Veikkanen löysi itselleen uuden tallin

Ammattipyöräilijä Jussi Veikkanen siirtyy Belgiasta Ranskaan. Ranskan pyöräilyliitto FFC kertoo asiasta nettisivuillaan.

Jussi Veikkanen osallistuu ensimmäiseen Ranskan ympäriajoonsa . (Arkistokuva) Kuva: EPA

Veikkasen on määrä allekirjoittaa uusi sopimus Pro Tour FDJ-BigMat -tallin kanssa lähiaikoina. Veikkasen talli Belgiassa on ollut Lotto Omega Pharma. Ranskassa Veikkanen pyöräili vuoden 2010 loppuun saakka FDJ eli Francaise des Jeux-tallissa.

- Onhan tämä sopimus suuri helpotus. Mielessä ei ole ollut uran päättäminen tässä vaiheessa, mutta tämä syksy on ollut tosi hankala tallipaikkojen suhteen. Mennyt kausi ei ollut minulle hyvä ja myös sen takia neuvotteluasemani ei ole ollut kovin vahva. Onneksi FDJ:n johto tuntee minut ja luottaa minuun, Veikkanen kommentoi tiedotteessaan.

- Aloitin valmistautumisen uuteen kauteen pari viikkoa sitten, joten usko uuteen sopimukseen ei missään vaiheessa sammunut, vaikka välillä on hankalalta vaikuttanutkin. On mukava palata tuttuun ympäristöön ja jos kunto on kohdallaan, niin ohjelmaan tulee varmasti hyviä kisoja. Ohjelma alkaa hahmottua joulukuun ensimmäisellä yhteisellä joukkueen leirillä.

Veikkasen lisäksi ranskalaistalliin siirtyvät norjalainen Gabriel Rasch ja ranskalainen David Boucher. Uusien hankintojen on määrä tukea ja suojata FDJ-BigMat -tallin kärikpyöräilijöitä Yoann Offredoa, Sandy Casaria, Pierrick Fédrigoa ja Thibaut Pinot'a.

Sport.fr -urheilusivuston mukaan uusi talli on noussut takaisin ykkösdivisioonatasolle. Tämä tarkoittaa, että tallilla on automaattinen mahdollisuus osallistua pyöräilyn suurimpiin kilpailuihin, kuten Ranskan ja Italian ympäriajoihin.