Hyppää sisältöön

Sinnemäki: Vihreät oppositioon

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki sanoo, että vihreät on jäämässä oppositioon. Hänen mielestään vaalitappion kärsineen puolueen ei kannata lähteä neuvottelemaan hallitusohjelmasta. Oma vaikutuksensa on myös sillä, että vihreät ja perussuomalaiset ovat todenneet, etteivät puolueet mahdu samaan hallitukseen.

Vihreiden Anni Sinnemäki Musiikkitalossa. Kuva: Yle

Sinnemäki sanoi, että ennusteen mukainen tulos on tottakai iso pettymys. Hän sanoi, että vaaleissa on selvästikin annettu paljon ääniä hyvin toisenlaisille tavoitteille kuin mitä vihreillä on.

- Näiden vaalien tulos on sellainen, että meidän kannattamat tavoitteet ja arvot, meidän ajamana, ovat kärsineet selkeän tappion. Se on tosiasia.

- Perussuomalaiset ovat vaalien suurin voittaja. Niin kuin hyvin tiedetään, heidän tavoitteensa ja arvonsa ovat kaikkein kauimpana niistä mitä me ajoimme.

Sinnemäki uskoo, että ydinvoimalupakysymyksellä on ollut suuri merkitys vihreiden äänestäjille. Hänen mukaansa vihreät on joutunut hallituspuolueena vastaamaan myös muusta hallituspolitiikasta.

Puolueensa kannattajille vihreiden puheenjohtaja välitti "lämpimän ja vähän surumielisen kiitoksen".