Hyppää sisältöön

Korpi "superinnoissaan" kohti Sapporoa

Taitoluistelija Kiira Korpi aloittaa ensi viikonloppuna kautensa Japanin gp-kisalla. Kesän jalkavammasta toipuneen Korven valmistautuminen kauden avauskisaan ei ole sujunut selkävaivojen vuoksi parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tamperelaisluistelija matkaa Sapporoon innokkaana.

Kuva: YLE

- Olen aivan superinnoissani. Varsinkin, kun jouduin jättämään kaksi kisaa väliin. Tuntuu, että talvi on jo pitkällä, enkä ole vielä päässyt vauhtiin. Olen todella iloinen ja onnellinen, että pääsen kisoihin kilpailemaan ja esiintymään yleisölle, Korpi iloitsee.

Korpi loukkasi jalkapöytänsä heinäkuussa Toronton leirillä. Kautensa yleensä lokakuun alun Finlandia Trophyssä aloittava Korpi on kuntoutunut jalkavammastaan hyvin, mutta viime viikkoina luistelijaa on kiusannut selkävaivat.

- Jalka voi oikein hyvin. Saimme sen rauhoitettua kortisonipiikeillä ja levolla. Sen jälkeen oli ongelmia selän kanssa, mutta onneksi sekin tuntuu nyt ihan hyvältä.

- Jouduin olemaan lihaskrampin vuoksi muutaman päivän pois jäältä, mutta sen jälkeen loppuviikko ja tämän viikon alku ovat menneet hyvin. Selkä tuntuu nyt ihan hyvältä, ja olen kisakunnossa, kaksinkertainen EM-pronssimitalisti vakuuttaa.

Korpi on joutunut jalka- ja selkävaivojensa vuoksi muuttamaan ohjelmistoaan. Korven lyhytohjelma on kuitenkin säilynyt viime vuodesta ennallaan.

- Vapaaohjelmassa on pieniä muutoksia. En ole vielä laittanut siihen piikkihyppyjä, sillä aloin harjoitella niitä vasta lokakuussa. Ne menevät harjoituksissa ihan hyvin, mutta katsoimme, ettei aika ihan riitä ajamaan niitä sisään ohjelmiini.

- Odotan hyviä suorituksia, sillä ohjelmistoni temput ovat hyviä, ja ne menevät hyvin. Lähden hakemaan onnnistuneita suorituksia, vaikka vapaaohjelma onkin teknisesti helpompi. Kyllä sillä kuitenkin pisteitä pitäisi tulla, Korpi analysoi.

Korven kausi jatkuu Sapporon jälkeen Moskovan gp-kisalla, jonka jälkeen vuorossa on mahdollisesti myös gp-finaali. Syyskausi huipentuu joulukuun SM-kisoihin. Joulukuun alun gp-finaalin suhteen Korpi ottaa rennosti.

- En ole ottanut siitä mitään paineita vaikeuksieni vuoksi. Olen joutunut miettimään tavoitteitani hieman uusiksi. En kuitenkaan näe sitä aivan mahdottomana, jos nämä suoritukset menevät hyvin, Korpi arvioi.

.
.