Hyppää sisältöön

Yleisradio lakkauttaa YleQ:n ja YLE24:n

YLEn hallintoneuvosto päätti tarkentaa yhtiön kanavarakennetta ja palveluja. Nuorille aikuisille suunnattu YLEQ-radiokanava lakkautetaan viimeistään vuoden loppuun mennessä, uutis- ja ajankohtaisohjelmien digi-tv-kanava YLE24 puolestaan vuoden kuluttua.

Neljänneksi valtakunnalliseksi radiokanavaksi tulee Radio Peili, joka keskittyy uutis- ja ajankohtaisohjelmiin sekä asiapuheeseen välittämällä ja versioimalla radio- ja tv-ohjelmia.

Digitv:n puolella vapautuva kapasiteetti käytetään uuden YLE Extra -kanavan lähettämiseen. YLE Extrasta tulee live-tapahtumien, suorien lähetysten, populaarikulttuurin ja urheilutapahtumien erikoiskanava.

Tv-kanava lähestyy aiheitaan monimediaisesti ja interaktiivisesti ja tekee yhteistyötä YleX:n, YLE Radio Extremin ja laajakaistapalveluiden kanssa. Haku- ja tilauspalveluita lisätään

YLEn radio- ja tv-kanavien ohjelmisto muodostaa rungon, johon internet-, laajakaista- ja mobiiliverkkopalvelut perustuvat. Jatkossa osa radio- ja tv-kanavista tulee olemaan sellaisenaan saatavilla myös uusilla jakelutavoilla.

Tulevaisuudessa YLE tarjoaa langallisissa ja langattomissa laajakaistaverkoissa erilaisia haku- ja tilauspalveluita.

Syksyllä 2006 avataan YLE Elävä arkisto, joka käsittää alkuvaiheessaan noin 150 tuntia vanhoja filmejä ja tv-ohjelmia sekä 550 tuntia radio-ohjelmia viimeisen sadan vuoden ajalta. Vastaava ruotsinkielinen palvelu käynnistyy samaan aikaan.

Vuoden 2007 aikana uudistetaan YLE.fi -käyttöliittymä ja käynnistetään audio- ja videosisältöjen tilauspalvelu sekä YLEn tallennemyynti.

Laajakaistapalveluita kehitetään lähivuosina erityisesti lapsille, nuorille sekä nuorille aikuisille. Ruotsinkielisiä Internet- ja laajakaistapalveluita kehitetään osana yhtiön kokonaisuutta oman svenska.yle.fi -portaalin kautta.

Olkinuora: Kilpailemme puheradiolla

Tanakka satsaus Internetiin tuo YLEn hallituksen puheenjohtajan Hannu Olkinuoran mukaan parempaa vastinetta tv-lupamaksuille.

- Internet on yksi julkaisukanava, ja Yleisradion on oltava siinä mukana, Olkinuora sanoi TV-uutisissa.

Pääkaupunkiseudun nuorille suunnatusta YleQ-kanavasta luovuttiin Olkinuoran mukaan siksi, että vastaavansisältöisiä kaupallisia kanavia on tarpeeksi. Sen sijaan haluttiin satsata sellaiseen, mitä muut eivät tarjoa: puheradioon.

- Uutistoiminta pysyy YLEn toiminnan kulmakivenä, Olkinuora lupasi.

.
.