Hyppää sisältöön

Odotettu päätös – Meksikon MM-ralli keskeytetään koronaviruksen takia: "Ihmisten täytyy päästä kotiin perheidensä luo"

Meksikon MM-ralli päättyy lauantain erikoiskokeisiin ympäri maailmaa pahentuneen koronavirustilanteen takia. Seuraavasta osakilpailusta ei ole vielä mitään varmuutta.

Teemu Suninen Meksikon MM-rallissa 2020.

Meksikon MM-rallia ei ajeta loppuun ympäri maailmaa pahentuneen koronavirustilanteen takia. Kilpailu keskeytyy lauantain erikoiskokeiden jälkeen, ja siitä jaetaan senhetkisten tulosten perusteella täydet MM-pisteet. Power Stage -erikoiskoetta ei ajeta, joten siellä tarjolla olevia lisäpisteitä ei tällä kertaa jaeta.

Kisassa ajetaan vielä kuusi pikataivalta, ja viimeinen kolmesta yleisöerikoiskokeesta alkaa aamuyöllä kello 3.26 Suomen aikaa.

– Tilanne ei niinkään ole pahentunut täällä paikallisesti, mutta meidän tulee varmistaa se, että saamme tiimien henkilökunnan turvallisesti kotiin. Näyttää siltä, että Eurooppa on menossa kiinni päivä päivältä enemmän, ja ihmisten täytyy päästä kotiin perheidensä luo, Toyotan urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström kertoo Yle Urheilulle.

Tiimien keskuudessa päätös ymmärrettiin, ja päätös oli yksimielinen.

– Ilman muuta se ymmärrettiin, vaikka ilman muuta on aina harmi, että ralli päättyy kesken kaiken. Tärkeintä on se, että ihmiset saadaan kotiin ja rallista on ajettu riittävä määrä.

Kilpailun järjestämisen mielekkyydestä on keskusteltu läpi viikon, sillä koko muu urheilumaailma on jo käytännössä pysähtynyt koronaviruksen takia. Flunssainen Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ei tullut paikalle Meksikoon ollenkaan, mutta Toyota kertoi, ettei kyse ole koronaviruksesta.

Kaj Lindström muistuttaa ihmisten terveyden olevan rallia tärkeämpi asia. Kuva: Tomi Hänninen

Kuskeista muun muassa kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier oli huolissaan kisan järjestämisen järkevyydestä.

– Minusta tuntui vaikealta osallistua tähän kisaan, ja mielessäni oli paljon tärkeämpiäkin juttuja. En oikein nukkunut viime yönä, sillä olin jotenkin huolestunut koko maailman tilanteesta. Toivon todella, ettemme tuo alueelle yhtään enempää vaaraa, kisaa johtava Ogier sanoi torstaina testierikoiskokeen jälkeen Autosportille.

Rallin MM-sarjassa on ollut paljon ongelmia viime kuukausien aikana. Viime kauden päätösosakilpailu Australiassa jäi ajamatta maastopalojen takia, ja Chilen kilpailu peruttiin tältä kaudelta jo aiemmin poliittisten syiden takia.

Ruotsissa lumettomuus oli vesittää koko kisan, mutta se vietiin lopulta läpi reilusti lyhennettynä. Seuraava kilpailu oli tarkoitus järjestää Argentiinassa huhtikuun lopulla, mutta se päätettiin siirtää ainakin toistaiseksi koronavirustilanteen takia. Todennäköisesti se tullaan myös perumaan.

Portugalin ralli olisi ohjelmassa 21.–24.5, joten sarjassa nähdään nyt vähintään yli kahden kuukauden tauko.

Meksikon MM-rallin tilanne on alla, ja tapahtumia voi seurata hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

TILANNE 15/24 EK:N JÄLKEEN:

1) Sebastien Ogier Toyota 2.03.08,8

2) Teemu Suninen Ford + 28,3

3) Ott Tänak Hyundai + 34,9

4) Elfyn Evans Toyota + 44,3

5) Kalle Rovanperä Toyota + 1.22,4

6) Pontus Tidemand Skoda +7.11,1 (WRC2)

7) Nikolai Grjazin Hyundai +8.08,0 (WRC2)

8) Marco Bulacia Wilkinson Citroen +9.55,9 (WRC3)

Lue myös:

.
.