Hyppää sisältöön

Rasismiepäily Huuhkajien ottelussa: paketissa on 2 artikkelia

Palloliiton pääsihteerin mukaan ot­te­lu­de­le­gaa­tin raportissa ei ole mitään sellaista, joka antaisi aihetta jat­ko­tut­kin­taan.

Suomi nappasi Kansojen liigassa lohkon kakkospaikan Mon­te­negrol­ta. Ottelu pelattiin erittäin vaikeissa olosuhteissa rankkasateen takia. Montenegron toppari ja päävalmentaja saivat kuumassa pelissä punaisen kortin.

Ovet kävivät viime kaudella tiuhaan tahtiin käsipallon mahtiseurassa Riihimäen Cocksissa. Rans­ka­lai­sin­vaa­sion myötä Riihimäellä panostetaan nyt nopeaan peliin ja iloisempaan kä­si­pal­lo­kult­tuu­riin.

Puolitoista vuotta sitten äidiksi tullut Anna-Julia Kontio tasapainoilee äitiyden ja ratsastuksen välillä. "Jotkut sanovat, että äitiyslomalla harmittaa, kun ei pääse ratsastamaan. Minulla ei ollut mitään sellaista."

Pit­kä­ai­kai­sel­la pää­val­men­ta­jal­la Janne Anderssonilla on joukkueen heikoista otteista huolimatta yhä pelaajien ja liiton tuki takanaan.

Huuhkajille iso voitto Montenegrosta: paketissa on 3 artikkelia

Kamppailulajien häirintätapaukset: paketissa on 2 artikkelia

Kamp­pai­lu­la­jit saivat julkisuudessa olleen Jonna Hakkaraisen tapauksen lisäksi huhtikuussa ilmoituksen sek­su­aa­li­ses­ta häirinnästä vaa­sa­lais­seu­ras­sa. Myös tämä jätettiin tutkimatta. Urheilun oi­keus­tur­va­lau­ta­kun­ta piti viikon määräaikaa koh­tuut­to­ma­na.

Tutkinta liittyy henkilöön tai henkilöihin joukkueen sisällä. Suomen urheilun eettinen keskus on saanut asiaan liittyen vähintään kaksi ilmoitusta. Tut­kin­ta­pääl­lik­kö on yk­si­tyis­koh­dis­ta vaitonainen.

Berliinin maratonilla ME: paketissa on 2 artikkelia

Kenian Eliud Kipchoge on erittäin var­tee­no­tet­ta­va ehdokas vuoden mie­sy­lei­sur­hei­li­jak­si, mutta Ruotsin Armand Duplantisin sei­väs­saa­vu­tuk­sia on vaikeaa sivuuttaa, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Emma Hyyppä.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä Olym­pia­ko­mi­tean huip­pu-ur­hei­lu­yk­si­kön johtajana aloittanut Matti Heikkinen vetää uuden työnsä alussa maltillista linjaa. Mi­ta­li­ta­voit­teis­ta hän ei ole vielä valmis puhumaan, mutta rahasta kyllä.

HIFK:lla vaikea kauden alku: paketissa on 2 artikkelia

Jääkiekon SM-liigakausi on vasta alkanut, mutta HIFK:n ympärillä on jo kriisin aineksia. HIFK:n ur­hei­lu­joh­ta­ja Tobias Salmelainen painottaa kaikilta kär­si­väl­li­syyt­tä.

Maailmankuulu Shandurin poo­lo­fes­ti­vaa­li järjestetään kerran vuodessa Poh­jois-Pa­kis­ta­nis­sa. Poolo on jo kauan ollut osa paikallista kulttuuria.

Tarinat urheilijoiden taustoista: paketissa on 2 artikkelia

TPS:ssä pisteitä mättävä Milla Nordlund on noussut elämänsä aal­lon­poh­jas­ta ku­kois­tuk­seen. Masennuksen ja jalkavaivojen kanssa kamppaillut Nordlund janoaa lisää menestystä niin seura- kuin maa­jouk­ku­ees­sa­kin.

KuPSin mestaruusjuhlat

Mes­ta­ri­jouk­kue KuPSin pelaajien katseet ovat jo keskiviikon Mestarien liigan kar­sin­taot­te­lus­sa itä­val­ta­lais­ta St. Pölteniä vastaan. Sen jälkeen myös pelaajat saavat juhlia, sanoo päävalmentaja Ollipekka Ojala.

Venäläiset kansainvälisillä kentillä: paketissa on 4 artikkelia

Federerin tunteikkaat jäähyväiset: paketissa on 2 artikkelia

Am­mat­ti­lais­ken­tät jättävä sveit­si­läis­suu­ruus painotti kaiken tapahtuneen viimeistä kertaa, mutta kuvaili olevansa onnellinen, eikä suruissaan.

Esapekka Lappi luottaa siihen, että hänen työnsä Toyotalla jatkuvat myös tulevalla kaudella. Suomalaisella on jo mielessään kehityskohta, jolla Toyota voisi saada kolmoskuskin roolista vielä enemmän irti.

Ur­hei­lu­kat­so­mois­sa on syksyllä rähisty Euroopassa ja myös Suomessa. Saksalaisen jal­ka­pal­lo­kult­tuu­rin tutkijan mukaan syitä li­sään­ty­neil­le ongelmille ovat pandemian vaikutukset ja vanhat yh­teis­kun­nal­li­set rakenteet.

Päätöksen taustalla ovat ko­ro­na­pan­de­mian takia peruuntuneet ottelut sekä suomalaisen am­mat­ti­nyrk­kei­lyn resurssit. Tatlin lopettaessa suomalaisen am­mat­ti­nyrk­kei­lyn tilanne heikkenee entisestään.

Rallin MM-sarjan kuljettajapeli käynnissä: paketissa on 2 artikkelia

Pitkän uran tehnyt manageri Timo Jouhki ja MM-historian kokenein kartanlukija Miikka Anttila ottavat kantaa rallin MM-sarjan pu­hut­ta­vim­paan kysymykseen: jättääkö maa­il­man­mes­ta­ri Ott Tänak Hyundain vai ei?

Formula 3 -luokassa ajava William Alatalo tähtää autourheilun ku­nin­kuus­luok­kaan. Vierailu hänen toiseen kotimaahansa sai pohtimaan, miten Suomessa ja ylipäätään Euroopassa voidaan valittaa pie­nim­mis­tä­kin asioista.

Naisten kiekkoliigan tila puhuttaa: paketissa on 3 artikkelia

Tennis: paketissa on 2 artikkelia

Kauden kaksi ensimmäistä grand slam -turnausta voittanut Rafael Nadal ja Wimbledonissa pokaalia nostanut Novak Djokovic ovat väistyneet miesten tenniksen maa­il­man­lis­tan kärjestä.

Susijengille historiallinen voitto EM-kisoissa: paketissa on 2 artikkelia

Suomi teki his­to­rial­li­sen tempun ja eteni koripallon EM-kisojen puo­li­vä­lie­riin. Lauri Markkanen oli huikeassa flow-tilassa, mutta taustalta löytyy myös muita onnistumisia ja esi­mer­kil­li­nen, koko­nais­val­tai­nen puolustus.

Suomi EM-kisoihin lentopallossa: paketissa on 2 artikkelia

Tapio Kangasniemi nosti Suomen naisten len­to­pal­lo­maa­jouk­ku­een pohjalta arvokisojen va­kio­kä­vi­jäk­si. Kangasniemen aika pää­val­men­ta­ja­na päättyi vii­kon­lop­pu­na. Jatkossa Kangasniemi toimii val­men­nus­pääl­lik­kö­nä.

Nyck de Vriesin upean suorituksen lisäksi Monzan F1-vii­kon­lop­pu­na puhuttivat lukuisat läh­tö­ruu­tu­ran­gais­tuk­set. Alfa Romeon suoritustaso oli Ylen F1-asian­tun­ti­jan Jukka Mildhin mielestä floppi.

Markkasen kaikkien aikojen ilta: paketissa on 2 artikkelia

Lauri Markkanen takoi kaikkien aikojen suo­ma­lais­näy­tök­sen Kroatiaa vastaan. Pohjolan kuningasta kovempaan suoritukseen ei ole pystynyt EM-kisojen historiassa kuin kuusi pelaajaa, kirjoittaa Yle Urheilun Roope Visuri.

Topi Raitaselle miesten 3 000 metrin EM-kullan reilulla puolella sekunnilla hävinnyt Ahmed Abdelwahed on antanut do­ping­näyt­teen, josta löydettiin kiellettyä ainetta, meldoniumia.

Syyskuun kymmenes päivä vuonna 1972 on yksi Suomen ur­hei­lu­his­to­rian mer­kit­tä­vim­mis­tä. Suomalaiset villiintyivät Münchenin olym­pia­lais­ten juok­su­me­nes­tyk­ses­tä.

Jarmo Lehtinen on selostanut ur­hei­lu­kil­pai­lu­ja Ylelle 40 vuoden ajan. Hän antaa vinkit, mitä alalle haluavan kannattaisi tehdä.

Suomalaisen naisten keihäänheiton korpivaellus on jatkunut jo tois­ta­kym­men­tä vuotta. Viime vuosien lupaava kehitys on hiipumaan päin.

Serena Williamsin ura päättyi mahdollisesti US Openiin. Ensimmäisen Grand Slam -tur­naus­voit­ton­sa Williams otti jo vuonna 1999.

Uusimman tuo­tan­to­kau­den jaksoissa muisteltiin muun muassa Pentti Linkolaa, Hannu Mikkolaa, Minna Canthia ja Laila Hirvisaarta.

Urheilustudion reseptikirja: paketissa on 4 artikkelia

Se oli siinä!

Olet jälleen ajan tasalla.