Hyppää sisältöön

Kucera syöksyi yllätyskultaan

Kanadan John Kucera yllätti laskemalla voittoon miesten syöksyssä Val d' Iseren MM-kilpailuissa. Kisan jännitys säilyi loppuun asti, sillä Itävallan Michael Walchhofer sai laskea laskunsa uudelleen. Itävaltalainen johti kahden väliaikapisteen verran, mutta putosi lopulta yhdeksänneksi.

Kucera laski kisassa jo toisena, mutta jäljessä tulevat eivät pystyneet haastamaan häntä kunnolla. Numerolla 16 laskenut Sveitsin Didier Cuche oli ensimmäinen, joka onnistui johtamaankin hetkittäin. Radan loppupätkällä Kucera onnistui kuitenkin valitsemaan laskulinjat paremmin ja maalissa kaksikon ero oli vain vaivaiset neljä sadasosaa. Cuche otti hopeaa ja hänen maanmiehensä Carlo Janka pronssia.

Olosuhteet vaihtelivat paljon kisan aikana. Pilvisyys vaikeutti ainakin osan kohdalta näkyvyyttä ja puolessa välissä kisaa sumu kiusasi laskijoita.

Numerolla 21 laskeneen Itävallan Michael Walchhoferin jälkeen kisa jouduttiinkin hetkeksi keskeyttämään, kun radan keskiosassa oli sumua. Walchhofer sai uusia laskunsa, sillä kisajärjestäjät päästivät hänet radalle liian huonoon näkyvyyteen.

Walchhofer aloitti uusintalaskunsa hyvin ja johti kahden väliaikapisteen verran. Lopulta kolmen kilometrin rankka rata alkoi painaa, ja itävaltalainen putosi yhdeksänneksi.

Myös USA:n Marco Sullivan onnistui aloittamaan laskunsa hyvin ja johtikin hetken, mutta loppuosalla hän ajautui laskulinjalta ulos ja oli maalissa yli viisi sekuntia Kuceraa hitaampi. Saman maan Andrew Weibrecht sen sijaan oli vielä toisella väliaikapisteellä 0,14 sekuntia Kuceraa edellä, mutta ajautui porttia päin ja joutui keskeyttämään.

SYÖKSY, MIEHET, LOPPUTULOKSET

1. John Kucera CAN 2.07,01

2. Didier Cuche SUI +0,04

3. Carlo Janka SUI +0,17

4. Marco Büchel LIE +0,52

5. Adrien Theaux FRA +0,94

6. Hermann Maier AUT +1,18

7. Werner Heel ITA +1,20

8. Bode Miller USA +1,37

9. Michael Walchhofer AUT +1,43

10. Klaus Kröll AUT +1,60

11. Christof Innerhofer ITA +1,61

12. Aksel Lund Svindal NOR +1,70

.
.