Veikkasella jälleen hyvä etappi Italian ympäriajossa

Jussi Veikkanen ajoi kolmen kilometrin nousuun päättyneellä viidennellä etapilla yhdeksänneksi Italian ympäriajossa. Puolikuntoinen Kjell Carlström on kärjestä jo yli puolen tunnin päässä. Etappivoiton otti venäläinen Pavel Brutt.

Bruttista tuli ensimmäinen venäläinen neljään vuoteen, joka on pystynyt Italian ympäriajon etappivoittoon. Hän oli terävin viiden ajajan joukosta, jotka olivat noin 180 kilometrin irtiotossa.

Maailmanmestari Paolo Bettinin johtama pääjoukko, jonka kärjessä oli myös Veikkanen, ei saavuttanut karkulaisia, vaan jäi puolen minuutin päähän. Tässä ryhmässä oli myös kilpailun johtopaikan säilyttänyt italialainen Franco Pellizotti.

- Tänään oli ilo ajaa, kun joukkueemme teki minun eteen töitä. He huolehtivat minusta hyvin, ja pysyin helposti kärjessä. Vähän hätäilin lopussa ja avasin kirin liian aikaisin. Pienellä maltilla olisi tullut joku sija parempi lopputulos.

- Meillä on nyt hyvä henki päällä, eikä täällä enää muistella surkeasti mennyttä avausetappia. Huomenna on pitkä etappi. Me yritämme saada nyt oman kirimiehemme kärkitaisteluun mukaan, tyytyväinen Jussi Veikkanen kertoi.

Carlström kärsii lihas- ja vatsavaivoista

Kjell Carlström on joutunut olemaan täysin toisenlaisessa roolissa. Hän auttaa joukkuettaan ja kilpailun johdossa olevaa Pellizottia. Carlström taistelee puolikuntoisena ja tekee sen minkä pystyy. Varsinkin tiistain etappi oli miehelle erittäin vaikea.

- Tein tänään aika paljon töitä ja lopussa en enää jaksanut porukan mukana, vaan tipahdin viimeiseen ryhmään. Toivottavasti jo huomenna terveys on kohdallaan ja pystyn parempaan, lihas- ja vatsavaivoista kärsivä Carlström toivoi.

Huomenna ajetaan koko kilpailun pisin etappi (231 km), jonka lopussa on fyysinen 800 metrin nousu. Alkuperäistä reittiä lyhennettiin 34 kilometriä, jotta kilpailijat saisivat lisää toipumisaikaa. Kuljettajien kuntoa ovat koetelleet pitkät siirtymät ja lukuisat kaatumiset, joista osa on johtanut myös keskeytyksiin.

Etappi 5/21 Belvedere Marittimo-Contursi Terme, 203 km

1 Pavel Brutt (Venäjä) 5.04.52

2 Johannes Fröhlinger (Saksa) + 0.04

3 Luis Felipe Laverde (Kolumbia) + 0.10

4 Francisco Perez Sanchez (Espanja) + 0.25

5 Paolo Bettini (Italia) + 0.31

6 Daniele Pietropolli (Italia) s.a.

7 Riccardo Riccò (Italia) s.a.

8 Franco Pellizotti (Italia) s.a.

9 Jussi Veikkanen (Suomi) s.a.

190 Kjell Carlström (Suomi) + 16.03

Tilanne 5/21 etapin jälkeen

1 Franco Pellizotti (Italia) 21.46.49

2 Christian Vande Velde (USA) + 0.01

3 Danilo Di Luca (Italia) + 0.07

4 Morris Possoni (Italia) + 0.08

5 Vincenzo Nibali (Italia) s.a.

6 Nicki Sørensen (Tanska) + 0.17

48 Jussi Veikkanen (Suomi) + 1.21

167 Kjell Carlström (Suomi) + 31.14