Hyppää sisältöön

Soini vaatii energia- ja ilmastopolitiikkaan täysremonttia

Puheenjohtaja Timo Soinin (peruss.) mielestä Suomen pitää ottaa yksipuolisesti aikalisä kansainvälisestä ilmastopolitiikasta. Soini haluaa romuttaa päästökaupan, jota hän pitää yhtenä suurimmista talousrikollisuuden muodoista Euroopassa.

Kuva: YLE

Soini on myös valmis palauttamaan työnantajien Kela-maksun ja perumaan hallituksen tekemät ympäristö- ja energiaverojen kiristykset.

- Hallituksen viherverot ovat työllisyyden kannalta myrkkyä. Järjetöntä politiikkaa ampua itseään jalkaan, Soini sanoo.

Soini esitteli puolueensa ilmastopoliittisia linjauksia Helsingissä. Paketille oli annettu nimeksi Soinin malli.

Kansainvälisen ilmastopolitiikan suurimpana epäkohtana Soini pitää sitä, että se ei ota huomioon jo tehtyjä yritysten ilmastoinvestointeja.

Soini uskoo, että täyskäännös ilmastopolitiikassa on mahdollista saavuttaa vaikkakaan se ei tule olemaan helppoa.

- Jos opetuslapset olisivat uskoneet konsensukseen niin siinä olisi jäänyt evankeliumi levittämättä, Soini toteaa.

Soinin malli ei saa muilta puolueilta kannatusta

Vihreiden varapuheenjohtaja ja valtioneuvoston ilmastopoliittinen asiantuntija Oras Tynkkynen tyrmää Soinin esittämän ilmastomallin huuhaana. Perussuomalaisten ohjelma tavoittelee todellisuudessa ilmastonsuojelun jarruttamista ja vastuun pakoilua, sanoo Tynkkynen.

Myös elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) tuomitsee Soinin esityksen vastuuttomana.

- Perussuomalaisten energia- ja ilmastolinja merkitsee selän kääntämistä suomalaiselle työlle ja suomalaisille uusiutuville energiavaihtoehdoille, toteaa Pekkarinen.

SDP:n kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri puolestaan näkee, että lausunnoillaan Soini haluaa luoda Suomesta ilmastopolitiikan Pohjois-Korean. Kumpula-Natrin mukaan Soinin ehdottama aikalisä vaarantaisi Suomen vientivetoisen perusteollisuuden.