Libya: Gaddafin poika kuoli Naton iskussa

Libyan johtaja Muammar Gaddafin nuorin poika Saif al-Arab ja kolme lastenlasta ovat kuolleet sotilasliitto Naton iskussa lauantaina, sanoo Libyan hallituksen tiedottaja. Libyan mukaan Muammar Gaddafi ei ole loukkaantunut. Tripolin piispa Giovanni Martinelli on vahvistanut Gaddafin pojan kuoleman. Britannian ulkoministeriö puolestaan sanoo, ettei se voi vahvistaa tietoa.

Nato iski Libyan johtaja Muammar Gaddafin komentokeskukseen lauantaina.
Britannia on puolustanut Naton toimia ja sanoo, ettei YK:n päätöslauselmaa rikottu. Tripolissa on hyökätty ulkomaiden lähetystöjä vastaan.

Libyan hallituksen tiedottajan Moussa Ibrahimin mukaan myös Muammar Gaddafi olisi ollut Naton ilmaiskun kohteena olleessa talossa, mutta säilynyt vahingoittumattomana. Myös Gaddafin vaimon kerrotaan olevan hyvässä kunnossa. Libyan mukaan iskussa on loukkaantunut Gaddafin ystäviä ja sukulaisia.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Ibrahim kertoi, että Gaddafin huvilaan iskettiin "täydellä voimalla".

29-vuotias Saif al-Arab on nuorin Muammar Gaddafin kuudesta pojasta. Hän on opiskellut viime vuosina saksalaisessa yliopistossa.

Reuters kertoi myöhään lauantaina, että maan pääkaupungista Tripolista olisi kuultu voimakkaita räjähdyksiä.

Nato on myöntänyt iskeneensä Gaddafin komentokeskukseen. Naton mukaan iskut tehtiin puhtaasti sotilaskohteisiin eikä niitä oltu suunnattu henkilöitä vastaan.