Hyppää sisältöön

AKT ei aloita kurinpitotoimia puheenjohtajaansa vastaan

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ei ryhdy kurinpitotoimiin puheenjohtaja Timo Rädyn väitetyn epäasiallisen käytöksen johdosta. Liiton valtuusto käsitteli asiaa tänään perjantaina Vantaalla.

Hilkka Ahde
Viestintäpäällikkö Hilkka Ahde kommentoi YLE Uutisille AKT:n kanteluasiaa. Puheenjohtaja Räty ei halunnut lausua asiasta mitään.

Ulkopuolisilta tiukasti suljetussa kokouksessa käytiin asian tiimoilta pitkä keskustelu, mutta äänestykseen saakka Rädyn asema ei missään vaiheessa mennyt.

AKT:n puheenjohtaja Timo Räty ei kommentoinut sanallakaan suljetussa salissa käynnissä ollutta kokousta.

AKT:n viestintäpäällikkö Hilkka Ahde on valittanut Rädyn käytöksestä työsuojeluviranomaisille. Juttu on siirtymässä poliisin esitutkintaharkintaan.

- Timo Rädyllä oli kaikki avaimet, mutta hän ei ole suostunut minun kanssani sopimaan. Tässä on nyt kaksi ja puoli vuotta mennyt ja on yritetty kaikkea, jopa työterveyslääkärin kanssa tätä selvittää, Ahde sanoi YLE Uutisille.

- Minun hintani on terveys ja minulla ei ollut enää mitään muuta vaihtoehtoa, kuin viedä asia eteenpäin. En minä halunnut näitä asioita ulkopuolella käsitellä, vaan olisin halunnut käsitellä niitä silmäkkäin ja sivistyneesti, liikuttunut Ahde jatkoi.

Timo Räty on kiistänyt käyttäytyneensä millään tavalla moitittavasti.