1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Arhinmäestä vasemmistoliiton puheenjohtaja

Vasemmistoliiton uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Paavo Arhinmäki. Hän voitti vastaehdokkaansa, kansanedustaja Merja Kyllösen äänin 34 - 20.

Kuva: YLE

Arhinmäki julisti puolueensa pyrkivän vastaisuudessa keräämään kannatusta haastamalla poliittisen kentän kaikki laidat.

- Meidän on kerättävä ääniä vihreiltä olemalla oikeasti ekologinen, mutta myös sosiaalisen vastuun omaava puolue. Keskustalta edustamalla rehellisesti koko Suomea, demareilta olemalla oikeasti vasemmistolainen voima. Perussuomalaisilta edustamalla oikeasti köyhiä. Kokoomukselta tuomalla politiikkaan iloa. Kristillisiltä tarjoamalla ihmistä kunnioittavia arvoja ja RKP:ltä ajamalla aidosti kaksikielisyyttä ilman nurkkapatriotismia, Arhinmäki maalaili puheessaan.

Puheenjohtajasta päätettiin lauantaina puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä. Yksi puoluevaltuuston edustaja äänesti tyhjää.

32-vuotias Arhinmäki on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu. Hän on puolueen johdossa ainakin ensi kesän puoluekokoukseen saakka.

Puolueen entinen puheenjohtaja Martti Korhonen erosi yllättäen kaksi viikkoa sitten kesken kauden. Hän perusteli eroaan vastuunkantamisella: eurovaaleissa vasemmistoliitto menetti ainoan edustajansa. Korhonen ei osallistunut puoluevaltuuston kokoukseen.