Hyppää sisältöön

Vikram Sethin Sopiva nuori mies saa jatko-osan

Intialaiskirjailija Vikram Seth kirjoittaa jatko-osan parikymmentä vuotta sitten julkaistulle romaanilleen Sopiva nuori mies. Jatko-osa sijoittuu nykyaikaan ja kirjan päähenkilö Lata on yli 75-vuotias. Nimekseen kirja saa Sopiva nuori nainen.

Sopiva nuori mies on Vikramin tunnetuin teos. 1300-sivuinen teos kertoo nuoresta ja kapinallisesta Latasta, jolle äiti yrittää löytää aviomiehen. Vuoteen 1952 päättyvä kirja tutkiskelee vasta itsenäistyneen Intian traditioita sekä poliittista ja uskonnollista myllerrystä.

Seth päätti, ettei hän jatka tarinaa siitä mihin se jäi, vaan siirtyy nykyaikaan. Kirjassa 75 - 80-vuotias Lata etsii vaimoa lapsenlapselleen, tietoisesti tai ei. Kirjailija kertoo kirjansa myös kuvaavan Intiassa itsenäisyyden aikana tapahtuneita muutoksia.

Kirja on määrä julkaista vuonna 2013, jolloin tulee kuluneeksi 20 vuotta Sopivan nuoren miehen julkaisemisesta. Sopivan nuoren miehen suunnittelemiseen, kirjoittamiseen ja julkaisuprosessiin kului Sethiltä kymmenen vuotta. Hän uskoo kuitenkin pysyvänsä aikataulussa muun muassa, koska jo tietyllä tavalla tuntee romaaninsa henkilöt.

.
.