1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pekka Koskela terveenä ja huippukunnossa

Pikaluistelijoiden kausi on pääsemässä vähitellen vauhtiin. Maailmancup alkaa 7.-9. marraskuuta Saksan Berliinistä. Pekka Koskelan piti testata kuntonsa Saksan Erfurtissa, mutta luistin rikkoontui 500 metrin lähdössä eikä kilpailemisesta tullut mitään.

- Onhan tässä luisteltu jo useampi vuosi. En tiedä, onko Erfurtin tapahtumilla erityisempää merkitystä. Valmistaudutaan Berliinin kisoihin normaalisti, siellä ohjelmassa ovat 500 ja 1 000 metrin kilpailut, Koskela mietti.

Isä-Koskela vastaa nykyisin Pekka Koskelan harjoitusohjelmista. Isoihin muutoksiin ei ole nähty tarvetta, mutta Pekka kehaisee harjoituksissa olevan "hyvää tekemisen meininkiä".

Pikaluistelu on raaka laji ja loukkaantumiset vaanivat aina kulman takana. Koskela on saanut valmistautua tulevaan kauteen terveenä ja uskoo olevansa yhtä kovassa kunnossa kuin vuosi sitten syksyllä, jolloin Koskela pyyhälsi 1 000 metrillä ME-vauhtia.

- Tästä eteenpäin keskitymme herkistelyyn. Lihashuoltoa tarkennetaan, ja kaikenlaisten flunssien kanssa pitää olla tarkkana. Pikaluistelu on sellainen teholaji, mutta toistaiseksi terveystilanne on ollut oikein hyvä, Koskela sanoi.

MM-kilpailuihin Koskela lähtee selkeällä mitalitavoitteella. Ennakolta kauden kiinnostaviin kysymyksiin kuuluu, onko Suomen nopein sprintteri Pekka Koskela vai Mika Poutala.

- Yritämme molemmat hoitaa hommamme mahdollisimman hyvin. En sitten tiedä, miten kova taistelu meillä on Mikan kanssa. Toivottavasti kisatilanteissa suomalaiset pärjäävät muiden maiden edustajia paremmin, Koskela toivoi.

Henkilökuvadokumentti Pikaluistelija Pekka Koskelasta, YLE TV2 sunnuntaina 2.11. klo 16.05-16.35, uusinta keväältä 2008