Pelastuslaitoksilla täysi työ tulipalojen kanssa

Lukuisat tulipalot ovat työllistäneet pelastuslaitoksia eri puolilla maata viikonlopun aikana. Etenkin maastopaloja on ollut runsaasti. Maastoa on palanut esimerkiksi Repoveden kansallispuistossa ja Kinnulan turvesuoalueella Keski-Suomessa. Helsingin Herttoniemessä paloi kerrostalon ullakko.

Kuva: YLE Uutisgrafiikka

Kinnulassa turvetuotantoalueen palo alkoi pelastuslaitoksen mukaan alueen reunalta 600 metriä leveänä vyöhykkeenä ja levisi lopulta noin 15 hehtaarin alueelle.

Sammutustyöt kestivät sunnuntaiaamuun saakkaa. Viimeiset pienet palopesäkkeet saatiin sammutettua aamulla seitsemän aikoihin. Paikalle jäi vielä yksiköitä tarkkailemaan tilannetta.

Pienempiä maa-alueita on roihunnut esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan Teuvalla ja Pohjanmaan Pedersören kunnassa. Kouvolassakin oli toinen laajempi maastopalo samaan aikaan Repoveden kansallispuiston palon kanssa.

Maasto- ja kulopalot ovat jokakeväinen ongelma, kun ihmiset polttavat roskia ja tuli pääsee leviämään. Etelä-Suomessa ongelmia on lisännyt maaston kuivuus.

Myös rakennuspaloja paljon

Saunan lämmityksestä alkaneet saunapalot ovat tuhonneet saunoja ainakin Etelä-Savon Juvalla ja Varsinais-Suomessa Salossa. Myös Etelä-Pohjanmaan Evijärvellä palokunta sammutti lämmityksen aikana palamaan syttyneen savusaunan. Loviisassa suojellun Spökbackan tilan piharakennus vaurioitui tulipalossa. Palo sai alkunsa rakennuksessa sijaitsevan saunan lämmityksen yhteydessä.

Mikkelissä paloi autiotalon yläkerta ja Rautjärvellä Kaakkois-Suomessa aitta. Torniossa syttyi palamaan tyhjillään ollut vanha talo kulotuksen seurauksena.

Helsingin Herttoniemessä Siilitiellä paloi kerrostalon koko ullakko.