Hyppää sisältöön

Cristiano Ronaldo ei ole suosittu edes omassa kotimaassaan ennen MM-kisojen huipennusta. Joukkueen valmentaja Fernando Santoskin myönsi, ettei tykännyt supertähden toiminnasta Portugalin edellisessä MM-pelissä.

Yle Urheilun asiantuntijat Miika Nuutinen ja Jonne Kunnas avaavat, kuinka jalkapallon MM-kisoissa on nähty moni­puo­li­sempaa pelin avaamista. Lyhyellä syötöllä avaaminen ei ole auto­maat­ti­sesti riski.

Kilpakävelijä Aleksi Ojala osoittaa Yle Urheilun testissä, että hän tuntee Väinö Linnan klassik­ko­ro­maanin kannesta kanteen.

Brasilia murskasi Etelä-Korean: paketissa on 2 artikkelia

Coloradon paras pistemies Nathan MacKinnon loukkaantui tappiollisen Philadelphia-pelin avauserässä.

MM-kisojen jatkopelit vauhdissa: paketissa on 2 artikkelia

Jalkapallon MM-kisat pelataan Qatarissa 20.11.–18.12. Yle seuraa kisoja ja uutisoi niihin liittyvistä ilmiöistä tässä artikkelissa.

Yle Urheilun asiantuntijat Jonne Kunnas ja Miika Nuutinen purkavat jalkapallon rangais­tus­pot­kusuo­ri­tuksen atomeiksi. Koko joukkueen toiminnalla voidaan vaikuttaa loppu­tu­lokseen.

Hallitseva MM-pronssi­mi­ta­listi Belgia jäi Qatarin kisoissa alkulohkoon. Kohu joukkueen sisäisistä riidoista paisuu. Myös maan jalka­pal­lo­liitto sai rajua palautetta eronneen pääval­men­tajan suunnalta.

Lillehammerissa hiihdon maailmancup: paketissa on 4 artikkelia

Eero Hirvonen ja Ilkka Herola eivät ole saaneet parastaan irti muun muassa sairastelun vuoksi. Hirvonen uskoo, että hänen hiihto­kun­tonsa on parempi kuin miltä se alkukauden kilpailuissa on näyttänyt.

Laita futistietosi testiin: paketissa on 3 artikkelia

MM-kisojen pelilliset trendit: paketissa on 4 artikkelia

Englanti ja Ranska puolivälieriin: paketissa on 3 artikkelia

Englanti jyräsi tieltään Senegalin 3–0, mutta voitto otettiin maassa vastaan vielä yllättävänkin maltilla. Nimittäin edessä on Ranskan ja Englannin historian ensimmäinen arvokisojen pudo­tus­pe­li­koh­taa­minen.

Roope Hintzin Dallas Stars teki kolmannessa erässä hirmunousun. Suoma­lais­maa­li­vah­deista Ville Husso ja Ukko-Pekka Luukkonen juhlivat voittoa.

Jonne Kähkönen oli Suomen pääval­men­ta­jana tyytymätön siihen, ettei voinut keskittyä vain valmen­ta­miseen. Italian naisten maajouk­ku­eessa tilanne on toinen ja suoma­lais­luotsi on viihtynyt uudessa pestissään.

Urheilustudio Kontiolahdella: paketissa on 3 artikkelia

Argentiina ja Hollanti puolivälieriin: paketissa on 2 artikkelia

Lionel Messi rikkoi tuhannen ottelun rajan ammat­ti­lai­su­rallaan ja johdatti Argentiinan 2–1-voittoon MM-neljän­nes­vä­lie­rässä. Kisojen ”tuhki­mo­ta­ri­naksi” noussut Australia teki ottelusta kutkuttavan.

Tyson Fury päihitti sitkeästi taistelleen haastajansa Dereck Chisoran WBC-liiton raskaan sarjan titte­liot­te­lussa teknisellä tyrmäyksellä 10. erässä.

Lillehammerissa hiihtoviikonloppu: paketissa on 3 artikkelia

Etelä-Korea jatkoon, Uruguay riehui: paketissa on 3 artikkelia

Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli perehtyivät jalkapallon saloihin ex-maajouk­kue­hyök­kääjä Perparim Hetemaj'n opissa. Hetemaj vei Jatkoerän kaksikon maistelemaan kosovolaista ruokaa äitinsä luokse.

Kori­pal­lo­liiga NBA:ssa Lauri Markkanen jatkoi vahvoja otteitaan, kun Markkasen edustama Utah Jazz voitti Indiana Pacersin selvästi lukemin 139–119. Markkanen saalisti ottelussa komean tilastorivin.

Iranin maajoukkueen fysiik­ka­val­men­ta­jaksi palannut Mikko Kujala näki jalkapallon MM-kisoissa, kuinka kovassa paikassa maan pelaajat olivat kentällä ja sen ulkopuolella. Hän puolustaa päätöstään liittyä Iranin leiriin.

Saksa ulkona MM-kisoista: paketissa on 3 artikkelia

Tampereen areenan valmistumista juhlittiin vuosi sitten ja se on saanut tunnustuksia pitkin kulunutta vuotta. Uusin pysti tuli tällä viikolla maail­man­laa­jui­sesta urhei­lua­ree­nojen kilpailusta.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikon­vaih­teessa Norjan Lille­ham­me­rissa. Suoma­lais­mie­len­kiinto kohdistuu perjantaina naisten 10 km:n (v) väliai­ka­läh­dössä Eveliina Piippoon, joka jätti Rukan kisat väliin.

Jääkiek­ko­liiga NHL:ssä nähtiin paljon suoma­lai­son­nis­tu­misia. Dallas Starsin kaikki suomalaiset ylsivät pisteille.

Ida Hulkko kilpailee taas: paketissa on 2 artikkelia

Hallitseva MM-pronssi­mi­ta­listi Belgia jäi yllättäen alkulohkoon. Yle Urheilun asiantuntija Jonne Kunnas uskoo, että Belgialla on edessään iso työ maajoukkueen uudel­leen­ra­ken­ta­mi­sessa.

Mikkelin Jukurit pelaa seuraavan 15 päivän aikana yhdeksän ottelua. Jukurien pääval­men­tajan Olli Jokisen mukaan SM-liigassa ei hirveästi pienempiä seuroja kuunnella.

Vuoden pelaajina palkittiin Glen Kamara ja Natalia Kuikka. Katso Suomen jalkapallon pääsarjojen tähdis­tö­ken­täl­liset tästä jutusta.

Suomen miesten viestijoukkue oli Kontio­lah­della ampumahiihdon maail­mancu­pissa kuudes, vaikka käytti 12 varapatruunaa ja joutui myös sakko­kier­rok­selle. Naiset olivat viestissään seitsemänsiä.

Argentiina vakuuttavasti voittoon: paketissa on 3 artikkelia

Tanskan upea jalka­pal­lo­vire kääntyi Qatarin MM-kisoissa valtavaksi pettymykseksi. Tanska­lais­lehdet lyövät maajoukkuetta isoin kirjaimin. Australiassa sen sijaan ihmiset ottivat kadut haltuun keskellä yötä.

Takapelaaja loistaa niin naisten Korisliigassa kuin maajouk­ku­eessa. Kahdessa viimeisessä EM-karsin­taot­te­lussa Aarnisalo oli joukkueen paras pistei­den­te­kijä ja kuhina nuoren lahjakkuuden ympärillä kiihtyy.

Los Angeles Kingsin ja Seattle Krakenin kohtaamisessa nähtiin 17 maalia. 2000-luvulla samaan on pystytty vain kahdesti.

Viime vuosina useita vastoin­käy­misiä kokenut aitajuoksija Oskari Mörö aikoo palata vielä huipulle. Hän tietää, miksi suomalainen yleisurheilu on palannut menestyksen tielle.

Urheilustudion reseptikirja

Suomalaiset NHL:ssä: paketissa on 3 artikkelia

Englanti kaatoi viimeisessä lohko­kamp­pai­lussaan Walesin maalein 3–0. Vaikka Britannian jalka­pal­lo­herruus ei vaihtunutkaan, hakee ”pikkuveli” Wales selkeää pesäeroa Englantiin monella tavalla.

MM-kisojen lohkovaihe huipentuu: paketissa on 4 artikkelia

Helsingin kaupungin mukaan Pasilassa sijaitsevan areenan ensi vuoden maanvuokrat on jo maksettu puoliksi kuukausia ennen eräpäivää. Hallikauppa on tällä hetkellä pysähdyksissä.

Ampumahiihtäjät Kontiolahdella: paketissa on 2 artikkelia

Rangaistuspotkut puhuttavat: paketissa on 2 artikkelia

Tennislupaus Otto Virtanen voitti marraskuussa ensimmäisen ATP-haasta­ja­tur­nauk­sensa. Virtanen lähtee tammikuussa Australian avointen karsintoihin.

Lauri Markkanen iski Chicago Bullsia vastaan 32 pistettä ja ison määrän kolmosia. Suoma­lais­tähden osallis­tu­minen otteluun oli vaakalaudalla.

Neymar koki kovia MM-kisojen avauksessa. Ei ole varmaa, pystyykö supertähti pelaamaan enää kisoissa. Päävalmentaja Tite myönsi virheensä, joka kenties pahensi tilannetta.

Yhdistetyn kisasta kritiikkiä: paketissa on 3 artikkelia

Vaikka FIS-pomo ei ole yhdistetyn tilanteesta huolissaan, Suomen päävalmentaja Antti Kuisma ja Yle Urheilun asiantuntija Petter Kukkonen pelkäävät, mitä tulevina vuosina tapahtuu.

Jalkapallon pelilliset trendit: paketissa on 2 artikkelia

Yle Urheilun asiantuntijat Miika Nuutinen ja Jonne Kunnas esittelevät sisään­ve­det­tyjen laita­puo­lus­tajien toimintaa.

Yle Urheilun asiantuntijan Antti Pohjan laatima jalkapallon ABC avaa pelin eri vaiheita sopivasti yksin­ker­tais­ta­malla, mutta ennen kaikkea ymmär­ret­tä­västi.

MM-futiksen puheenaiheet: paketissa on 2 artikkelia

Saksassa miesten maajouk­kue­jal­ka­pallo ei ole tällä hetkellä kovassa huudossa, eikä joukkuekaan tällä hetkellä loista kentällä. Espanja-tasapelin jälkeen Saksa on Qatarin MM-kisoissa tiukassa paikassa.

Oikeuden mukaan valmentaja oli muun muassa pakottanut painamalla uhrinsa kipua tuottavaan asentoon. Voimis­te­lu­liiton toimin­nan­joh­taja Maria Laakso kommentoi tuomiota maanantai-iltana.

Maail­man­mes­taruus meni nyt vasta kolmannen kerran Suomen ja Venäjän ulkopuolelle. Pronssille yltänyt suoma­lais­joukkue Gloria saavutti historiansa ensimmäisen MM-mitalin.

Janne Ahonen tapasi Suomen lumilautailun MM-mitalisti Rene Rinnekankaan Rukalla. Rinnekangas kirjoitti vastauksensa Urhei­lis­tudion ystäväkirjaan.

Kisauransa päättänyt taito­luis­te­lija Jenni Saarinen kertoi kypsy­tel­leensä päätöstään jo pitemmän aikaa.

Epäasiallinen käytös urheilussa: paketissa on 2 juttua

Voimistelun kohu: paketissa on 2 artikkelia

MM-futiksen henkilötarinat: paketissa on 3 artikkelia

Tapio Lehtinen pelastui merihädästä: paketissa on 2 artikkelia

Tapio Lehtisen purjevene upposi viidessä minuutissa keskellä Intian valtamerta. Hän pelastui ja on nyt rahtilaivassa matkalla kohti Kiinaa. Maihin hän pääsee vasta kuukauden päästä.

Meren kutsu on doku­ment­tie­lo­kuva äärimmäisen haastavaan Golden Globe Race -yksin­pur­jeh­dus­kil­pailuun osallis­tu­neesta, suori­tuk­sellaan lajin maail­man­tähtien joukkoon nousseesta Tapio Lehtisestä.

Urheilustudion kaverikirja

Kalle Palander tapasi Viron presidenttinä vuosina 2016–2021 toimineen Kersti Kaljulaidin Levillä. Kaljulaid kirjoitti ensimmäisenä Urhei­lus­tudion ystäväkirjaan.

Epäterve kulttuuri voimistelussa: paketissa on 3 artikkelia

Uusimman tuotan­to­kauden jaksoissa muisteltiin muun muassa Pentti Linkolaa, Hannu Mikkolaa, Minna Canthia ja Laila Hirvisaarta.

Urheilustudion reseptikirja: paketissa on 4 artikkelia

Se oli siinä!

Olet jälleen ajan tasalla.