Hyppää sisältöön

Lordin voitto rikkoi viisukirouksen

Lordin historiallinen voitto lauantaina Euroviisuissa Ateenassa rikkoi Suomea 40 osallistumiskertaa riivanneen viisukirouksen, jonka aikana Suomen sijoitus on yleensä ollut kilpailujen häntäpäässä. Paras sijoitus tähän mennessä oli Marion Rungin saavuttama kuudes sija vuodelta 1973 kappaleella Tom Tom Tom.

Lordi keräsi täydet 12 pistettä kaikista Pohjoismaista, Virosta, Puolasta, Britanniasta ja Kreikasta. Nollille Suomen ja Lordin jättivät ainoastaan Armenia, Monaco ja Albania.

Suomen edustuskappaleen Hard Rock Hallelujah on säveltänyt ja sanoittanut Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu. Sovituksen tekoon on osallistunut koko bändi.

Jo ennen kisaa Lordi synnytti suuren mediakohun Euroviisujen normaalilinjasta poikkeavilla hirviömaskeillaan ja raskaalla rockillaan.

Perjantaina kerrottiin jopa, että yhtyettä yritettiin kammeta pois kilpailusta saatananpalvonnan takia.

Suomen edustajat pitävät saatananpalvontaepäilyjä hölynpölynä. Puheet lienevät lähinnä kreikkalaisten konservatiivijärjestöjen yritystä saada julkisuutta omalle toiminnalleen.

Lordi kiitti Euroopan avarakatseisuutta

Yhtyeen laulajan Mr. Lordin mukaan bändin ja Suomen lisäksi kyseessä on voitto rock-musiikille. Hän kiitteli tiedotustilaisuudessa eurooppalaisten avarakatseisuutta.

Hänen mukaansa voitto tarkoittaa sitä, että Euroviisuissa voidaan kuulla myös muuta musiikkia, kuin poppia ja balladeita.

Hän toivotti kaikki tervetulleiksi ensi vuoden Euroviisuihin Suomeen.

Valtionjohto jännitti tulosta TV:n ääressä

Euroviisufinaali sai lauantai-iltana suuren joukon suomalaisia nauliintumaan television ääreen.

Lordin voittokulkua seurasi parhaimmillaan runsaat 1,6 miljoonaa suomalaista ja keskimäärin liki puolitoista miljoonaa.

Lordia ovat onnitelleet muun muassa pääministeri Matti Vanhanen, presidentti Tarja Halonen ja kulttuuriministeri Tanja Saarela (entinen Karpela).

YLE24, STT Lordin esitys Euroviisujen finaalissa (3:07) Real Media (siirryt toiseen palveluun) / Windows Media (siirryt toiseen palveluun)

.
.