Hyppää sisältöön

Fraser otti MM-kultaa ja rikkoi Otteyn ennätyksen

Jamaikan Shelly-Ann Fraser on voittanut naisten sadan metrin maailmanmestaruuden Berliinissä. Voitto tuli ajalla 10,73, joka sysää Merlene Otteyn Jamaikan ennätyksen sadasosalla historiaan. Jamaikan kokonaispanosta täydensi Kerron Stewartin MM-hopea.

Fraser sai aivan maagisen lähdön ja oli heti alusta alkaen omilla teillään. Stewart nousi lopussa loistavasti, mutta matka loppui kesken ja hän jäi kaksi sadasosaa Fraserista.

- Olen innoissani. Tarvitsin sen (hyvän lähdön), koska vastus oli niin kova. Lähdin ja sitten juoksin vain, ikionnellinen Fraser hymyili.

- Olen aivan ekstaasissa, kun olen samassa ryhmässä Gail Deversin (ainoat, jotka ovat voittaneet olympiakultaa ja maailmanmestaruuden naisten satasella) kanssa.

Välierissä vakuuttanut Yhdysvaltain Carmelita Jeter ei pystynyt haastamaan Jamaikan timantinkovaa kärkeä, mutta onnistui sysäämään kuitenkin mestaruutta puolustaneen Veronica Campbell-Brownin (10,95) neljänneksi juostuaan pronssille ajalla 10,90.

- Se oli hyvä kisa. Sain mitalin, enkä voi paljoa muuta kuin ottaa sen vastaan.

- Shelly-Ann Fraser singahti aivan uskomattomasti liikkeelle ja juoksi hyvän juoksun, hieman pettyneen oloinen Jeter ihmetteli.

Yhdysvaltain Lauryn Williams oli viides juosten saman ajan (11,01) kuin välierissä. Bahaman kokenut kaksikko Debbie Ferguson McKenzie - Chandra Sturrup tuli seuraavana ennen Jamaikan neljättä korttia, Aleen Baileytä.

Voitollaan Fraser jatkoi arvokisavoittojen putkeaan, joka alkoi Pekingissä viime vuonna olympiakullalla. Ajallaan hän nousi kaikkien aikojen tilaston kolmoseksi yhdessä Ranskan Christine Arronin kanssa. Edellä ovat vain Yhdysvaltain Florence Griffith-Joyner (10,49) ja Marion Jones (10,65).

N 100 m, loppukilpailu

1. Shelly-Ann Fraser JAM 10,73

2. Kerron Stewart JAM 10,75

3. Carmelita Jeter USA 10,90

4. Veronica Campbell-Brown JAM 10,95

5. Lauryn Williams USA 11,01

6. Debbie Ferguson-McKenzie BAH 11,05

7. Chandra Sturrup BAH 11,05

8. Aleen Bailey JAM 11,16

.
.