Hyppää sisältöön

Phillips palasi valtaan neljän vuoden tauon jälkeen

Yhdysvaltain Dwight Phillips juhli uransa kolmatta pituushypyn maailmanmestaruutta Berliinissä tuloksella 854. Phillipsin takana hopeaa hyppäsi Etelä-Afrikan Godfrey Khotso Mokoena ja pronssia Australian Mitchell Watt.

Phillips säväytti heti ensimmäisellä hypyllään, kun hän leiskautti 840, vaikka ponnistus lähti reilusti lankun takaa. Toisellaan Phillips paransi jo 854:een.

Kun mestaruutta puolustanut ja Pekingissä olympiakultaa voittanut Panaman Irving Saladino jäi ilman tulosta, Phillipsin ainoa potentiaalinen haastaja oli Etelä-Afrikan Godfrey Khotso Mokoena.

Mokoena hyppäsi toisella kierroksella 847, mutta sen lähemmäs Phillipsiä ei Suomessakin paljon kilpailuut Mokoena päässyt. MM-hopeaan tulos riitti kuitenkin mainiosti. Näin Mokoena otti Pekingin olympiahopeansa jatkoksi myös MM-hopeaa.

Ylivoimaisen kärkikaksikon takana pronssista taistelivat Australian raketin lailla maailman pituushuipulle nousseet Mitchell Watt ja Fabrice Lapierre. Watt veti kaksikosta pidemmän korren ja kuittasi MM-pronssin tuloksella 837.

Phillips hallitsi suvereenisti pituushyppyä Kuuban Ivan Pedroson hallintavuosien jälkeen. Pariisin ja Helsingin maailmanmestaruuksien lisäksi hän voitti Ateenassa olympiakultaa vuonna 2004.

Sen jälkeen hänellä oli vaikeampaa, kunnes tänä vuonna, 31-vuotiaana, hän on löytänyt jälleen huippukunnon. Heinäkuussa Eugenessa hypätty kauden kärkitulos 874 on kaikkien aikojen tilaston neljänteen sijaan oikeuttava tulos.

Pituus, loppukilpailu

1. Dwight Phillips USA 854

2. Godfrey Khotso Mokoena RSA 847

3. Mitchell Watt AUS 837

4. Fabrice Lapierre AUS 821

5. Greg Rutherford GBR 817

6. Salim Sdiri FRA 807

7. Gable Garenamotse BOT 806

8. Christopher Tomlinson GBR 806

9. Brian Johnson USA 786

10. Yahya Berrabah MAR 783

11. Louis Tsatoumas GRE 759

Irving Saladino PAN ei tulosta

.
.