Veikkanen kuudenneksi irtioton päätteeksi

Jussi Veikkanen ajoi pyöräilyn Italian ympäriajossa upean etapin. Hän sijoittui kuudenneksi raskaalla 199 kilometrin osuudella, jonka puolimatkassa oli kova 28 kilometrin nousu. Sen huippu oli lähes 1400 metrissä.

Veikkanen oli mukana viiden ajajan irtiotossa, joka lähti karkuun jo noin 40 kilometrin ajamisen jälkeen. Karkulaiset saivat parhaimmillaan yhdeksän ja puolen minuutin eron takaa-ajajiinsa. Irtiottoryhmässä ei ollut kilpailun kuumimpia nimiä ja Veikkanen pääsi uhkaamaan jopa kokonaiskilpailun johtajaa.

Kilpailun kokonaisvoittoa havittelevan Danilo Di Lucan ja Gabriele Bosision LPR-joukkue, johtajan roosapaidassa ajaneen Giovanni Viscontin Quick-Step sekä myös Liquigasin joukkue tekivät kuitenkin niin kovaa työtä, että ero hupeni, mutta ei kuitenkaan tullut kokonaan kiinni ennen maalia.

Veikkanen joutui antamaan viimeisessä lyhyehkössä, mutta jyrkässä nousussa periksi, kun etapin voittanut italialainen Alessandro Bertolini iski. Veikkanen jäi loppujen lopuksi kuudenneksi, kun ryhmään nousi lopussa vielä kolmanneksi sijoittunut Fortunato Baliani. Kakkoseksi ajoi kova espanjalainen mäkimies Pablo Lastras.

- Oli aika jännä päivä tänään, nyt on takki aivan tyhjä. Vähän harmittaa hyytyminen lopussa, kuitenkin pääsee olemaan harvoin sellaisessa hatkassa, joka menee maaliin asti. Nyt on vain yritettävä palautua niin, että selviydyn huomiselta etapilta maaliin, kertoi väsynyt Jussi Veikkanen.

Veikkasen vahva ajo nosti miehen kokonaistilanteessa 21:nneksi. Kokonaiskilpailun johdossa jatkaa Giovanni Visconti. Hänellä on nyt viiden minuutin ja 50 sekunnin ero kakkosena olevaan Gabriele Bosisioon. Alberto Contador nousi jo iskuetäisyydelle kolmanneksi (+6.59).

Myös Kjell Carlström on pääsemässä vatsavaivojensa jälkeen omalle tasolleen. Carlström tuli maaliin kärkimiesten takana noin 60 ajajan ryhmässä ja oli yhtenä vahvana vaikuttajana siihen, että ero jäi niinkin pieneksi. Carlström pystyi vielä lopussakin auttamaan joukkueettaan entiseen malliin.

- Tänään oli erittäin kova etappi. Kokonaisnousu oli yli 4100 metriä ja kun sadettakin oli melkein koko päivän, niin tästä tuli raskas päivä.  Onneksi itselläni tuntui paremmalta tänään ja sain annettua hyvän panoksen joukkueelleni. Onneksi nyt on kaksi tasaista etappia, mutta joudumme varmaan niilläkin tekemään melko paljon töitä meidän Bennatin eteen, kertoi Kjell Carlström.