1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jalonen: Ei vedetä hätiköityjä johtopäätöksiä

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei ollut liiemmin huolestunut, vaikka tappio jääkiekkomaailman lilliputtimaata Unkaria vastaan tulikin. Jalonen harmitteli omiensa kroonista tehottomuutta, mutta muistutti myös ettei kannata tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä. MM-leiri on vasta alussa.

- Tehottomuus vaivasi. 40 tekopaikasta pitäisi tehdä enemmän kuin kolme maalia. Paikkoihin päästiin keskimääräistä paremmin, mutta maalimäärä oli samaa luokkaa kuin huippumaita vastaan, Jalonen totesi.

Yksilöitä Jalonen ei halunnut nostaa tuttuun tyyliinsä esiin, ei hyvässä eikä pahassa.

- Makkosen kenttä teki meidän kaikki maalit ja oli siellä muitakin hyviä suorituksia, mutta kyllä monelle jäi selkeästi paljon parantamisen varaa. Katsotaan ruukataanko kenttiä huomiseen otteluun, vaikka eihän tämä tappio ketjukoostumuksista johtunut.

- Juuso Riksman pelaa huomenna maalilla, jos on pelikunnossa, Jalonen viittasi Jokeri-vahdin selkäkipuihin.

Sen suurempia johtopäätöksiä Jalonen ei halunnut ensimmäisen Unkari-pelin jälkeen paljastaa.

- Ei tässä kannata hätiköidä. Rauhassa mennään nämä pari viikkoa. Sitten tiedetään asioista paljon enemmän.

Tunnelma hallissa oli läpi ottelun lähes karnivaalimainen. Ensimmäisessä erässä jouduttiin mm. pitämään usean minuutin tauko, kun unkarilaset nakkelivat jään täyteen pehmoleluja. Kiekkobuumissa elävälle Unkarille Jalonen nosti hattua.

- Heillehän tämä oli varmasti äärettömän arvokas ottelu ja hieno voitto. Ja tottakai tässä on oltava pelille siinä mielessä rehellinen, että he olivat parempia, kun tekivät sen yhden maalin enemmän.