1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Waldo's People antoi kaikkensa euroviisuissa

Suomen euroviisuedustaja Waldo's People suoriutui hyvin kisaurakastaan Moskovassa. Yhtye esitti kappaleensa Lose Control upeasti, ja aiemmin ääniongelmista kärsinyt Karoliina Kalliokin selviytyi lauluosuuksistaan ilman vaikeuksia.

Kuva: EBU

Perjantai-illan kenraaliharjoituksissa Kallion ääni petti tärkeässä kohdassa, mikä oli harmillista siinäkin mielessä, että kyseinen kenraaliharjoitus nauhoitettiin tuomaristojen nähtäväksi. Äänen pettäminen voi viedä ääniä ammattilaisraadilta.

Waldo's People kertoi ennen finaalia antaneensa huomattavan määrän haastatteluja niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin medioille tiistaisen jatkoonpääsyn jälkeen.

- Huolestuttavaahan se olisi, jos haastattelupyyntöjä ei olisi ollut. Mutta meitä ovat haastatelleet isot mediat kuten BBC ja Venäjän ykköskanava. Mitä sitä ei tekisi oman uransa eteen, Waldo eli Marko Reijonen huomauttaa.

Waldo’s Peoplen tavoitteena oli päästä euroviisujen loppukilpailuun. Reijonen ei siksi halunnut ennen finaalia miettiä lopullista sijoitusta.

- En halua miettiä sijoitusta. Me menemme vain esittämään biisimme ja toivottavasti se riittää mahdollisimman korkealle, hän pohti.

Viisujen ennakkosuosikkeja olivat mm. Norja, Ranska ja Albania. Norja oli etukäteen jopa niin varma voitosta, että siellä alettiin jo etukäteen valmistella ensi vuoden kisoja. YLE Uutisten saamien tietojen mukaan norjalaiset ovat varanneet ison areenan ensi vuoden toukokuulle viisuja varten.