Hyppää sisältöön

Venäläiset mukaan Pariisin olympialaisiin: paketissa on 3 artikkelia

Venäjällä on otettu nyrpeästi vastaan KOK:n perjantaina tekemä päätös sallia venä­läi­sur­hei­lijat rajoitetusti ja neutraaleina urheilijoina Pariisiin olympia­laisiin 2024.

Kansain­vä­lisen olympia­ko­mitean urhei­li­ja­ko­mission puheen­joh­tajan Emma Terhon mukaan Euroopan maiden kantoihin on myös vaikuttanut urheilijoiden osallis­tu­mi­sehdoissa oleva vaatimus.

Onko Carolinassa mennyt rikki jotakin sellaista, mitä ei voi korjata, pohtii Yle Urheilun NHL-toimittaja Tommi Seppälä.

Mahdol­li­simman monen lapsen urhei­lu­har­ras­tuksen pitäisi jatkua mielekkäänä aikuisikään asti, mutta me aikuiset toimimme juuri sitä vastaan, kirjoittaa Jussi Paasi.

EM-uinnit: paketissa on 2 juttua

Ronny Brännkärr paransi EM-kisoissa kahdesti ennätystään 200 metrin sekauinnissa.

Santos hävisi kauden viimeisessä ottelussa dramaat­tisesti ja putosi Brasilian pääsarjasta. Putoaminen aiheutti mellakoita kaupungilla.

Vuoden 2023 merkit­tä­vimmästä rakkaus­ta­rinasta ei ole epäselvyyttä. Ainakaan, jos kriteereinä käytetään media­nä­kyvyyttä ja taloudellisia vaikutuksia.

Ampumahiihdon maailmancup: paketissa on 2 artikkelia

Yle seuraa tässä artikkelissa urheilupäivän käänteitä ja tapahtumia.

Tappelut ovat nousseet viime aikoina otsikoihin, kun Tampereella, Porissa ja Oulussa nähtiin kolme välien­sel­vit­telyä. Kysyimme asiantun­tijoilta, kuuluvatko tappelut SM-liigaan.

Yle Urheilun haastat­te­lemat sisä­pii­ri­läiset perään­kuu­lut­tavat, että Hiihtoliiton on ymmärrettävä vahva neuvot­te­lua­semansa vuoden 2029 MM-kisojen ainoana hakijana.

Ehdota tennismaajoukkueelle lempinimeä!

Linnan juhlien puhutuimmaksi asiaksi urheilun osalta nousi Suomen tennis­maa­jouk­kueen puuttuva lempinimi. Tässä jutussa voit äänestää jo ehdotetuista tai jakaa oman lempinimesi.

Snookertähti Mark Selby Tampereella: paketissa on 2 artikkelia

Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on hakenut SM-liigapaikkaa. Lisä­sel­vi­tysten takaraja on 12. joulukuuta, mutta seura ei ole vieläkään saanut vastauksia, mistä liigaosakkeen kova hinta muodostuu.

MM-salibandyn pudotuspelit: paketissa on 4 artikkelia

Onko vihdoin Suomen vuoro juhlia naisten sali­ban­dy­kultaa? Yle seuraa tässä jutussa Singaporen MM-kisoja 2.–10.12.

NHL-viikon puheenaiheet: paketissa on 2 juttua

Columbuksen ympärillä ei kaaos ota loppuakseen. Arizona sen sijaan pani nippuun viisi edellistä mestaria. Ylen NHL-toimittaja Tommi Seppälä ja asiantuntija Ismo Lehkonen niputtivat tuttuun tapaan viikon puheenaiheet.

Venäläispomot sanovat maan olevan yhä urheilun suurvalta, mutta viime aikojen tapahtumat kertovat jotain ihan muuta, kirjoittaa Jelena Leppänen.

Espanjan jalka­pal­lo­liiton entiseen puheen­joh­tajaan Luis Rubialesiin kohdistuu uusia syytöksiä. Kansain­vä­linen jalka­pal­loliitto Fifa julkaisi tutkin­ta­ra­portin kesän tapahtumista.

Suomi pelasi histo­rial­lisesti Davis Cupin loppu­tur­nauksessa, eli tenniksen MM-kisoissa. Pelaajat pääsivät ensimmäistä kertaa Linnaan.

Ada Hakkarainen ja Laura Lahtinen esiintyivät vakuuttavasti EM-uinneissa itse­näi­syys­päivänä.

Helmareiden vuoden viimeinen ottelu: paketissa on 4 juttua

NHL: paketissa on 2 artikkelia

Huuhkajat pelaa maaliskuussa kotiottelun, josta voi tulla talou­del­lisesti poikkeuk­sel­lisen synkkä tulos. Entä miten Olympias­ta­dionin nurmi herätetään talviuniltaan?

Salibandyn MM

Yleisön julma huutelu saa yhä useamman nuoren jalka­pal­loe­ro­tuo­marin lopettamaan. Palloliitto vaatii toimia, jotta akuutti tuomaripula voitaisiin välttää.

Hiihtä­jä­lupaus sai painaa päähänsä valkolakin yliop­pi­las­tut­kinnon merkiksi vain päivää ennen juhlimista Presi­den­tin­linnan itse­näi­syys­päivän vastaanotolla.

Buffalon Ukko-Pekka Luukkonen saa tulevina viikkoina ison mahdol­li­suuden viedä uransa uudelle tasolle.

Yhdysvaltain suosituimpiin urhei­lusar­joihin kuuluvan amerik­ka­laisen jalkapallon NCAA-yliopis­to­sarjan huipennukseen valittiin neljä joukkuetta.

Hartikainen sivuun maajoukkueesta: paketissa on 3 artikkelia

Richardssonin Suomen ennätys: paketissa on 3 artikkelia

MielipideYleisurheilu

Maratonin SE:n juosseen Camilla Richardssonin kohtelu urheilija-apurahojen jaossa kelpaa paraa­tie­si­merkiksi siitä, miten epäsuh­taisesti kriteerit kohtelevat eri lajeja, kirjoittaa Pekka Holopainen.

Snookerin kassa­mag­neetin palveluksille on kovaa kysyntää ammat­ti­lais­kier­tueen ulkopuolella.

Miksi osa menestystä tavoit­te­levista seuroista peluuttaa parhaita pelaajiaan myös alivoi­ma­pelissä? Kysyimme asiantun­tijoilta, onko se etu vai pitkää kevättä ajatellen rasitushaitta.

Urhei­lus­tudion jatkoilla summataan viime viikonlopun hiihtolajien maail­mancupeja. Aino-Kaisa Saarinen pohtii muun muassa Suomen naisten hiihdon tilannetta.

Yle seuraa talvilajien koitoksia: paketissa on 4 artikkelia

Hiihtolajien maail­mancupien tapahtumia seurattiin tässä artikkelissa hetki hetkeltä.

Urheilustudion puheenaiheet: paketissa on 3 artikkelia

Yle Urheilun asiantuntija Kaisa Mäkäräinen kärsi aktii­viu­rallaan usein kylmästä. Suomen kaikkien aikojen ampu­ma­hiihtäjä joutuikin virittelemään tämän takia varusteitaan.

Krista Pärmäkoskelle on viikonlopun aikana haettu lempinimeä, sillä hän kertoi Urhei­lus­tudion Kaverikirjaa täyttäessään, ettei hänellä ole sellaista oikein ollut.

Maajoukkuefutis: paketissa on 3 artikkelia

Talvilajien kuumia puheenaiheita: paketissa on 3 artikkelia

Irineu Esteve Altimiras, 27, on herättänyt asiantun­tijoissa ihastusta ja kilpa­kump­paneissa turhautumista. Altavastaajan kova työ on tuonut kuitenkin kiistattomia tuloksia.

Jääkiekkoilija Sanni Hakala halvaantui: paketissa on 4 artikkelia

Toni Piispanen ja Aino Tapola halvaantuivat aikanaan nuorina urheilijoina. He korostavat lähipiirin tuen ja vertaistuen isoa merkitystä vammautumisen jälkeen.

Minja Korhonen sijoittui kuudenneksi kauden avauskil­pailussa Lille­ham­merissa.

Tuntuu epäto­del­liselta, että Jääkiek­ko­liiton tuore puheenjohtaja haluaa vielä 2020-luvulla hoitaa asioita jäähallien sisäpuolella ja perhepiirissä, kirjoittaa Jussi Paasi.

Urheilustudion kaverikirja

Urhei­lus­tudion kaverikirja paljastaa urheilijoista aina uusia piirteitä. Hiihtäjä Krista Pärmäkoski kertoo muun muassa sen, mitä hän ajattelee valehtelusta.

Barkovin upea alkukausi: paketissa on 2 artikkelia

Hiihdon puheenaiheet: paketissa on 2 artikkelia

Riitta-Liisa Roponen starttaa maailmancupin kilpailuun Jällivaarassa 45 vuoden ja 210 päivän ikäisenä. Kukaan ei ole vanhempana maailmancupia yli 40 vuoteen hiihtänyt.

Corey Perryn tapaus: paketissa on 2 artikkelia

HJK–Aberdeen: paketissa on 2 artikkelia

HJK pelasi Konfe­rens­si­liigan lohkovaiheen viimeisessä kotiot­te­lussaan 2–2-tasapelin Aberdeeniä vastaan. Kahden maalin johdon menetys kirpaisi. Ottelun puhee­naiheeksi nousi luminen olosuhde.

NHL-viikon puheenaiheet: paketissa on 2 juttua

Valmentajien potkut puhuttavat maailman parhaassa kiekko­liigassa. Ylen NHL-toimittaja Tommi Seppälä ja asiantuntija Ismo Lehkonen perkaavat NHL-viikon puheenaiheet.

Kuuntele 11 ystävää -podcast: paketissa on 3 juttua

11 ystävää -jalka­pal­lopodcast pyysi vakio­vie­raitaan luomaan täydellisen maajouk­kue­pe­laajan. Tässä jutussa voit rakentaa itse ”Täydellisen Huuhkajan”.

Lokakuusta 2020 lähtien NWSL-sarjan Portland Thornsia edustaneen Natalia Kuikan sopimus päättyi. Helmarien puolustajaa on lähestynyt useampi seura, Euroopasta sekä Yhdys­valloista.

SM-liigan puheenaiheita: paketissa on 2 artikkelia

Jääkiek­ko­liigassa katseet kohdistuivat Tapparan ja hyvävireisen Kärppien väliseen otteluun. Oululaisten miehistössä debytoi yli 500 NHL-ottelun hyökkääjä Nick Ritchie, 27.

Stubb ja Hiihtoliitto: paketissa on 2 artikkelia

Alexander Stubbin esiintyminen Hiihtoliiton sponso­riasussa herätti kummastusta. Hiihtoliiton mukaan kyse oli ”inhi­mil­lisestä erehdyksestä”, joka käsitellään urheilijoiden ja yhteis­työ­kump­pa­neiden kanssa.

Suomen yhdistetyn naisten maajoukkueen tavoitteena on saada urheilijoita tasaisesti sijoille 10–15. Uusi individual compact -kilpailumuoto vaikuttaa myös naisten yhdistettyyn.

Matias Maccelli on kivunnut ikäluokkansa ehdottomaan hyökkää­jäe­liittiin, kirjoittaa NHL-toimittaja Tommi Seppälä.

Suomen hiihto­maa­jouk­kueen uusi voite­lu­päällikkö Heikki Tonteri pitää haasteista. Niitä on tiedossa tällä kaudella fluorikiellon takia.

Robert Helenius vieraana Urheiluhulluissa: paketissa on 2 juttua

Nyrkkeilijä Robert Helenius oli Urheiluhullut-ohjelman vieraana. Helenius kertoi jatko­suun­ni­tel­mistaan ja kommentoi myös dopingepäilyä.

MielipideUrheilu

Perinteinen keihäs­se­minaari oli taas ilahduttavan kansain­vä­linen. Huippu­ta­pahtuma kiinnostaakin ulkomailla enemmän kuin Suomessa, ja numerot puhuvat puolestaan, kirjoittaa Pekka Holopainen.

Olympia­jär­jes­täjät vakuuttavat, että Seine-joen varrelle suunniteltu poikkeuk­sel­linen avajais­se­re­monia sekä ympäri Pariisia levittäytyvät kisapaikat pystytään turvaamaan.

Iivo Niskanen paiskoi sauvojaan: paketissa on 2 artikkelia

Suomalainen sauvasponsori aikoo puhutella Iivo Niskasen alkavalla viikolla. Norjalainen valmistaja suhtautui tuotteidensa paiskomiseen huumorilla.

Niskasen käytös puhuttaa: paketissa on 2 artikkelia

Iivo Niskasen raivokas reaktio on ollut lauantaina suuri puheenaihe myös kansain­vä­lisessä mediassa. Suoma­lais­hiih­täjät Perttu Hyvärinen ja Vilma Ryytty ymmärsivät reaktion täysin.

Jessie Diggins taisteli voitosta Rukalla hurjien vaiheiden jälkeen 20 kilometrin yhteis­läh­tö­kil­pailussa. Paras suomalainen oli yllättäen Vilma Ryytty ennen Krista Pärmäkoskea ja Kerttu Niskasta.

Toivakasta maailmalle lähtenyt Ahvo Taipale on myynyt Amerikassa suomalaisia suksia enemmän kuin kukaan muu. Eläkepäivät alkoivat heinäkuussa, kun henkilökunta osti hänen yrityksensä miljoo­na­kaupassa.

Ilkka Herola joutui hiihtämään reilun kilometrin ylämäkeä Rukan maail­mancupissa yhdellä sauvalla. Ylen hiihto­asian­tuntija Jussi Piirainen kuvaili urakkaa todella raskaaksi.

Janne Ahonen sai maistaa omaa lääkettään Rukan maailmancupin avauksessa, kun Mico-poika lähetti terveiset isälleen. Kunin­gas­kotkan mukaan terveisiin liittyy pari väärin­kä­si­tys­täkin.

Manageri Timo Jouhki kertoo, miten Kalle Rovanperän sopi­mus­neu­vot­telut etenivät ja sanoo, että uusi sopimus on rahallisesti parempi kuin tämänvuotinen.

Mistä fluorikiellossa on kyse?: paketissa on 2 artikkelia

.
.