Suunnistusmaajoukkueelle uusi päävalmentaja

Suunnistusmaajoukkueen kakkosvalmentajana kolme viime kautta toiminut Juha Taini on nimitetty maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Taini ottaa päävalmentajan tehtävät vastaan syksyllä Janne Salmelta, jonka viisivuotiskausi päättyy lokakuun alussa.

Kuva: YLE

Tainin päävalmentajasopimus on mallia 1+2 vuotta, mutta hänen tavoitteensa on asetettu selkeästi kohti MM-kotikisoja 2013 Vuokatissa. Tainin pariksi maajoukkueen kakkosvalmentajaksi nousee entinen maajoukkuesuunnistaja Antti Harju.

31-vuotias Taini on maajoukkuetehtävien ohella toiminut neljä vuotta nuorten olympiavalmentajana Tampereella. Lisäksi hänellä on kokemusta seuravalmentajana sekä urheilijoiden henkilökohtaisena valmentajana. Vastikään Norjassa käydyissä MM-kisoissa Tainin valmennettavista Suomea edustivat Merja Rantanen, Anni-Maija Fincke, Maria Rantala ja Riina Kuuselo.

- Minulla on käsissäni aika kaksijakoinen joukkue; on kokeneita suunnistajia, jotka ovat olleet huipulla pitkään ja menestyneetkin ja toisaalta nuorempi kaarti, joka on vielä matkalla menestykseen. Nuoria pitäisi nyt pystyä auttamaan ja ottamaan huomioon, Taini kertoi.

Tainin mukaan hän pyrkii vaikuttamaan jatkossa urheilijoiden kotiharjoitteluun ja korostaa ammattimaisuutta.

- Tulen vaatimaan urheilijoilta sitä, että he pyrkivät rakentamaan sellaisen harjoittelusysteemin itselleen, että pystyvät toimimaan ammattimaisesti.

Tainin mukaan tavoite vuoden 2013 Vuokatin MM-kotikisoihin on selkeä.

- Silloin meidän pitää olla maailman paras suunnistusmaa eli mitalitaulukossa pitää olla ykkösenä. Se on realistinen tavoite, hän vakuutti.