Hyppää sisältöön

Tässä on nelosen kuningas - Merritt pesi Warinerin

Yhdysvaltain LaShawn Merritt pesi maanmiehensä Jeremy Warinerin lähes näytöstyyliin Berliinin MM-kisojen 400 metrin loppukilpailussa. Merrittin voittoaika oli 44,06.

Merritt juoksi sisempänä kuin Wariner, joten Pekingin olympiakisoissa 400 metrin valtikan itselleen napannut pystyi tarkkailemaan alun. Kun Merritt aloitti tosissaan vetonsa loppusuoralla, Warinerilla ei ollut sanansijaa. Merritt otti voiton lopulta yli puolen sekunnin erolla.

Wariner hallitsi matkaa suvereenisti vuodesta 2004 lähtien voittaen Ateenan olympiakullan lisäksi Helsingin ja Osakan maailmanmestaruudet. Vallanvaihto tapahtui viime kesänä Pekingin olympiakisoissa, ja tällä hetkellä Merritt on selkeästi matkan ykkönen.

Pronssista ei syntynyt kunnon taistelua, kun Trinidad ja Tobagon Renny Quow lasketteli yhdysvaltalaiskaksikon takana kolmanneksi. Vakuuttavan välierän jälkeen rohkeimmat povasivat hänen haastavan jopa Warinerin, mutta siihen eivät rahkeet vielä riittäneet.

Eurooppa oli saanut finaaliin peräti kolme juoksijaa, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Irlannin David Gillick oli kolmikon paras mutta hänkin jäi kuudenneksi Neitsytsaarten Tabarie Henryn ja Bahaman Christopher Brownin takana.

M 400 m, loppukilpailu

1. LaShawn Merritt USA 44,06

2. Jeremy Wariner USA 44,60

3. Renny Quow TRI 45,02

4. Tabarie Henry ISV 45,42

5. Chris Brown BAH 45,47

6. David Gillick IRL 45,53

7. Michael Bingham GBR 45,56

8. Leslie Djhone FRA 45,90

.
.