäisen ottelunsa.

Pekka Kangasalusta kertoo, kuinka Miro Heiskanen kehittyi HIFK:ssa AHL-jyrän vierellä. Antti-Jussi Niemi näki jo nuoresta Esa Lindellistä Jokereissa, että ominaisuudet nousta huip­pu­pe­laa­jak­si olivat olemassa.

Jää­kiek­ko­seu­ra Jokerit teki vajaan kymmenen vuoden retken Venäjän KHL-liigaan. Reissusta tullaan muistamaan erityisesti yli sadan miljoonan euron tappiot, vaihtuvat ve­nä­läi­so­mis­ta­jat, ima­go­ka­ta­stro­fit ja salailun kulttuuri.

Jääkiekon MM-kisat ovat tuoneet Tampereen katukuvaan runsaasti kan­sain­vä­lis­tä vilinää.  Ulkomaalaiset kisaturistit vaikuttavat olevan tyytyväisiä kisakaupungin tarjoamiin puitteisiin, mutta korkea hintataso puhututtaa.

Päävalmentaja Teemu Pasanen pitää maastohiihdon maa­il­mancu­piin astuvien isojen muutosten ajankohtaa pienenä yllätyksenä. Ylen asiantuntija Kalle Lassila uskoo, että naisten 50 kilometrin hiihdosta tulee hyvää viihdettä.

Anni Vuohijoen tapaus: paketissa on 2 artikkelia

Suomen Urheilun eettinen keskus lopetti tutkinnan, koska tapauksessa ei ole asia­no­mis­ta­jia. Tapaus ei siis etene ku­rin­pi­to­lau­ta­kun­nan käsittelyyn.

MM-kisojen kurinpito puhuttaa: paketissa on 2 artikkelia

Leijonat kohtaa keskiviikkona Ruotsin. Suomen eri­kois­ti­lan­ne­pe­laa­mi­nen on ollut huimalla tasolla. Asiantuntija Juha Juujärvi avaa, miksi Leijonat on maalannut niin monesti ylivoimalla.

KuPSissa kuohuu: paketissa on 3 artikkelia

EU:n tuoreet suositukset urheilulle edellyttävät 50 prosentin kiintiötä naisille päättäviin elimiin. Kiintiöiden käyttö antaisi myös tavan mitata edistystä, sillä kehitys on junnannut paikallaan.

Virpi Hukka myöntää, että heikoilla hetkillä mielessä oli, voiko ura jatkua. Nyt hän kuitenkin kertoo, ettei halua selitellä sil­mä­vam­mal­laan, vaan taistella Manse PP:n kanssa uransa neljännestä Suomen mes­ta­ruu­des­ta.

Uusimman tuo­tan­to­kau­den jaksoissa muisteltiin muun muassa Pentti Linkolaa, Hannu Mikkolaa, Minna Canthia ja Laila Hirvisaarta.

Urheilustudion reseptikirja: paketissa on 4 artikkelia

Se oli siinä!

Olet jälleen ajan tasalla.