Hyppää sisältöön

Toyotalle MM-rallin merkkimestaruus: paketissa on 2 artikkelia

Chilen MM-ralli päättyi Ott Tänakin juhliin. Teemu Sunisen loistavasti sujunut ralli päättyi keskeytykseen, mutta Kalle Rovanperä ajoi varmasti neljännellä sijalla maaliin.

Veikkaus­liigan mestaruus ei ratkennut vielä, vaikka Kuopion Palloseura kärsi kovan takaiskun. Töölössä jännittänyt HJK on saanut huilata, mutta tasapeliin Kuopiossa jäänyt SJK:n miehistö ei saa sitä vieläkään.

Gentjana Rochin neljä maalia takasi Kuopion Palloseuralle jalkapallon Suomen cupin mestaruuden. Seuraavaksi kuopiolaiset hakevat Kansallisen liigan kolmatta peräkkäistä mestaruutta.

Hollan­ti­lainen dopingtutkija keskittäisi doping­val­vonnan huippu-urheilussa koviin aineisiin ja siirtäisi resursseja tutki­mus­työhön ja kuntosaleille.

Kansainvälinen jalkapallo: paketissa on 3 artikkelia

Venäläisurheilijat paralympialaisiin : paketissa on 3 artikkelia

Rallin seitsemän osakilpailun SM-sarja päättyi tänä viikonloppuna Kokkolassa. Teemu Asunmaa ja Jari Huttunen kävivät tiukan taistelun Suomen mestaruudesta päätös­vii­kon­lop­puna.

Suomen koripallon tyttö­maa­jouk­kueet ovat menestyneet viime aikoina mainiosti, mutta naisten otteet ovat olleet tahmeita. Lilli Onnela on yksi tulevaisuuden lupauksista, joka hakee kovuutta otteisiinsa Korisliigasta.

Suomen kori­pal­lo­miesten päävalmentaja Lassi Tuovi, 36, yllätti kori­pal­lo­piirit siirtymällä italialaiseen suurseura Virtus Bolognaan apuval­men­ta­jaksi.

Jalkapallon Englannin Valioliigan kärkitaistelu tiivistyi, kun sarjakärki Manchester City hävisi Wolver­hamp­to­nille ja Arsenal otti vakuuttavan vierasvoiton Bourne­mout­hista.

Suomen lento­pal­lo­miehet olivat lähellä jättiyl­lä­tystä olympia­kar­sinnan avausotte­lussaan Tokiossa. Suomi oli vain kolmen pisteen päässä voitosta, mutta Japani kairasi voittajaksi 3–2.

Puolet viime kauden joukkueesta seurasi perässä, kun Tuomas Iisalo siirtyi Bonnista Paris Basketballin pääval­men­ta­jaksi. Susijengin Mikael Jantunen halusi myös vaativan suoma­lais­luotsin oppeihin.

Antti Pennasesta Leijonien päävalmentaja: paketissa on 3 artikkelia

Ilveksen urhei­lu­toi­men­joh­taja Timo Koskela sanoo, että joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen piti seuran ajantasalla neuvo­tel­lessaan maajoukkueen pääval­men­tajan paikasta Jääkiek­ko­liiton kanssa.

Pesäkarhujen naiset voittivat seuran kolmannen mestaruuden viikko sitten 23. syyskuuta. Yle välitti joukkueen ja juhlakansan tunnelmat kansan­juh­lasta viikko mestaruuden jälkeen.

HIFK:n superlupaus Aron Kiviharju teki ison virheen, mutta paikkasi sen myöhemmin upeasti uransa avausmaalilla. Jerry Turkulainen on tehnyt kolmeen otteluun kymmenen pistettä.

Rytkösen epäillyt häirin­tä­ta­paukset etenevät olympia­ko­mitean hallinnoiman Urheilun eettisen kurin­pi­to­lau­ta­kunnan käsittelyyn. Rytkönen kommentoi tiedotteessa, ettei kyseessä oleva asia ole tapahtunut urheilun toiminnassa.

Lauri Markkasen saapumiserä kotiutui Urhei­lu­kou­lusta. Markkanen juhlisti palveluksensa päättymistä sosiaalisessa mediassa.

VPS meni johtoon eriskum­mal­lisen hässäkän jälkeen epäsuorasta vapaapotkusta, mutta Inter nousi tasapeliin. AC Oulu löi KTP:n alemmassa loppusarjassa.

Roman Eremenkon edustama FC Honka kohtaa lauantaina jalkapallon Suomen Cupin finaalissa Ilveksen. Hyvin moni asia on muuttunut sen jälkeen, kun Eremenko on viimeksi pelannut Olympias­ta­dionin nurmella.

Uefan tiistaisen päätöksen mukaan Venäjän alaikäiset maajoukkueet voivat palata EM-tason turnauksiin.

Paulus Arajuuri lopettaa uransa: paketissa on 2 artikkelia

Nige­ria­lais­hyök­kääjä Victor Osimhenin epäon­nis­tu­nutta rangais­tus­potkua seurasi Napolin julkaisema pilkkavideo sosiaalisessa mediassa. Pelaajan agentti on uhannut seuraa jopa oikeus­toi­milla.

Veikkausliigan ratkaisut lähestyvät: paketissa on 2 artikkelia

Britannian virallinen anti­do­ping­toi­mija Ukad ei ole vielä saanut Robert Heleniuksen Lontoossa antamien näytteiden analyysejä valmiiksi. Urheilijaa epäillään promoottorin tilaaman testin perusteella.

Hollannin jalkapallomellakat: paketissa on 2 artikkelia

Erik ten Hagin lähdön myötä Ajaxista on puuttunut johtamisen kulttuuri. Vete­raa­ni­val­men­taja Louis van Gaal voisi tuoda järjestyksen Amsterdamiin, mutta toden­nä­köi­sesti hän laittaa oman terveytensä etusijalle.

Suomi–Romania: paketissa on 4 juttua

Jokerien uusi buumi kotimaan jääkiek­koi­lussa sen kuin jatkuu. Joukkueen paluu­ot­te­lussa Helsingin jäähalliin nähtiin melkoinen yleisöryntäys arki-iltana.

45-vuotias Niklas Bäckström huomasi uransa aikana, että hän nautti muiden maalivahtien auttamisesta. Nyt hän hyppää maali­vah­ti­val­men­ta­jaksi suoraan NHL:ään.

Pekingin olympia­ki­sojen aikana myrskyn silmään joutunut venä­läis­luis­te­lija Kamila Valijeva odottaa lopullista tuomiota doping­ta­pauk­sestaan. Nyt asian käsittely on edennyt jo urheilun väli­tys­tuo­miois­tuimen CAS:n käsittelyyn.

NHL-puolustaja Nikita Zadorov on tuskin palaamassa kommenttiensa jälkeen Venäjälle, sanoo tutkija Markku Jokisipilä.

MielipidePesäpallo

Vuonna 2023 Suomessa voi spekuloida pesä­pal­loi­lijan valinnalla Vuoden urheilijaksi ilman, että saa käteensä hoitoo­noh­jaus­mää­räyksen, kirjoittaa Pekka Holopainen.

Katariina Kosola kuuluu Suomen naisten jalka­pal­lo­maa­jouk­kueen nouseviin tähti­pe­laajiin. Kosola teki äskettäin kolmen vuoden sopimuksen Ruotsin kärki­seu­roihin kuuluvan Häckenin kanssa.

Reunaselle yhden ottelun pelikielto: paketissa on 2 artikkelia

SM-liigan toimi­tus­joh­taja Mikko Pulkkisen mukaan keskustelu sallitusta ja kielletystä kielestä jääkiek­ko­kau­ka­lossa jatkuu lähipäivinä.

Hiihdon maailmancup alkaa kahden kuukauden päästä, mutta Johannes Hösflot Kläbo ei ole päässyt sopuun hiihto­liit­tonsa kanssa. Viimeisimmät tylyt kommenttinsa hän antoi yhdys­val­ta­lai­sessa hiihto-podcastissa.

Maratonin maailmanennätys

Etiopia­lais­naisen Berliinissä juoksema maail­ma­nen­nätys on vuoden yleisur­hei­lusuo­ritus, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Veera Selänne tähtää tenni­sam­mat­ti­lai­seksi isänsä Teemun opeilla. Veera on lyönyt tennispalloa parhaim­millaan 176 kilometriä tunnissa.

Berliinin maraton: paketissa on 2 artikkelia

Verstappen voittoon Suzukassa: paketissa on 3 artikkelia

Paula Myllyojan kokemukset kertovat, miten karusti pelaajia kohdeltiin Kreikan suurseurassa PAOKissa. Myllyoja päätti lähteä Kreikasta ja etsii nyt rauhassa uutta suuntaa uralleen.

Pesäkarhut on Suomen mestari: paketissa on 4 artikkelia

Joke­ri­kan­nat­taja Mikko Okka näkee, ettei jokeriyhteisö ole ollut vuosiin näin yhtenäinen. Kannattajat ovat tyytyväisiä, miten Jokerit on rakentanut paluuta kiekko­kar­talle.

Helmarit voittoon Kansojen liigassa: paketissa on 2 artikkelia

Suomen naisten jalka­pal­lo­maa­joukkue Helmarit voitti Slovakian perjantai-iltana. Asiantuntija Hanna Ruohomaa sanoo, että kenttä­ta­sa­paino oli avainasemassa, mutta kehi­tet­tä­vääkin on.

Arvi Savolainen kärsi tappion Liettuan Mindaugas Venckai­ti­sille kolmannella kierroksella. Savolaisen mukaan painista puuttuu vielä rutiinia raskaiden aikojen jälkeen.

Tampereen Tappara tekee nyt sitä, mitä jääkiekon SM-liigassa on vuosikausia kaivattu, kirjoittaa Jussi Paasi.

Helmarit aloittaa Kansojen liigan: paketissa on 3 juttua

Suomen naisten jalka­pal­lo­maa­joukkue aloittaa Kansojen liigan taipaleensa tänään perjantaina Slovakiaa vastaan. Lähetys TV2:ssa ja Areenassa käynnistyy kello 18.00.

Jokerit Mestiksessä: paketissa on 2 artikkelia

Jokerien ikifani Pasi ”Pave” Mähönen ei osannut alkuvuodesta odottaa, että seura kiekkoilee alkavalla kaudella Mestiksessä. Hän ei ota ensimmäisestä kotimaan-kaudesta menes­tys­pai­neita.

Suoma­lais­jää­kiek­koi­lija Aleksi Peltonen, 25, joutui väliaikaiseen pelikieltoon Sveitsin liigassa. Seura unohti hakea diabetesta sairastavalle pelaajalleen lupaa insuliinin käyttöön.

Aiemmin suositellun kylmähoidon on todettu hidastavan paranemista. Nyt korostetaan erityisesti vammojen ennal­taeh­käisyä sekä aktiivista kuntoutusta.

MM-sarjan tallipaikat jaossa: paketissa on 2 juttua

Rallin MM-sarjan tallipaikat ovat ensi kauden osalta ainakin näennäisesti levällään, kirjoittaa Yle Urheilun Micke Suopuro.

Niko Vuorinen tähtää olympialaisiin

Kalpa­miek­kai­lija Niko Vuorinen on yltänyt maail­mancu­pissa kolmen parhaan joukkoon kahdesti. MM-kisoissa mitali jäi yhden voiton päähän.

Trialpyö­räi­lijä Niilo Stenvall voitti Euroopan mestaruuden ja tavoitteena on nousta haastamaan myös maailman terävintä huippua.

MielipideUrheilu

Suomen lentopallo- tai kori­pal­lo­maa­joukkue oli edennyt arvokisoissa pudo­tus­pe­leihin jokaisena osallis­tu­mis­ker­tanaan 16 vuotta. Nyt tuo epäto­den­nä­köinen putki katkesi, kirjoittaa Pekka Holopainen.

Elmer Mattilan tila romahti MM-joukkueen leirillä Saksassa elokuussa. Hengen pelastaneen hätä­leik­kauksen jälkeen painijalle kerrottiin, että vatsaon­te­losta oli samalla poistettu syöpäkasvain.

Uransa ensi kauteen lopettava pika-aituri sai äskettäin vahvistuksen oireyhtymästä, jonka olemassaolon hyvä urhei­li­jays­tävä oli tiennyt jo pitkän aikaa.

.
.