Hyppää sisältöön

Slovakian kuurojen talviolympialaisista on tehty rikosilmoitus

Kansainvälinen kuurojen urheilukomitea on tehnyt rikosilmoituksen Slovakian Winter Deaflympics -kisojen järjestäjistä. Komitea syyttää järjestelykomiteaa kisoja varten annetun 1,6 miljoonan euron kavaltamisesta. Järjestävä komitea ilmoitti talvikisojen peruuntumisesta viime perjantaina vain päiviä ennen avajaispäivää.

Kansainvälinen kuurojen urheilukomitea ICSD tekee parhaillaan töitä sen puolesta, että kisojen peruuntumisesta aiheutuvat vahingot jäisivät mahdollisimman pieniksi.

ICSD ilmoittaa tiedotteessaan ottavansa huomioon kuurojen urheiluyhteisön viestit eri puolilta maailmaa.

- Ymmärrämme syvän tuskan ja ahdistuksen, jota kaikki tuntevat 17. Winter Deaflympicsin kohtaaman kriisin vuoksi. Me olemme musertuneita asian johdosta, kommentoi ICSD:n presidentti, Craig Crowley.

- Monilla meistä on pitkä suhde kuurolympialaisiin, joten tiedämme kuinka suuren työn urheilijat ovat tehneet harjoittelunsa eteen samoin kuin kansalliset urheilujärjestöt kisoihin osallistumisen rahoittamiseksi. Haluamme ilmaista syvän pettymyksemme kisojen epäonnistumisen johdosta.

Kansainväinen kuurojen urheilukomitea on tehnyt rikosilmoituksen kisojen järjestämisestä vastaavaa komiteasta sekä sen puheenjohtajasta Jaromir Rudasta. Komitea vaatii, että kisaorganisaatio palauttaa rahat, jotka kansalliset kuurojen urheilujärjestöt antoivat majoitusten ja muiden kuurolympialaisista aiheutuvien kulujen kattamiseksi. Komitea vaatii korvauksia myös ylimääräisistä kuluista, jotka kisojen peruuntuminen on aiheuttanut.

ICSD on myös irtisanonut sekä kisakomitean että Slovakien kuurojen urheiluliiton jäsenyyden komiteassa. Päätös on tilapäinen ja se on tarkoitus vahvistaa myöhemmin komitean kongressissa.

ICSD on hoitanut rikosasiaa Britannian ja Yhdysvaltain konsulaattien tuella. ISCD on tiedottanut kaikki 58 jäsenmaataan siitä, kuinka ne voivat tukea ICSD:n Slovakiassa tekemää rikosilmoitusta.

.
.