Kuntaliitokset ja puolustusvoimauudistus räjäyttivät nettikeskustelun

Aamun suuret uutiset sähköistivät keskustelun Ylen Puheenaiheet -nettisivuilla. Sivuille on lähetetty satoja kommentteja, joissa hämmästellään joukko-osastojen lakkautuksia ja uutta kuntakarttaa.

Päivän ensimmäisen uutispommi oli puolustusvoimauudistus. Kuuden joukko-osaston lakkautus herätti ihmiset ottamaan kantaa puolesta ja vastaan. Monet ihmettelivät, miksi Itä-Suomesta lakkautetaan taas varuskunta.

- Maksoi mitä maksoi, elitismi voi hyvin Suomessa. Dragsvikin varuskunnan säilyttäminen on korni osoitus tästä, kirjoitti nimimerkki Vai näin.

Uudistus sai myös puolustajia.

- Hyvä ratkaisu! Järkeviä lakkautuspäätöksiä, ja näiden lisäksi varuskuntia yhdistetään esim. Satakunnassa. Näin sitä pitää! sanoi nimimerkki Korpraali.

Myös heti perään julkistettu suunnitelma uudeksi kuntakartaksi sai ihmiset heräämään. Pakkoliitokset huolettavat, vaikka kuntien yhdistämistarve hyvin tiedetäänkin.

- Vanha taktiikka. Esitetään pohjaksi täysin epärealistinen tavoite ja kun siitä sitten annetaan hieman periksi, vastustajatkin ovat tyytyväisiä. Toivottavasti lopputulos mahdollisimman hyvä, sillä kuntaliitoksia tarvitaan, tiivisti kirjoittaja th.

Keskustelua on käyty vilkkaasti myös esimerkiksi Suora linja -ohjelman Facebook-sivuilla. (siirryt toiseen palveluun)