1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Hänninen: Tulossa paras suomalainen pikaluisteluvuosi

Päävalmentaja Janne Hänninen valmistautuu parhaillaan alkavaan pikaluistelukauteen yhdessä seitsemänhenkisen ryhmän kanssa. Maailmancup käynnistyy Euroopasta, mikä helpottaa kauden avausta.

- Pekka Koskela ja Mika Poutala ovat jo maailmaneliittiä. Pasi Koskela sekä Tuomas Nieminen ovat kasvamassa mukaan siihen porukkaan. Tosi hyvältä näyttää. Uskon, että tämä vuosi tulee olemaan paras suomalainen pikaluisteluvuosi pitkään aikaan, Hänninen hehkuttaa.

Päävalmentaja Hänninen ei ole huolissaan, vaikka Pekka Koskelalla ei ole startteja ennen maailmancupin alkua.

- En usko, että se vaikuttaa. Ne ovat enemmän niitä henkimaailman juttuja. Pekka (Koskela) on monena vuonna aloittanut kauden todella hyvin. Se voi tietysti tuntua pienenä epävarmuutena mielessä. Pekka on ennenkin noussut haasteellisista tilanteista.

Suomelta lähtee seitsemän luistelijaa maailmancupin kisoihin.

- Mitä isompi joukkue, sitä parempi se on meille. Lauri Potka nousi nyt mukaan joukkueeseen muuten mennään aika samalla ryhmällä. Olisi hyvä, jos joka vuosi saataisiin yksi uusi luistelija mukaan.

Mika Poutala luisteli viime kaudella oman ennätyksensä ja Pekka Koskela 1000 metrillä maailmanennätyksen. Hännisen tavoitteet tulevalle kaudelle ovat kovat, mutta realistiset.

- Näkisin mielelläni kaksi luistelijaa palkintopallilla ja neljä luistelijaa A-ryhmässä. Jos näin käy, olen todella tyytyväinen, Hänninen päättää.