Hyppää sisältöön

Obama helpottaa Kuuban saartoa

Yhdysvaltain presidentti Barrack Obama aikoo helpottaa Kuuban taloussaartoa. Helpotukset koskevat amerikankuubalaisten matkustelua entiseen kotimaahansa ja sukulaisille lähetettäviä rahavaroja.

Kuva: Filip Singer / EPA

Valkoisen talon edustajan mukaan amerikankuubalaiset saavat vastedes käydä entisessä kotimaassaan kerran vuodessa ja viipyä matkallaan niin kauan kuin haluavat.

Nykyisten määräysten mukaan amerikankuubalaiset saavat käydä Kuubassa vain kolmen vuoden välein ja viipyä matkallaan korkeintaan kaksi viikkoa. Tästä lähtien amerikankuubalaiset saavat lähettää sukulaisilleen myös rahallisia avustuksia ilman rajoituksia. Tähän asti rahavaroja on saanut lähettää korkeintaan 300 dollaria kolmen kuukauden välein.

Yhdysvalloissa asuvien sukulaisten rahalähetykset ovat hyvin tärkeitä kuubalaisille, jotka voivat ostaa monia kulutustavaroita vain dollareilla.

Monien amerikankuubalaisten mielestä Kuuban taloussaarto voitaisiiin purkaa kokonaan, koska se on osoittautunut tehottomaksi aseeksi saarivaltion kommunistisen järjestelmän horjuttamisessa.

.
.