1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Sven-Göran Eriksson Meksikon ruoriin

Ruotsalaisvalmentaja Sven-Göran Eriksson siirtyy Meksikon maajoukkueen peräsimeen. Asiasta tiedotettiin myöhään tiistaina. Päivää aikaisemmin Manchester City ilmoitti, että Eriksson on vapautettu tehtävistään.

Viisi vuotta Englannin päävalmentajana toiminut Eriksson johti päättyneellä kaudella Manchester Cityä Valioliigassa. Maanantaina City tiedotti, että ruotsalaisvalmentaja jättää tehtävät, vaikka hänellä olisi ollut vielä kaksi sopimusvuotta jäljellä seuran kanssa.

60-vuotias Eriksson korvaa näin Hugo Sanchezin jättämän aukon ja yrittää jatkossa johdattaa Meksikon Etelä-Amerikan kovasta MM-karsinnasta lopputurnaukseen.

Sanchez sai potkut maaliskuussa, kun hän ei onnistunut piiskaamaan Meksikon alle 23-vuotiaiden maajoukkuetta Pekingin olympialaisiin.

Eriksson seisoo erittäin tuulisella valmennuspaikalla. Useat maan huippupelaajat eivät ole liputtaneet ennakolta eurooppalaisluotsin nimeen. Muun muassa maalipyssy Jared Borgetti oli vaatinut suureen ääneen eteläamerikkalaista valmentajaa.

- Tällä hetkellä ei ole vain oikea aika palkata ketään eurooppalaisvalmentajaa. Jos tähän ratkaisuun päädytään, niin silloin ei ole ajateltu tippaakaan jalkapallojoukkuetta, Borgetti ilmoitti ennen Erikssonin valintaa.

YLE-AFP-Reuters