Hyppää sisältöön

AKT:n ammattiosastot syyttävät liittoa omien sääntöjensä rikkomisesta

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n ammattiosastot syyttävät torstai-iltana esittämässään julkilausumassa liiton valtuustoa ja hallitusta omien sääntöjensä rikkomisesta.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton puheenjohtaja Timo Rädyn mukaan liitto sai työehtosopimusneuvotteluissa läpi monia tärkeitä tekstikysymyksiään. Kuva: YLE

Parinkymmenen ammattiosaston puheenjohtajan ja muutaman valtuutetun allekirjoittamassa julkilausumassa todetaan, että liiton valtuusto ja hallitus toimivat väärin, kun ne eivät käsitelleet liiton puheenjohtajasta Timo Rädystä poliisille tehtyä tutkintapyyntöä ja hänen asemaansa liiton johtajana.

Julkilausumassa todetaan, että valtuuston joulukuisen kokouksen esityslistalle oli ehdotettu otettavaksi kohta, jossa Rädyn tutkintapyyntöä olisi käsitelty. Valtuuston puheenjohtaja kieltäytyi kuitenkin ottamasta asiaa esityslistalle. Julkilausuman mukaan esityslistalla oli myös toinen kohta, jossa asiaa olisi voitu käsitellä, mutta puheenjohtaja oli kieltäytynyt ottamasta asiaa esille tässäkään kohdassa.

Joulukuun 16. päivä AKT:n hallituksen kokouksessa käsiteltiin esitystä, jossa valtuusto pyysi pidettäväksi ylimääräistä valtuuston kokousta tutkintapyyntöasian käsittelemiseksi. Perustelu esitykselle oli, että vähintään yksi kolmasosa valtuuston jäsenistä sitä vaatii ja silloin sääntöjen mukaan ylimääräinen kokous on järjestettävä.

AKT:n hallitus kuitenkin päätti, ettei ylimääristä valtuuston kokousta kutsuta koolle, koska uutta kerrottavaa ei valtuustolle ole. Hallitus päätti myös, että se vasta seuraavassa kokouksessaan päättää ylimääräisen valtuuston kokouksen ajankohdan ja kokouspaikan.

Valtuuston kokous käsittelisi kymmenen vuotta AKT:tä johtaneen Timo Rädyn asemaa. Liiton viestintäpäällikkö Hilkka Ahde on syyttänyt Rätyä epäasiallisesta käytöksestä. Asia on poliisin esitutkinnassa.