Hyppää sisältöön

Ketkä viimeisinä jatkoon MM-futiksessa?: paketissa on 2 artikkelia

Iranin maajoukkueen fysiik­ka­val­men­ta­jaksi palannut Kujala näki jalkapallon MM-kisoissa, kuinka kovassa paikassa maan pelaajat olivat kentällä ja sen ulkopuolella.

Norjan kansalliseen ryhmään kuuluvien hiihtäjien näyttöpaikat maail­mancu­pissa ovat harvassa. Iver Tildheim Andersen, 22, hyödynsi tilaisuutensa ja antoi vahvat näytöt MM-kisajoukkueen valitsijoille.

Saksa ulkona MM-kisoista: paketissa on 3 artikkelia

Tampereen areenan valmistumista juhlittiin vuosi sitten ja se on saanut tunnustuksia pitkin kulunutta vuotta. Uusin pysti tuli tällä viikolla maail­man­laa­jui­sesta urhei­lua­ree­nojen kilpailusta.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikon­vaih­teessa Norjan Lille­ham­me­rissa. Suoma­lais­mie­len­kiinto kohdistuu perjantaina naisten 10 km:n (v) väliai­ka­läh­dössä Eveliina Piippoon, joka jätti Rukan kisat väliin.

MM-kisojen pelilliset trendit: paketissa on 2 artikkelia

Jääkiek­ko­liiga NHL:ssä nähtiin paljon suoma­lai­son­nis­tu­misia. Dallas Starsin kaikki suomalaiset ylsivät pisteille.

Ida Hulkko kilpailee taas: paketissa on 2 artikkelia

Hallitseva MM-pronssi­mi­ta­listi Belgia jäi yllättäen alkulohkoon. Yle Urheilun asiantuntija Jonne Kunnas uskoo, että Belgialla on edessään iso työ maajoukkueen uudel­leen­ra­ken­ta­mi­sessa.

Mikkelin Jukurit pelaa seuraavan 15 päivän aikana yhdeksän ottelua. Jukurien pääval­men­tajan Olli Jokisen mukaan SM-liigassa ei hirveästi pienempiä seuroja kuunnella.

Vuoden pelaajina palkittiin Glen Kamara ja Natalia Kuikka. Katso Suomen jalkapallon pääsarjojen tähdis­tö­ken­täl­liset tästä jutusta.

Suomen miesten viestijoukkue oli Kontio­lah­della ampumahiihdon maail­mancu­pissa kuudes, vaikka käytti 12 varapatruunaa ja joutui myös sakko­kier­rok­selle. Naiset olivat viestissään seitsemänsiä.

Argentiina vakuuttavasti voittoon: paketissa on 3 artikkelia

Tanskan upea jalka­pal­lo­vire kääntyi Qatarin MM-kisoissa valtavaksi pettymykseksi. Tanska­lais­lehdet lyövät maajoukkuetta isoin kirjaimin. Australiassa sen sijaan ihmiset ottivat kadut haltuun keskellä yötä.

Laita futistietosi testiin: paketissa on 3 artikkelia

Takapelaaja loistaa niin naisten Korisliigassa kuin maajouk­ku­eessa. Kahdessa viimeisessä EM-karsin­taot­te­lussa Aarnisalo oli joukkueen paras pistei­den­te­kijä ja kuhina nuoren lahjakkuuden ympärillä kiihtyy.

Los Angeles Kingsin ja Seattle Krakenin kohtaamisessa nähtiin 17 maalia. 2000-luvulla samaan on pystytty vain kahdesti.

Viime vuosina useita vastoin­käy­misiä kokenut aitajuoksija Oskari Mörö aikoo palata vielä huipulle. Hän tietää, miksi suomalainen yleisurheilu on palannut menestyksen tielle.

Urheilustudion reseptikirja

Suomalaiset NHL:ssä: paketissa on 3 artikkelia

Englanti kaatoi viimeisessä lohko­kamp­pai­lussaan Walesin maalein 3–0. Vaikka Britannian jalka­pal­lo­herruus ei vaihtunutkaan, hakee ”pikkuveli” Wales selkeää pesäeroa Englantiin monella tavalla.

MM-kisojen lohkovaihe huipentuu: paketissa on 4 artikkelia

Helsingin kaupungin mukaan Pasilassa sijaitsevan areenan ensi vuoden maanvuokrat on jo maksettu puoliksi kuukausia ennen eräpäivää. Hallikauppa on tällä hetkellä pysähdyksissä.

Ampumahiihtäjät Kontiolahdella: paketissa on 2 artikkelia

Rangaistuspotkut puhuttavat: paketissa on 2 artikkelia

Tennislupaus Otto Virtanen voitti marraskuussa ensimmäisen ATP-haasta­ja­tur­nauk­sensa. Virtanen lähtee tammikuussa Australian avointen karsintoihin.

Lauri Markkanen iski Chicago Bullsia vastaan 32 pistettä ja ison määrän kolmosia. Suoma­lais­tähden osallis­tu­minen otteluun oli vaakalaudalla.

Neymar koki kovia MM-kisojen avauksessa. Ei ole varmaa, pystyykö supertähti pelaamaan enää kisoissa. Päävalmentaja Tite myönsi virheensä, joka kenties pahensi tilannetta.

Yhdistetyn kisasta kritiikkiä: paketissa on 3 artikkelia

Vaikka FIS-pomo ei ole yhdistetyn tilanteesta huolissaan, Suomen päävalmentaja Antti Kuisma ja Yle Urheilun asiantuntija Petter Kukkonen pelkäävät, mitä tulevina vuosina tapahtuu.

Jalkapallon pelilliset trendit: paketissa on 2 artikkelia

Yle Urheilun asiantuntijat Miika Nuutinen ja Jonne Kunnas esittelevät sisään­ve­det­tyjen laita­puo­lus­tajien toimintaa.

Yle Urheilun asiantuntijan Antti Pohjan laatima jalkapallon ABC avaa pelin eri vaiheita sopivasti yksin­ker­tais­ta­malla, mutta ennen kaikkea ymmär­ret­tä­västi.

MM-futiksen puheenaiheet: paketissa on 2 artikkelia

Saksassa miesten maajouk­kue­jal­ka­pallo ei ole tällä hetkellä kovassa huudossa, eikä joukkuekaan tällä hetkellä loista kentällä. Espanja-tasapelin jälkeen Saksa on Qatarin MM-kisoissa tiukassa paikassa.

Oikeuden mukaan valmentaja oli muun muassa pakottanut painamalla uhrinsa kipua tuottavaan asentoon. Voimis­te­lu­liiton toimin­nan­joh­taja Maria Laakso kommentoi tuomiota maanantai-iltana.

Maail­man­mes­taruus meni nyt vasta kolmannen kerran Suomen ja Venäjän ulkopuolelle. Pronssille yltänyt suoma­lais­joukkue Gloria saavutti historiansa ensimmäisen MM-mitalin.

Janne Ahonen tapasi Suomen lumilautailun MM-mitalisti Rene Rinnekankaan Rukalla. Rinnekangas kirjoitti vastauksensa Urhei­lis­tudion ystäväkirjaan.

Kisauransa päättänyt taito­luis­te­lija Jenni Saarinen kertoi kypsy­tel­leensä päätöstään jo pitemmän aikaa.

Epäasiallinen käytös urheilussa: paketissa on 2 juttua

Voimistelun kohu: paketissa on 2 artikkelia

MM-futiksen henkilötarinat: paketissa on 3 artikkelia

Tapio Lehtinen pelastui merihädästä: paketissa on 2 artikkelia

Tapio Lehtisen purjevene upposi viidessä minuutissa keskellä Intian valtamerta. Hän pelastui ja on nyt rahtilaivassa matkalla kohti Kiinaa. Maihin hän pääsee vasta kuukauden päästä.

Meren kutsu on doku­ment­tie­lo­kuva äärimmäisen haastavaan Golden Globe Race -yksin­pur­jeh­dus­kil­pailuun osallis­tu­neesta, suori­tuk­sellaan lajin maail­man­tähtien joukkoon nousseesta Tapio Lehtisestä.

Urheilustudion kaverikirja

Kalle Palander tapasi Viron presidenttinä vuosina 2016–2021 toimineen Kersti Kaljulaidin Levillä. Kaljulaid kirjoitti ensimmäisenä Urhei­lus­tudion ystäväkirjaan.

Epäterve kulttuuri voimistelussa: paketissa on 3 artikkelia

Uusimman tuotan­to­kauden jaksoissa muisteltiin muun muassa Pentti Linkolaa, Hannu Mikkolaa, Minna Canthia ja Laila Hirvisaarta.

Urheilustudion reseptikirja: paketissa on 4 artikkelia

Se oli siinä!

Olet jälleen ajan tasalla.