Hyppää sisältöön

Kaksinkertaista Ruotsin kiekkomestaria kuopataan

Perinteikäs jääkiekkoseura Malmö Redhawks on ajautumassa konkurssiin. Ruotsin toiseksi korkeimmalla kiekkotasolla nykyään pelaava Allsvenskan-seura päästää kaikki halukkaat pelaajansa muualle. Malmö IF voitti Ruotsin mestaruudet vuosina 1992 ja 1994.

Allsvenskanin kriisijoukkue haluaa välttää konkurssin ja päästää siksi kaikki halukkaat tähtipelaajansa toisaalle. Ruotsalaisseura on lopettanut palkanmaksun pelaajilleen. Joukkue on tällä hetkellä velkaa kahdeksan miljoonaa kruunua.

Pieni toivonkipinä kyti vielä kauden aikana siinä, että vuonna 1972 perustettu Malmö olisi yltänyt noususarjaan ja sitä kautta Elitserieniin. Nyt tämäkin unelma on murskattu. Malmö on sarjassa vasta kymmenentenä ja ero kärkeen on venähtänyt liian suureksi.

- Tilanne on erittäin huono. On mahdollista, että Malmö Redhawks menee hautaan. Haluamme kuitenkin pelastaa juniori- ja nuorisotoiminnan, toteaa seuran puheenjohtaja Christian Rasmusson Aftonbladet-lehdelle.

Suomalaisista vain maalivahti Jani Hurme pelaa tällä hetkellä Malmön riveissä. Viime kaudella joukkueen riveissä pelasivat vielä mm. Ville Nieminen ja Mikko Eloranta.